Az esti rutin részét képezi a tisztálkodás. A fürdőszoba egyik legfőbb része a zuhanyrendszer, azonban ennek kiválasztása nem egyszerű feladat. Ha jó döntést szeretnénk hozni, akkor érdemes alaposan beleásni magunkat a témába. (X)

A Global Viva Market zuhanyrendszer, zuhanykabin, tálca és walk-in fal kínálatában megtaláljuk azokat a termékeket, melyekkel az igényeinknek legmegfelelőbb zuhanyrendszert tudjuk kiépíteni. Ahhoz, hogy a fürdőszobánk adottságainak és az elképzeléseinknek megfelelő zuhanyrendszert valósítsuk meg, nagyon fontos, hogy bizonyos szempontokat szem előtt tartsunk.

A zuhanyrendszer egy komplett rendszer, mely magába foglalja a zuhanyzás során alkalmazott összes terméket és kiegészítőt, mint például a zuhanyfüggöny, zuhanykabin, zuhanyfej, zuhanycső és zuhanyajtó.

A fürdőszoba mérete

A fürdőszoba mérete az egyik legfontosabb szempont, mely nagymértékben hatással van arra, hogy milyen alakú és nagyságú zuhanyrendszert választhatunk otthonunkba. Egy kis alapterületű helyiségben korlátozottak a lehetőségeink, ezért elsősorban a helytakarékos megoldásokat érdemes előnyben részesíteni. Ilyen például a sarokba szerelhető zuhanykabin. Ha bőven van helyünk, akkor viszont bőven van miből válogatni.

Funkció

Ennél a szempontnál a saját szokásainkat is érdemes alaposan megvizsgálni. Ha előszeretettel áztatjuk magunkat a meleg víz alatt, vagy a nyári nagy melegben egy nap akár többször is lezuhanyzunk, akkor egy nagyobb teljesítményű, többfunkciós zuhanyrendszerrel járunk jól, mert valószínűleg ki fogjuk használni az általa nyújtott extrákat. A változatos élmény érdekében javasolt olyan zuhanyfejet választani, amely többféle funkcióval van ellátva és akár több fúvókával is rendelkezik.

Ha épp csak beugrunk a meleg víz alá és percek alatt végzünk, azaz a gyors zuhanyzás hívei vagyunk, akkor nem feltétlenül kell különféle extrákat választani, mert nagy valószínűséggel nem fogjuk tudni kihasználni ezeket.

A helyiség stílusa

Habár a zuhanyrendszer kiválasztása során nem a fürdőszoba enteriőrje a legfontosabb szempont, azonban ezt is érdemes szem előtt tartani, ha szeretnénk megteremteni a helyiség harmóniáját. Ha a fürdőszoba stílusát figyelembe vesszük, akkor könnyebb lesz dönteni a zuhanyrendszer anyagát, színét és formáját illetően. 

A minimalista, skandináv és modern fürdőszobákhoz az olyan anyagok passzolnak, mint a króm, üveg vagy inox, és a fényes, szögletes, letisztult zuhanyrendszerekkel lesz esztétikus a végeredmény. Az orientális, mediterrán és rusztikus stílus esetén viszont bátran nyúlhatunk a meleg színű tónusokhoz és a díszes mintákhoz. A réz, kerámia és bronz szintén jó választásnak bizonyul. Ha jól döntünk, akkor minden fürdőszobában töltött perc örömteli lesz.