Ingatlan használat


drbjozsef # 2024.09.22. 10:41

Rami81,

Ez az ingatlan, meg úgy együtt a közös vagyon megér legalább néhány milliót?
Ha igen, akkor a legbölcsebb tanács az, hogy gyorsan keress egy jó családjogi ügyvédet, és indítsd el a vagyonmegosztási pert. A férjed véleménye nem érdekel senkit.

Egyébként sajnos a "jogosulatlan" lakóban tévedsz : ha a férjed is tulajdonos, és birtokosa is az ingatlannak, akkor az ő révén bárki beköltözhet. Ráadásul, ha jól értelek, természetben megosztott az ingatlan, nem is egy lakásban laktok.

Rami81 # 2024.09.22. 08:36

Jelenleg válás zajlik férjemmel, melynek hamarosan vége. A közös otthonunk egyik szintjén lakik, ahova szeretőjét beköltöztette, ezt még szomszédok előtt sem tagadja, még a szomszédok parkolását is ellehetetlenítette, hiába szólnak nekik. Rezsit nem fizet, többször megfenyegetett, hogy úgyis elmegyek innen, úgyis tönkretesz - az ingatlan többségi tulajdonosa vagyok, ő pedig a kisebbségi. Milyen jogi lépéseket lehet tenni annak érdekében, hogy a szeretőjét kiköltöztessék? És a rezsi tekintetében? A közművek a nevemen vannak, és finoman fogalmazva is elég morbid hogy a férjem és szeretője rezsijét is én fizetem, miközben a tulajdonrészénél nagyobb házrészt használ. Abba már bele se megyek, hogy a halószobám fölé tettek egy mosógépet és reggel 6-kor elindítják. Milyen eljárást kell indítani a jogosulatlan itt lakóval szemben? Ja és vagyonban egyezkedni nem hajlandó, nincs tárgyalás, közölték hogy nem.