Már-bocsi, nem akarlak- megbántani,de ha erre nem gondoltatok a válás előtt, akkor nem csak Kecske vagy, hnanem birka is !
Nem volt ügyvédetek aki ezt elmondta volna ?
Már-bocsi, nem akarlak- megbántani,de ha erre nem gondoltatok a válás előtt, akkor nem csak Kecske vagy, hnanem birka is !
Nem volt ügyvédetek aki ezt elmondta volna ?
De volt.Tisztában voltam vele.De a volt férjemnek nem kellett a ház,igaz annyi rajta a hitel mint a ház majdnem.De inkább a ház és az enyém,mivel én fizetem a banki hitelt is.Igy inkább visszafizetem a szocpol felét,igaz hitelből meg a volt férjem tartozott gyerektartással aból.De igy legább van házam,és nem vitte el a végrehajtó.
Logikus döntésnek tünik. Addig nehéz mig anyagilag egyenesbe jössz.
MajorDomus.Te ügyvéd vagy?Gondolom amugy meg férfi nem?
Mert ? Ez hátrány ?
sziszi77
"... igaz annyi a hitel, mint a ház majdnem." Én szabadulnék a háztól és a hiteltől, mert ma még van munka és van miből fizetni a hitelt, de a jövőt senki sem tudja előre...
ha nem lesz munka akkor ott a gyerektartás meg a családi majd aból fűzetem-De a volt férejem akármikor ad nekem pénzt ha kell,mostanában nem veri el a pénzt!
Az ilyen volt férjet meg-kell-becsűlni !
Fogadd vissza ! ( tűskecsere !)
Az ilyen volt férjet meg-kell-becsűlni !
Fogadd vissza ! ( tűskecsere !)
Amugy a t.dijat meg a családit a gyerek szükségleteire kell forditani !
És az is a gyerek szükséglette ,hogy tető van a feje felett nem?
De az nem a családiból-és a tartásdijból lett !
Van egy olyan problémám, hogy sajnos a feleségemmel nem működik a kapcsolat és van 3 gyerek hitel és szocpol. A szocpolt a már megszületett gyerekekre vettük fel. Én szeretnék kilépni a kapcsolatból úgy, hogy minden maradjon nekik, mivel a gyerekekért csináltam, csinálok mindent. Az járható út, hogy a lakás közös néven marad, így a hitel is megmarad, és a szocpol is? Nem szeretném adóságba verni őket, és magamat, van elég.
Tisztelt MD!
Kecskének írt válaszodat én sem értem, csak most olvastam,de miért olyan evidens hogy vissza kell fizetni.
Egyébként én is így jártam, ki kellett fizetni a volt férjemnek a fél szocpolt, akkor sem értettem, hiszen a szocpolt a gyermekekre kaptuk. 2 gy.-el ott maradtam a lakásban, tehát a meglévő lakást ők használják, ugyanúgy, mintha az apjuk is ott lenne. Sőt az én nevemen volt a lakás (1/1) és még a tulajdonviszonyokban sem történt változás!
Köszi a választ , de légyszi kicsit bővebben !
Az nem elég: hogy te is birka vagy!!!!
Minden járható út amiben közösen megegyeztek.
Várd meg az Orbán csomag életbelépését, akkor adó és illetékmentesen elajándékozhatod a gyerekeidnek a tulajdonrészedet, cserébe X évig nem fizetsz gyerektartást.
A szocpol és a hitel miatt ez a legegyszerűbb,mert a bankot belekeverni már neház dió.
2006-ban vettük fel a szocpolt 2 gyerekre. Most válunk, és gyerekünk sem született. A szocpolt vissza kell fizetnem? Mikor? Milyen feltételekkel?
Ha nincs szó házasság felbontásról, de van több sikertelen terhesség és ezt igazolni is tudja az illető. Akkor is vissza kell fizetni a szocpolt (hiszen nem születtek meg a vállalt gyerekek a megadott időre)?
Ha igen: mikor? milyen feltételekkel?
Köszönöm
12/2001. Korm. rend. 5/A.§.
(7) Amennyiben az igénylő házaspár gyermekvállalását nem vagy csak részben teljesíti, úgy a megelőlegező kölcsön meg nem született gyermekre eső részét köteles - a gyermekvállalási határidő leteltét követő hónap első napjától kezdődően, a futamidő végéig - a hitelintézet részére visszafizetni. E kölcsöntartozás visszafizetésének kamatfeltételeire, valamint kamattámogatására a 13. § szabályai az irányadóak azzal, hogy a támogatásra való jogosultság maximális időtartamát a megelőlegező kölcsön folyósításának napjától kell figyelembe venni.
