A felfüggesztés minden jármű alapvető része, ami elengedhetetlen a közlekedéshez. Különösen nagy hangsúly helyeződik erre a részre a haszongépjárműveknél, teherautóknál és mobil munkagépeknél, ahol a felfüggesztést érő terhelés sokszorosa lehet egy hétköznapi személyautónál tapasztaltnak. (X)

Éppen ezért ezekben az esetekben muszáj körültekintően eljárni a felfüggesztéshez tartozó alkatrészek precíz kiválasztásánál. A Weber Autotechniknél laprugók széles kínálatából választhatjuk ki az ideális alkatrészt olyan népszerű modellekhez, mint például a Ford Transit.

A Ford Transit sikerének titka

A Ford Motor Company-t 1903-ban alapították, és azóta is a gépjárművek piacának egyik legmeghatározóbb szereplője. A Ford T Model forradalmasította az autóipart azzal, hogy mindenki számára elérhető árú autót hozott létre. Később a modell ára tovább csökkent, a futószalagos gyártás tökéletesítése pedig egyre nagyobb tömegekhez juttatta el az autókat, hiszen felgyorsította és olcsóbbá tette a gyártási folyamatot.

A Ford Transit története is egészen régre nyúlik vissza, az első generációt 1965-ben mutatták be, és kapható volt benzines változatban, illetve dízelmotorral is. A jármű egyaránt kiválóan alkalmas volt személy-, illetve teherszállításra. Sokrétű felhasználhatóságának és megfizethető árának köszönhetően hamar nagy népszerűségre tett szert.

A modellt övező népszerűség a mai napig töretlen. A Ford Transit már a nyolcadik generációnál tart. A gyártó folyamatosan eleget téve a kor kihívásainak fejlesztette modelljét, miközben megtartotta minden olyan tulajdonságát, ami miatt az emberek kedvelik.

Laprugók és laprugó-erősítés

A laprugó gondoskodik a jármű hatékony, kényelmes és biztonságos vezethetőségéről nagy és súlyos rakomány szállítása esetén is. Az építkezéseken, bányamunkák vagy egyéb ipari tevékenység során az útminőség szintén sokszor állítja kihívás elé a fejlesztőket, a laprugók azonban gondoskodnak arról, hogy a silány útminőség se veszélyeztesse a biztonságos teherszállítást.

A nagy teljesítményű parabola laprugók különösen jól képesek elnyelni a felfüggesztést érő erőhatásokat, így remekül alkalmazhatóak ezen a területen. Extrém esetekben, különösen intenzív terhelés esetén szükség lehet a rugólap erősítésére is.

Minőség és megbízhatóság

A teherszállító járművek felfüggesztésénél különösen fontos a megfelelő minőség, hiszen az anyagi káron túl egyéb veszélyekkel is fenyeget az alkatrészek meghibásodása. Érdemes tehát megbízható helyről vásárolni a termékeket, ahol tanáccsal is ellátják az ügyfelet az ideális alkatrészekkel kapcsolatban.

A rendszeres ellenőrzés szintén elengedhetetlen. Optimális esetben a laprugók tartós, ellenálló anyagból készülnek, így azokat nem kell kifejezetten gyakran cserélni. Az intenzív igénybevétel miatt azonban rendkívül fontos, hogy állapotuk rendszeres ellenőrzés alá essen.