A traktorok hosszú idő óta a mezőgazdaság legfontosabb gépei közé tartoznak. A megfelelő karbantartás nélkül azonban óriási veszteségeket lehet elkönyvelni – hiszen ez esetben nem kilométerekről, hanem üzemórákról beszélünk. Olykor pedig az alkatrészek cseréje is elengedhetetlen már, ami nélkül többet ártunk, mint használunk. (X)

A Bihar-Express Kft. széles kínálatában traktorok és kedvezményes árú mezőgazdasági alkatrészek, gépek egyaránt elérhetőek. Mindezek jó ár-érték arányban, akár akciósan megvásárolhatóak a webáruházban.

Traktorok karbantartása

A traktorok karbantartása ugyanúgy alapvető, mint a személyautók esetében. De ahogy a bevezetőben is említettük, itt nem arról van szó, ha elromlik valami, akkor nélkülöznünk kell legfeljebb kicsit a gépet. Itt komoly üzleti veszteséget könyvel el az a mezőgazdasági cég, amelynél munkaórák esnek ki emiatt.

Pontosan ezen okok miatt létfontosságú feladat a traktor rendszeres karbantartása. Egyrészt a használó kötelessége is ellenőrizni időről időre a műszaki állapotot, másrészt a vállalatnak is el kell küldenie a gépet 1-2 havonta szakemberhez kivizsgáltatni. Ez a költség jelentősen alacsonyabb, mintha spórolással próbálnánk megúszni, és később a sokszorosát kellene fizetni a javításra – nem beszélve a munkaórák kieséséről.

Milyen alkatrészek, szerszámok válhatnak szükségessé a mezőgazdaságban?

Előbb-utóbb el fog jönni a pillanat, amikor egy alkatrész cseréje már nem várhat tovább. Persze lehetséges, hogy egy darabig még meg lehet javítani, de a hatékony működéshez és karbantartáshoz olykor a teljes megújítás a szükséges lépés. Ilyen fontos alkatrészek és tartozékok az olajszűrők, a légszűrők, a hidraulika, a fékek, a futóművek és még sok másik kiegészítő. De számos olyan speciális szerszámra is szükség lesz, mint például a csavarhúzók, kulcsok, emelők, diagnosztikai eszközök is.

Akciós mezőgazdasági gépek és alkatrészek

Ma már szerencsére könnyű beszerezni a piacon a különböző alkatrészeket akár egytől egyig. Sőt, akár kedvező áron, akciósan is hozzá lehet férni ezekhez, amelyeket gyorsan be lehet szerezni online is – így már mehet is a csere, és minél hamarabb folytatódhat a munka.

A Bihar-Express Kft. csapata elsősorban mezőgazdasági gépek, eszközök, adapterek és az ezekhez tartozó alkatrészek értékesítésével foglalkozik. De az állattartásban és a takarmányozás során használatos gépek értékesítése is a portfólió része, valamint az erdészeti szárzúzók, pásztázók, rekultiválók és tartozékainak értékesítése szintén, illetve hidraulikatömlőt is gyártanak. A különböző gépek, eszközök és adapterek ügyintézése és szervizelése is a hatáskörük. Az országos lefedettség pedig a házhoz szállítást is lehetővé teszi.