(8) Az igénylő házaspár köteles az állam részére - a folyósító hitelintézet útján - részletekben megfizetni a megelőlegező kölcsön meg nem született gyermekre eső összege után az állam által a megelőlegezés időtartama alatt a hitelintézet számára korábban megfizetett teljes összegnek a 13. § (3) bekezdésében meghatározott kiegészítő kamattámogatással csökkentett részét. E tartozás kamata és törlesztési feltételei megegyeznek a (7) bekezdés szerint visszafizetendő kölcsönt igénylő házaspárra vonatkozó feltételeivel azzal, hogy kiegészítő kamattámogatás a törlesztés során nem érvényesíthető.
(10) Ha az igénylő házaspár házasságát a megelőlegezés időtartama alatt a bíróság felbontja és a házaspár gyermekvállalását a házasság felbontásának időpontjáig nem, vagy csak részben teljesíti, úgy a házasság felbontásának 5/C. § (1) bekezdés szerinti igazolását követő hónap első napjától a (7)-(9) bekezdések rendelkezései szerinti visszafizetési kötelezettség terheli. E kötelezettség fennállásának, illetve mértékének és kezdő időpontjának megállapítása a házasság felbontásakor fennálló terhesség végéig meghosszabbodik, ha az igénylő házaspár a terhességet és annak várható időtartamát orvosi bizonyítvánnyal a házasság felbontásának igazolásával egyidejűleg a folyósító hitelintézetnek igazolja.
(11) Amennyiben az igénylő házaspár a gyermekvállalását nem teljesíti, de a 30/1998. (VI. 24.) NM rendelet szerinti egészségügyi szolgáltató igazolja, hogy az igénylő házaspár
a megelőlegezés ideje alatt az állam által megfizetett - 13. § (2) bekezdése szerinti - ellenszolgáltatásokat nem, hanem kizárólag a megelőlegező kölcsön tőkeösszegét kell visszafizetnie, feltéve, ha a (14) bekezdésben foglaltak is megvalósultak.
Eddig ellentmondó válaszokat kaptam, szeretném megkérdezni, kinek, mennyi szocpolt kell visszafizetni abban az esetben, ha azt 2 éve vettük fel, de most válunk, és úgy néz ki, el kell adni az ingatlant, hogy a további lakhatásunk megoldódjon. A 3 gyerek velem marad, de a házban nem maradhatunk, mert nagyon messze van a rokonaimtól, a gyerekek kicsik. Másik ingatlanra nem lehet átvinni? Ha igen, csak újra? Nincs valami megoldás, méltányosság, vagy valami, mert képtelen leszek elfogadható otthont biztosítani magunknak! (Nem az én hibám a válás, a férjem beleszeretett egy harmadikba, nagyon igazságtalannak érzem, hogy emiatt én kerülök lehetetlen helyzetbe)
Ha eladjátok a közös lakást, akkor át lehet vinni 2 külön ingatlanra is. Ennek a módja a következő:
Pl.1/2-1/2 arányban vagytok tulajdonosok. Akkor a közös ház eladásából befolyt vételár felét kapjátok fejenként, és ha ezen összeg teljes felhasználásával vesztek másik lakást/házat, akkor át lehet vinni a szocpol felét az egyikre, a másikat meg a másikra.
A jegyzőtől kell kérni az átjegyzést, illetve ha időben eltolódik a két adásvétel, akkor letétbe kell helyezni a szocpolt, és visszakapod, ha megvan az új ház.
Röviden ennyi a főszabály.
/ha nem veszel belőle új lakást, vagy kevesebb összegért, akkor arányosan vissza kell fizetni./
Köszönöm a gyors választ! Még azt szeretném tudni, csak új ingatlan vételéhez vihető át a szocpol, v. lehet használt, régi is?
lehet használt is
Tudtommal arra felszocpol vehető igénybe.
Tudtommal arra felszocpol vehető igénybe.
Rosszul tudod MajorDomus.
A kérdés az volt, hogy átviheti-e a LÉK-et használt lakásra. Igen, nem csak a fiatalok otthonteremtési támogatását (félszocpolt) hanem a lakásépítési/vásárlási kedvezményt is át lehet vinni használt lakásra.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |