Póthagyatéki tárgyalás - közjegyzői díj

Majordomus # 2024.11.04. 21:44

Köszönöm a segítséget.

osztap # 2024.11.03. 19:49

Majordomus,

A díjra nem sokat tudok mondani. Fogsz kapni egy költségjegyzéket a Díjrendelet 22. § szerinti bontásban, azt érdemes majd átnézni.
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?…

Csatoltam az ügyvédi okiratba foglalt megbízást.
A micsodát?

Remélem válaszolni fog.
Emailre nem valószínű, nem lenne szabályos. De miért nem hívod fel? Lehet, hogy informálisan tájékoztat, és utána az ÁNYK-n keresztül beküldöd a "beadvány hagyatéki eljárásban" nevű beadványt, leírva benne, amit akarsz. Vagy látogasd meg.
https://notar.hu/…kus-urlapok/

Majordomus # 2024.11.03. 14:13

Köszönöm.
Lehet valamire következtetni a díj összegéből? 50.000+25.000 ft.
.
Itt valami %-os díj lehet.

Tanácsod alapján írtam a közjegyzőnek és kértem a póthagyatéki leltárt mailban.
.
Csatoltam az ügyvédi okiratba foglalt megbízást. Remélem válaszolni fog.

osztap # 2024.11.03. 13:15

Majordomus,

Póthagyatéki csak akkor lehet, ha olyan vagyontárgy került elő, amit a hagyatéki eljárásban nem lett átadva az örökösnek, Hetv. 103. §.

Hogy mi az, azt a közjegyző tudja. Kérdezd meg, és a hagyatéki leltárat kérd ki (hacsak nem olyan kisértékű ingó dolog a póthagyaték, hogy nem kell leltár). A díj részben a póthagyaték értékétől függ.

Majordomus # 2024.11.03. 10:37

Nem vagyok járatos ez ügyben de hátha tudtok segíteni.
.
Levelet kaptam egy közjegyzőtől hogy decemberben póthagyatéki tárgyalást tart és ez ügyben jelenlétemben egyidejűleg mint I.rendű örökhagyó hagyatéki eljárásában a50.000 ft-ot és szintén elsőrendű ö.h. h.eljárásában 25.000 ft-ot szíveskedjek leróni!
Amit nem értek: az örökhagyó 2010 májusában halt meg.
A közjegyző megküldött most két végrendeletet is a másodikat 2010.december 9-én adta be valaki (7 hónappal a halála után)amin közjegyzői pecsét van.
Sőt 2012.november 13-án is be lett adva egy amin közjegyző bélyegző van.
A hagyatéki tárgyalás 2011.márciusában megvolt a közjegyző átadta a hagyatékot.

Most az a kérdés:

1. mi indokolhatja a póthagyatékot?
  2. miért kell ennyit fizetni illetve miért pont ennyit?
  3. Miből lehet kideríteni hogy miről van szó?

Semmi konkrétum nincs a levélben.
Az örökhagyó 2 testvére és elhunyt 3.testvérének egyetlen gyermeke kapott idézést.

.
Megköszönök minden hasznos információt.