Egy nagyobb gyár, telephely esetében, ahol egyszerre több tucat, de akár több száz munkás is dolgozik, igazi adminisztrációs rémálmot jelent a különböző eszközök, szerszámok nyomon követése, kezelése, valamint a használt eszközök visszavételezése. Ez elsőre már-már lehetetlen feladatnak tűnik, de szerencsére van megoldás. (X)

Megjelenik az automatizáció

A Fétis Kft. kéziszerszámai között megtalálhatjuk azokat a termékeket, amikre szükségünk van, sok esetben azonban meg kell oldani az eszközök hatékony kezelését, kiadását is.

A kölcsönzés, nyomon követés és visszavételezés egyetlen géppel is lehetséges. Az egyik legjobb megoldás erre a SaveSpring ipari disztribúciós automata, ami akár 540 féle termék tárolására és kiadására is képes. Három alapvető funkcióval rendelkezik ez a berendezés: az eszköz egyszeri kiadása, azok kölcsönzése és nyomon követése, valamint használt szerszámok, kellékek visszavétele. A legnagyobb előnye, hogy a termékek használata és adagolása teljes mértékben kontrollálható.

Az összes tranzakciót rögzíti, valamint utólag is vissza lehet őket keresni, ha valamilyen fennakadást, furcsaságot tapasztalunk. Ez az eszközkiadó hatékonyan tudja kombinálni a SavePro kompaktságát és a SaveRing multifunkcionalitását egy gépben. Sokoldalúan lehet konfigurálni, így minden, a munkához fontos eszköz komfortosan tárolható és hozzáférhető. Törékeny, nehezebb és folyékony kellékek tárolására is tökéletesen alkalmas. Az ajtó is kifejezetten úgy lett kialakítva, hogy a kinyitás során ne kelljen a leeső termékektől tartani. Az ajtó magasságát az eszközök méretéhez lehet igazítani. 

Többé nem kell az adminisztrációval bajlódni, az egész logisztikai művelet felgyorsítható és hatékonyabbá tehető.

Mit lehet egy ilyen automatába pakolni?

Széles szerszámpaletta helyezhető el benne, más-más konfiguráció típusban. Lehet benne munkavédelmi eszköz (szemüveg, hallásvédő, védőkesztyű), kiegészítők (vágókorong, szalag, lamellás csiszoló), elektromos szerszámok (fúró, menetfúró), segédanyagok (spray, ragasztó), hegesztési kellékek (hegesztőmaszk, áramátadó), valamint kisgépek, speciális mérőműszerek, de olyan alapdolgok is, mint toll, filc, vonalzó vagy egy elsősegélycsomag.

Mit érdemes tudni még az automatáról?

Fontos tudni, hogy a berendezés magassága 1830 mm, a szélessége 944 mm, a mélysége pedig 965 mm. A tömege összesen 350 kg és 540 különböző eszközt lehet benne tárolni. A feszültsége 24 V DC, a szoftver, amivel kezelni lehet többnyelvű, így nemzetközi gyártó üzemekben is nyugodtan lehet használni. Kompakt dizájn jellemzi, strapabíró, a benne tárolt eszközöket pedig belülről világítja meg. 

Ahol egyszerre több szerszámot használnak, ahol nagyobb üzem található, vagy egyszerűen problémát jelent az eszközök, kellékek nyomon követése, ott mindenképpen jól jön egy ilyen automata, amivel sokkal gyorsabb, hatékonyabb és precízebb lehet a munkavégzés.