Jótállás használt autóvásárlás után

Plüsstigris # 2011.10.25. 12:39

Üdvözlök mindenkit!

A következő témában szeretnék tanácsot kérni.

2 hete vásároltunk egy használt autót, autó-kereskedésben. A kereskedőtől hazafelé vezető úton, kb. 60 km után robbant le az autó, rögtön szervízbe vittük, ahol közölték: a komplett vezérlést és a vízpumpát cserélni kell benne.
Rögtön felhívtuk telefonon a kereskedőt, aki azonnal hárított, mondván: ez nem az ő hibája.

Másnap emailt írtunk az autókereskedésnek, és kértük: a leendő javítási számlát térítsék meg, hiszen tudomásunk szerint 1 év jótállás vonatkozik használt autóvásárlás esetében is.

4 nap múlva kaptuk meg a megjavított autót, 86 ezer Ft-os számlával együtt.
Az autókereskedéstől a mai napig nem kaptunk emailben sem választ.

Kérdésem az, hogy érdemes ügyvédet fogadni ilyen esetben, viszontláthatjuk még valaha ezt a 86 ezer Ft-ot?
Jól tudom, hogy ilyen esetben a kereskedő lenne köteles fizetni az ügyvédi díjat is?

Köszönöm szépen előre is, ha valaki tud segíteni!

guba # 2011.10.25. 14:00

Kérdésem az, hogy érdemes ügyvédet fogadni ilyen esetben, viszontláthatjuk még valaha ezt a 86 ezer Ft-ot?

Nem érdemes. Az eladónak nem jótállási, hanem szavatossági kötelezettsége van, de a kárt neked bizonyítanod kell tényében és mértékében is. Bemondásra nem fog senki kártérítést fizetni, főleg, hogy „ a komplett vezérlést és a vízpumpát cserélni kell benne” körülírása a hibának teljesen dilettáns.Nagy valószínűséggel a szervizben húztak le, ha ezt ott mondták neked.

kisneteri # 2011.11.22. 18:53

Tisztelt forumozok, segitsetek ,nekem ha tudtok mi a teendőm.
Mult hétfőn vásároltam egy renault megáne 1,5 dci 2,2 millioért,
a parkolo autok mellett ment a párom egy kőrt.
Aztán számlát adtak semmi mást.
Mondta az elado hogy a számitogép szervizt jelez de az a téligumi miatt,mert most cseréltek ujat és nem érzékeli.
Regellre kilukadt az egyik kerék háll istennek. mert a gumiszervizben kiderült,hogy 9 éves téligumi van rajta, és mikor levették a kerekeket ráadásul még mind a 4 keréken 3 csavarral lett felfogatva.
Én németországba indultam ott dolgozom, ha elindulok talán az uton maradok, még az eladonak állt fent hogy megnéztük a kocsit, persze de nem nagyitoval 3 éves kocsit azt mondta lehetlen 9 éves gumival náluk eladni Ez a Renault szalon Budakalászon
Mivel már pénzem nem volt 4 gumira csak kettőt cseréltem amit kifizettek,
és indultam németországba, a kocsi nem ment az istenért 135 felé hiába nyomtam neki.
Most elvittem itt szervizbe kőzőlte a szerelő hogy a turbo ment tőnkre a motorban. ami kb 1300 euro javitással.
Kérdésem mit lehet tenni? Vissza vihetem az autot? vagy kifizetik a motorban a turbo cserét?
Segitsetek , eazért vettem nagy cégtől kocsit ,hogy ne verjenek át, és tessék Renault szalon megcsinálta
Várom a válaszokat kőszőnettel

pompi # 2013.01.15. 18:14

Üdvözlöm!
A következő problémánk van múlt héten vettünk egy Toyota Corollát 10-éves a kereskedő szerint 100000 km van benne.Szakszervizben megkérdeztük rendszám alapján,
2008-ban 160000 km volt benne.Ha évente 10000 km átlaggal számolunk, akkor 200000 felett van az autóban. Lehetőség van-e az autó visszaadására a kereskedőnek, vagy mi a teendő.
Köszönettel.

guba" # 2013.01.16. 19:25

Egy mondatos tényállásból kérsz ítéletet? Lehetőség, az van.