határozott idejű bérleti szerződés felmondása


Csokréta # 2019.10.29. 20:40

drbjozsef

Köszönöm a segítségét!

vaj87 # 2019.11.04. 10:09

Köszönöm a hozzászólásokat!Lehet sajnos, hogy a villany kikapcsolásához kell valóban folyamodni. Sajnos azonban időközben elárasztották szennyvízzel a pincét, valamint folyamatosan zaklatnak bennünket,fenyegetőznek.Van esetleg valakinek ügyvéd ismerőse, aki ilyen helyzetben tud segíteni? Az elfogadhatatlan , hogy több százezrest kárt okoznak és nem tudjuk őket kitenni onnan.

MajorDomus # 2019.11.04. 17:30

És miért fenyeget,mikor ingyen lakik a te lakásodban?.
.
Azonnal szereltesd le a villanyórát.
.
Semmiféle jogcime nincs ott lakni,szerintem még bejelentve sincsenek.

SolnesM # 2019.11.04. 18:38

Nem kell a villanyórát leszereltetni. Elég néhol a vezetékek folytonosságát megszüntetni. Az ingyen lakók legtöbbször annyi fáradságot sem vesznek ,hogy megjavíttatják a hálózatot.

Csokréta # 2019.11.05. 06:44

MajorDomus

Hungarikum: ha már bent vannak a lakásban, kizárólag őket védi a törvény. Ha a tulajdonos leszerelteti a villanyórát, őt büntetik meg. Hogy jogcímnélküli-e, azt a bíróság mondja ki kb. fél év után és kb.300 ezer Ft ellenében - "természetesen" a tulajdonos fizeti ezt is.

matthiasi # 2019.11.05. 09:25

Csokréta !
Nem kell leszerelni a mérőt. Elég a plombát leszedni és a szolgáltató felé jelezni, hogy áramlopás történt. Azonnal viszi az órát. a gázmérőnél még egyszerűbb az eset gáz szivárgást kell vélelmezni. Melyik szolgáltató az amelyik ilyenkor kockáztatna.

Hungarikum: ha már bent vannak a lakásban, kizárólag őket védi a törvény
Hát ha nem is kizárólag, de nagyon erősen a bérlők felé húz. Nos mint írták ezért sincs Mo.-on üzleti jellegű tömeges bérlakás. A vállalkozó tudja, hogy nem biznisz. nem úgy a magánszemélyek, azt gondolják, hogy azzal semmi teendő.
Amúgy a rossztörvényekre rákontráznak még a töketlen bírók !
Akár a gyerek elhelyezési pereknél, abszolút az egyoldalúság.
Egyébként a bírói kar eléggé zárt..... hogy úgy mondjam közmegvetésnek örvendenek. Ezt, mármint a bírói mivoltukat nem is vállalják fel nyiltan, akár a szociálizmusban a katonatisztek.
A Horthy érában volt valaki egy katonatiszt, a rákosi kádári érában senkik voltak. Ezt tudták ők is titkolták, akár a rühességet ! Nyilvánosság előtt levedlették a tiszti ruhájukat.
Ezen az sem változtatott, hogy az anyagijavakban bővelkedtek.
Ilyenek a jelenkori bíróink is.

matthiasi # 2019.11.05. 09:32

Amúgy ez a bérlakás és lakhatásijog meg a kilakoltatási moratórium egy állandó gumi csont. Mindig bedobják a plebsznek, azok meg rágják.
Occsó bérlakás !! Olyan nincs, ha valahol akad azt mindig a más pénzén finanszírozzák !!

vaj87 # 2019.11.05. 11:00

matthiasi.Köszönöm a javaslatot. Sajnos ismeretségi körben volt olyan eset, hogy a volt bérlő búcsúzóul megrongálta a plombát. Szerződött szerelővel bejelentésre került az eset az ELMU-höz, jelezve az esetleges áramlopást. 2 hónap múlva jött ki az ElMÚ, addig szolgáltatta az áramot ...szóval ez sem tűnik megoldásnak,de köszönöm.

