Eos Faktor?


Lacky # 2013.08.17. 04:04

Tisztelt EOS!

Az elmúlt napokban ismét sok valótlan infoval befolyásolja a népet.
A hírközlési törvény nem csak hogy elévülésről beszél, hanem kimondja, hogy az előfizetői szerződés felmondását követő 1 év után 30 napon belül meg kell semmisíteni az előfizető adatait. ellene polgári peres eljárás nem kezdeményezhető, ez a határidő jogvesztő. Így önök nem is vásárolhatnának meg ilyen adatokat, de megteszik, mivel az én adataim is jogtalanul az önök bírtokában vannak, sőt tájékoztatást sem adtak az adatok forrásáról és kezeléséről, sem most hogy a perünk - az én javamra - lezárul, még a megsemmisítésről sem. Így többszörös törvénytelenséget követtek el, összejátszva a különböző szolgáltatókkal, mitöbb közjegyzőkkel. Így ezen konkrét ügy kapcsán feljelentéssel éltem, és kértem, hogy minden hasonló ügyet vizsgálljanak ki, mivel gyanítható, hogy sok ártatlan embertől kaptak jogtalanul pénzt.
István

Egyjogász # 2013.08.17. 05:17

Mondjuk nekem ez elég furcsa, hogy egy komoly cég egy internetes fórumon beszélget a partnereivel, és egy blogban reagálgat a rá vonatkozó beírásokra....

Ez csak ezért jutott eszembe, mert egy kommunikációs szakember előadásán hallottam, hogyha egy céget sért, amit az interneten írogatnak róla/vele kapcsolatban akkor keresse meg a honlap üzemeltetőjét, és kérje a rá vonatkozó beírások törlését (aztán vagy törlik, vagy nem), de az a lehető legnagyobb kommunikációs hiba, ha elkezd vitatkozni névtelen internetes hozzászólókkal, mert vagy még jobban nekiesnek, vagy kiröhögteti magát. Azt hiszem ez a topic ezt fényesen bizonyítja.

Elképzelem, hogy az OTP Bank pl. Csányiboys nicknéven válaszolgatna itt a rá vonatkozó beírásokra....:))

bodzi # 2013.08.17. 06:57

ez a komoly cég itt nem a partnereivel beszélget hanem a tudatlannak tartott báránykái felé próbálja szugerálni hogy nincs remény a végén fizetsz és kész!

Dr.Attika # 2013.08.17. 08:28

Komoly, nem komoly ez a cég azt nem tudhatjuk, de a tavalyi mérlegadatok alapján "komoly pénzeket" kaszál a "báránykáktól". Van egy mondás: Amíg birka van addig lehet nyírni őket és gyapjú is keletkezik.

Szilvia0801 # 2013.08.17. 12:11

Hát pedig csányiboys userrel szívesen elbeszélgetnék arról, hogy náluk még a kasza nyele is ki van élezve..

Egyjogász # 2013.08.18. 05:15

Én az EOS Faktort komoly cégnek gondolom, ezért furcsa, hogy egy internetes topicban beszélget névtelen fórumozókkal. Ennek semmi értelme nincs, csak - ahogy mondani szokták - helybe mennek a seggberúgásért...:)

És azért sincs értelme, mert ez a legminimálisabban sem tekinthető hivatalosnak, honnan tudja bárki is, hogy az EOS nicknév alatt nem Józsi bácsi szórakozik a fórumozókkal Alsóbivalybasznádról?.......:))

Láttam én már más blogokban Orbán Viktor nicknév alatt is beírogatni, bárki is komolyan gondolja, hogy oda tényleg O.V. írogat?

bodzi # 2013.08.18. 06:42

komolyságát nem is vitatom nagyobb volumenű sok nullás összegű ügyeken egésszen biztos,hogy profi felkészült szakemberek,jogászok dolgoznak.De a kissebb telefonos,netes szir-szar ügyekben mint pl.az én bosszantásom csak egy darálo benyomását kelti az egész eljárás,semmit nem vizsgáltak (egyszerűen nem éri meg)elsiklanak tények felett csak autómatikusan követelnek.bár itt jön a nagy számok törvénye ugye... akkor is véleményem szerint egy professzionális cég ne legyen hanyag! mert jogosan szapulni fogja mindenki aki kimeri nyitni a pofikáját!

Egyjogász # 2013.08.18. 14:16

Miért, szerinted a parkolócégek hogyan csinálják?

