Persze a molinók esetében a legfontosabb a jó grafika megtervezése, ám nem feledkezhetsz meg a megfelelő anyag kiválasztásáról sem. Csak így fogsz ugyanis egy, a célnak megfelelő olyan megjelenést kapni, amely minden igényt kielégít. (X)

Ehhez leginkább azt kell végig gondolnod, hogy hová is fog kerülni a banner. Nem mindegy, hogy beltérre, kültérre, kerítésre, vagy a ház falára.

PVC molinó

A PVC banner az egyik legtartósabb, de a legköltséghatékonyabb reklámeszköz is egyben. Nem véletlen tehát, hogy a Plakát Nyomda nyomdai termékei között feltüntetett molinók is ebből az anyagból készülnek. Kopás-, nedvesség- és napfényállók, a felfüggesztésük pedig vagy ringlizéssel (azaz műanyag gyűrűkkel), vagy varrott bújtatóval történik, így akár hosszú évekig is bírják majd a dinamikus mindennapos terhelést.

Kérheted őket sztenderd, azaz úgynevezett frontlit változatban, de rendelhetsz blockout molinót is, amelyről annyit kell tudnod, hogy extra fényzáró réteggel van ellátva, ami blokkolja a fényáteresztést.

Hogy ezeket kültérre vagy beltérre helyezed-e el, az csakis rajtad múlik. A beltéri változat annyiban fog eltérni a kültéritől, hogy nem 720, hanem 1440 DPI-s nyomtatással készül, amely fotóminőséget jelent. Erre azért van szükség, mert az üzlethelyiségen belül a vevők közelebbről szemügyre tudják venni, és ezért fontos, hogy tökéletes legyen a kép.

Textilmolinó

A 100% poliészterből készült, sűrű szövésű textilmolinó csakis beltérre alkalmas. Az anyaga ugyan nem a legolcsóbbak közé sorolható, de az mindenképpen mellette szól, hogy igazán elegáns és nívós benyomást kelt a minőségi nyomtatásnak köszönhetően.

Mesh háló

A mesh hálót általában olyan nagyobb reklámfelületekre szokták kirakni, ahol félnek, hogy a szél letépi a molinót, méghozzá azért, mert a 330 g/m2-es perforált anyagának köszönhetően széláteresztő.

De egyébként azért is preferálják sokan ezt a típust, mert sokkal egyszerűbb felhelyezni a molinónál.

Kétoldalas molinó

A végére hagytuk a kétoldalas molinót, amely a piacon található egyik legvastagabb anyagból (610 g/m2) készülő típus. A márkák előszeretettel használják a termékeik és a szolgáltatásaik népszerűsítésére, de kiváló lehet akár a különféle rendezvényekre, kiállításokra is, mivel mindkét irányból vonzza a tekintetet. Tehát így kétszeres esélyt kapsz a sikerre.

Egyesek azért mellőzik a használatát, mivel félnek attól, hogy a vastag anyaga miatt fény átszűrődik rajta, és nem lesz jól látható a grafika. De nincs mitől tartani, mivel ez a típus speciálisan fényzáró, vagyis mindkét oldalon látható lesz majd a reklámfelület.

Reméljük, hogy az útmutatónk hatására sikerül majd megtalálni a megfelelő anyagú molinót. Kérdés esetén keresd nyugodtan a Plakát Nyomda munkatársait!