Csokréta # 2019.11.07. 21:40

matthiasi és vaj87
Nem ajánlottam leszereltetni a villanyórát. Elég nem befizetni a számlát. Tudomásom szerint a számla fizetési határidejét követő 63.napon az Eon megszünteti a szolgáltatást.

ansom # 2024.09.25. 01:33

Határozott idejű albérleti szerződésünk van. Magán kollégiumként hirdették. 3 Fő/ szoba. Beköltözéskor angolul ki volt rakva egy papír, hogy mindenki ügyeljen a tisztaságra, mert gond van a bogarakkal. Bogarat mi nem láttunk
Második héten ágyi poloska csípéseket találtunk magunkon. Ilyenkor fel lehet mondani a szerződést? Már 2* írtották,de mi aludni se tudunk. Ágyra leülni se. A ruhákat gőzölés után tudjuk felvenni. Harmadik hete lakunk itt,de tanulás helyett folyton mosunk, fertőtlenítünk. Szerződésben az áll,ha elmegyünk ki kell fizetni a lakbért a lejárati időre. Tud valaki segíteni?? Két meggyötört egyetemista készül feladni a tanulmányait rovarfóbiánk van. Lassan nincs szabad bőrfelület,ahol nincs csípés.

drbjozsef # 2024.09.25. 05:24

ansom,

Lakástörvény, 7. § (1) A bérbeadó a lakást a komfortfokozatának megfelelő lakásberendezésekkel együtt a szerződésben meghatározott feltételekkel és időpontban rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban köteles a bérlőnek átadni.

Ptk.6:332. § [A bérbeadó szavatossága]

(1) A bérbeadó szavatol azért, hogy a bérelt dolog a bérlet egész tartama alatt szerződésszerű használatra alkalmas, és megfelel a szerződés előírásainak. Erre a szavatosságra a hibás teljesítés miatti szavatosság szabályait azzal az eltéréssel kell alkalmazni, hogy a bérlőt az elállás helyett a felmondás joga illeti meg, kicserélést pedig nem követelhet.

(2) A bérbeadó szavatol azért, hogy harmadik személynek nincs a bérelt dologra vonatkozóan olyan joga, amely a bérlőt a használatban korlátozza vagy megakadályozza. Erre a kötelezettségre a jogszavatosság szabályait azzal az eltéréssel kell alkalmazni, hogy a bérlő elállás helyett a szerződést felmondhatja.

(3) Ha a bérelt dolog lakás vagy emberi tartózkodás céljára szolgáló más helyiség, és az olyan állapotban van, hogy használata az egészséget veszélyezteti, a bérlő a szerződést felmondhatja akkor is, ha erről a tényről a szerződés megkötésekor vagy a dolog birtokbavételének időpontjában tudott vagy tudnia kellett. Erről a jogról a bérlő érvényesen nem mondhat le.

Mondd fel a bérleti szerződést erre hivatkozással, azonnali felmondással.
Pereskedjen ő ha akar - ti meg dokumentáljatok mindent, ha jogos a rendkívüli felmondásotok, akkor nem kell megfizetnetek a hátralékot.

osztap # 2024.09.25. 09:53

ansom,

Drbjozsef javaslatával párhuzamosan, a helyedben bejelentést tennék e-papíron a kormányhivatalnál, hogy a bérbeadó nem tesz eleget az alábbi rendelet 36. § (1) és (2) e) szerinti védekezési kötelezettségének, ezért kéred, hogy a 36. § (5) és (7) bek. szerint a kormányhivatal előbb szólítsa fel mondjuk 5 napos határidővel, annak eredménytelensége esetén pedig maga gondoskodjék a végrehajtásról.
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?…

Zoltanuss # 2024.09.25. 12:19

A poloska egy alattomos jószág, szinte kiírthatatlan.
Le kell lépni,de előtte azért kell beszélni a bérbeadóval.

Majordomus # 2024.09.25. 18:06

Kiirtható,de költséges,amit a bérbeadó nem szivesen vállal,de a társasháznak sajnos muszáj.

Nálam 4 lakásban volt probléma,összesen 134 ezer ft-ba került, mert a jezelést 15 nap múlva meg kell ismételni.

Na,ennél olcsóbb kitenni egy angol nyelvű papírt.

Ebből legalább mehtudtad hogy Rh- a vércsoportod,mert csak azokat csípi meg.

Sürgősen költözz el,de dokumentáljátok a poloskákat fotók stb. arra az esetre ha a tulaj ragaszkodna a pénzéhez. Kaució van?