Aki az ügyvédi felszólításra, esetleg a fizetési meghagyásra fizet, jó, aki nem, abba érdemi munkát nem feccölnek.

Nekem több perem is volt parkolócégekkel vagy nem is reagáltak az ellentmondásra és el sem jöttek a tárgyalásra, vagy benyomtak a 6 oldalas minta előkészítő iratot (amelyben egy szó konkrét reagálás nem volt az ellentmondásomban foglaltakra), a tárgyalásra ők sem jöttek el. Úgyhogy eddig 100%-ra állok a parkolócégek ellen, bár ez nem az én érdemem volt, hanem azért bukták a pert, mert szartak bele.

De ez érthető is, ha komolyan vennének egy 30-40-50 ezres pert, érdemben foglalkoznának az üggyel, eljönnének a tárgyalásra, az ügyvédnek többe kerülne a leves, mint a hús. Szerintem ezt tekintik kálónak.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.08.19. 13:22

Egy időben egy ügyvédjelölt kolléganő egész napokat töltött a Varsányi Irén utcában. Szerintem a végére összetegeződtek a bírónővel. :)

nedudaljparaszt # 2013.08.20. 00:53

Kedves netezők, a következőben szeretném a tanácsotokat kérni.

Bérlőként lakom egy lakásban. Ma már másodszor kaptam az EOS Faktortól levelet az előző, elhunyt tulajdonos nevére, valami százéves rezsitartozást követelnek.
Én továbbküldtem a jelenlegi tulajnak, de nem tudom, hogy ő intézkedett. Emellett emailben jeleztem az EOS Faktornak, hogy a címzett elhunyt, de a második levélből ítélve ez nem érdekelte őket.

Kérdéseim:

1.) Mi a szokás egy követeléskezelő cégnél, ha az adós elhunyt. Megpróbálják az örököst felkutatni, vagy visszaadják a megbízást, és esetleg közműszolgáltató cég újra kiadja nekik immár a jelenlegi tulajdonos nevére?

2.) Bérlőként kell-e tartanom bármi attrocitástól, pl. végrehajtók rendőri segítséggel bejönnek a lakásba és az én személyes tárgyaimat le akarnák foglalni. (Értelemszerűen rendőr nélkül nem engedek be senkit.

3.) Ha kiírom a postaládára, hogy az illető elhunyt, a neki szóló leveleket ne kézbesítsék, akkor ez segít-e valamit?

Dr.Attika # 2013.08.21. 09:33

Kedves Kérdező!
Dobja a kukába a sima követeléskezelős leveleket. Feleslegesen intézkedik az elhunyt érdekében. most majd Önt fogják zaklatni.

eos_üldözött # 2013.08.21. 10:48

nedudaljparaszt

Vagy kukázd a leveleket, mert nem neked szól vagy bontatlanul add át az örökösöknek. A behajtó cég feladata felkutatni azt hogy kitől szeretne pénzt. Ezt a feladatot had végezze egyedül, van erre kapacitása.

Ha magadról bármit megadsz, akkor abban biztos lehetsz, hogy azzal visszaélnek és zaklatni kezdenek, mert ez a legegyszerűbb számukra. Tojnak arra, hogy kié volt a tartozás a lényeg hogy valaki fizessen.
Ha rajtad hajtanák a tartozást ez azt jelentené, hogy tojnak a szerződésre amiben a NÉHAI vállalta hogy fizet a szolgáltatásért és nem TE.

Kikapcsolni semmit sem fognak, mert ők nem szolgáltatnak semmit, csak pénzt hajtanak be - sajátos módszereikkel.

A szolgáltató már eladta nekik a tartozást, így a szolgáltató megkapta azt amivel úgy-ahogy elégedett,
ott már nem tart nyilván tatozást.

nedudaljparaszt # 2013.08.21. 12:04

Eddig szerencsére nem kerestek, mondjuk a nevemen és az email címemen kívül más adatomat nem is tudják.
A kaputelefonon még sajnos a régi név van kiírva, lehet, hogy lassan szólok a közös képviselőnek, hogy cserélje le. Személyesen szokták keresni az embert, ha telefonon és levélben nem sikerül?

eos_üldözött # 2013.08.21. 20:36

Tapasztalatom szerint levélben és telefonon (hívás és sms). E kettő a a leghatékonyabb ha zaklatni akarnak, mert egy alkalmazott időegység alatt a legtöbb ügyfelet tudja elérni.

bodzi # 2013.08.21. 21:48

huú! hát ez is szép! eszembe jutott Hofi anyósa `mocskos kapitalisták!` nem is tudtam min röhögök

Egyjogász # 2013.08.22. 05:31

Ha a levél címzettje elhunyt, vagy más ok miatt nem található egy adott címen, a Posta köteles "elhunyt" vagy "ismeretlen" jelzéssel visszaküldeni a feladónak.

