Sokféle sötétítőrendszer létezik. Vannak az egészen bonyolult rendszerek, melyekhez mindenképp szakembert kell vagy legalábbis érdemes hívni. Viszont van olyan kiváló, modern sötétítőrendszer is, melyhez csak egy kis kézügyesség kell, és már a helyén is van. (X)

Milyen nehéz felszerelni egy sötétítőt, árnyékolót?

A nehezebben installálható rendszerek közé tartoznak pl. a motorikus hajtással bíró automata redőnyök. Míg fényévekkel könnyebb felszerelési procedúrával járnak a manuális redőnyök. És akkor innen még egy szintlépést jelentenek a Redőny Diszkont Iso Design reluxái. Ezek a reluxák nem csak kifejezetten esztétikus megjelenéssel bírnak, de emellett még játszi könnyedséggel fel is szerelhetőek. Ha egy esztétikus, könnyen felszerelhető beltéri árnyékolóra van szükséged, akkor válaszd az Iso Design reluxákat!

Az Iso Design reluxa felszerelése

Ahogy azt már korábban is taglaltam a cikkemben, kiváló választás lehet számodra is az Iso Design reluxa. Ha esztétikus, könnyen cserélhető, illetve javítható és gyorsan felszerelhető reluxát keresel, ne keress tovább, megtaláltad.

Lássuk, hogy a felszerelése mennyire egyszerű:

  1. Először is meghatározod a reluxa karnisának mindkét oldalán a két-két tartócsavar pontos helyét. Ezt megteheted úgy, hogy a karnist odahelyezed az ablakra, ahova majd rögzíteni szeretnéd, majd berajzolod a csavarok helyét. Majd előfúrhatod kicsit a csavarok heyét. De ha úgy ítéled meg, hogy előfúrásra nincs szükséged, akkor akár bele is csavarozhatod a két-két 16-os csavart. Ezzel a helyére is került a karnis.
  2. A karnis rögzítését követően a zsinórral leengeded a reluxát. Ha feszített reluxát szeretnél, akkor szükséged lesz a két darab feszítőakasztóra, melyeket alulra fel kell csavaroznod. Ügyelned kell arra, hogy a feszítőzsinór párhuzamosan fusson az ablakkerettel. Úgy kell csavarozd a feszítőket is, hogy ne húzzák se befele, se kifele a reluxát.
  3. Most már jöhet a gyöngylánc rögzítése. Először is csavarozd fel a gyöngylánc rögzítésére szolgáló alkatrészt. Majd már csak rögzítened kell bele a gyöngyláncot, és kész is vagy.
  4. Ellenőrzésképpen engedd le és húzd is fel a reluxát párszor. Amennyiben úgy érzed, akadozik, szorul valahol, akkor feltehetően a feszítőszálakat nem sikerült teljesen függőlegesen és párhuzamosan rögzíteni. Ilyenkor ezt meg kell igazítani.
  5. Ha ezzel is elkészültél, és minden flottul működik, akkor utolsó lépésként felpattintod a karnis mindkét oldalán a takaróprofilokat.

Pér perc ráfordítás, ami százszorosan megtérül majd

Ugye, hogy nem is volt olyan nagy ördöngösség feltenni egy beltéri Iso Design reluxát? Ahogy mondtam, gyors és egyáltalán nem bonyolult a felszerelése. Saját kezűleg fel tudtad helyezni, és innentől kezdve mindig büszkeséggel tölt majd el, ha ránézel, és eszedbe jut a sztorija. A sztori pedig így szól: “ismét sikerült valamit saját kezűleg, egyedül és gyorsan felszerelnem”.