Tudom, hogy postásbácsinak/néninek egyszerűbb ilyen esetben is bebaszni a levelet a "megszokott" levélszekrénybe, de szerintem nem kell mást tenni, mint a levélre ráírni, hogy a "címzett meghalt",és felbontatlanul kirakni a levélszekrények tetejére.
Ja, és persze az elhunyt nevét is le kellene venni a levélszekrényről.....

Dr.Attika # 2013.08.22. 05:43

Erre is van egy postaszabályzat. A területileg illetékes postahivatalban be kell jelenteni az elhalálozás tényét, azt halotti anyakönyvi kivonattal igazolni kell. Ezután lehet csak visszaküldeni az elhunyt részére érkezett postai küldeményt "elhalálozott" felirattal.

testuser # 2013.08.22. 05:52

Kedves Fórumozók!

Közeli hozzátartozóm akadályoztatása miatt e faktorok által kezelt ügyeiben kellene intézkednem. Fontos lenne, mivel a költségek gyorsan növekednek. Le kellene zárni őket.

Normális esetben egy egyszerű meghatalmazással jelennék meg, de az itt leírtak alapján kétségeim merültek fel azzal kapcsolatban, hogy ez jó megoldás-e. Mivel azon az adataim (és a tanúké is) szerepelnek, nem szeretném, ha utána már nemcsak hozzátartozóm, hanem én mint meghatalmazott, vagy akár a tanúk is, a zaklatottak közé kerülnék.

Reális veszély ez, vagy nyugodtan mehetek a meghatalmazással tárgyalni? A követelések elúszott banki kölcsönök) jogosak, sajnos.

Előre is köszönettel.

Dragos Károly R. # 2013.08.22. 06:07

Ismétlésként, aki még nem tudná:

A PSZÁF határozatában megállapította: az EOS Faktor által az ügyfeleknek küldött rövid szöveges (sms) üzenetek tartalma – egyebek között a „saját érdekében azonnali visszahívását várom”, a „jogi eljárás elkerülése végett fizessen határidőre”, vagy a „Szeretné, ha önnel szemben kényszerintézkedéseket foganatosítanánk?” kitételek –, s azok fenyegető jellege a fogyasztók megzavarásával pszichés nyomást fejtett ki.

"Tízmillió forint bírsággal sújtotta az EOS Faktor Magyarország Zrt.-t a PSZÁF és megtiltotta az általa elkövetett jogsértő magatartás további folytatását. A társaság az ügyfeleinek küldött fenyegető sms-üzenetekkel és levelező lapokkal többszörösen megsértette az agresszív kereskedelmi gyakorlatot tiltó rendelkezést."

http://www.pszaf.hu/…_Faktor.html

További jogsértés esetén a bírság "prolongálható". :)

Dragos Károly R. # 2013.08.22. 06:09

Ez lemaradt, oly kedvesek:

A levelező lapokban szereplő burkolt fenyegetés – „saját érdekében azonnali visszahívását várjuk”– ugyanis szintén alkalmas volt a fogyasztók ítélőképességének torzítására, s tisztességtelen módon befolyásolhatta döntésüket fizetési kötelezettségük teljesítése kapcsán.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.08.22. 06:39

Nagyon helyes. Most még az agresszív adósokat kellene valahogy szankcionálni.

wers # 2013.08.22. 06:57

Te mivel szankcinálnál?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.08.22. 07:04

Sújtsa a dolgozó nép megvetése? ;)

wers # 2013.08.22. 07:10

na csak mert tegnap felreppent a hír, Cinke akár meg is úszhatja az ismételt péntkicsalási - vissza nem fizetési buliját egy felfüggesztettel. Mert a börtön nem volt rá kellő hatással? Elég lesz neki a megvetésem... és háborgásom

Kovács_Béla_Sándor # 2013.08.22. 07:13

Az egy másik kategória. Az nem agresszív adós, hanem bűnelkövető. Vénasszonyokat nem szívesen csuknak börtönbe csalásért. ;)