Jaj, elnézést, most nézem csak hogy nem írtam milyen tartozásról van szó. Diákhitelről van szó egyébként. Tudom, hülye kérdés, és ha ez menne akkor egy csomóan csinálnák ezt.. Azért utánajárni nem bűn..
adósság, és jön a végrehajtó
Diákhitelnél az adótörvényeket kell alkalmazni.5 év után elévül.Az NAV Hivatal hajtja be ha tudja.
Jó estét!
a kérdésem az lenne:
összegyült egy kis apeh tartozásom ( kb 190ezer), amit nem tudok egyszerre kicsengetni, az Apeh illetékszámlát nyitott nekem, amire azóta is rendszeresen fizetek havi 30-40ezer között. Részletfizetést nem akarok kérni, mert akkor kiborulna a bili( van egy hiteles házam-fizetem, meg egy hiteles autóm-fizetem, papiron meg minimálnér). Ha elunja az apeh akkor terhelhet a hiteles házra, vagy csak az autóra?
„Részletfizetést nem akarok kérni, mert akkor kiborulna a bili(”
Pedig kérjél mert könnyen előfordul hogy nem csak a 'bili ' borul ki.
Autóra.
Köszönöm a választ
Tisztelt Válaszadó!
Kérdésem a következő:
OTP Banknál felvett hitelkártyámat nem tudtam fizetni, majd átadták a tartozásomat az OTP Faktoring Zrt.-nek sajnos egy fél év elteltével ezt sem tudtam törleszteni, erre kaptam egy levelet, hogy az egész tartozás egy összegben 10 napon belül esedékessé vált, vagy behajtás, az összeget egyben nem bírom visszafizetni, mi lesz ilyenkor az ügymenet.
Ingatlanom nincs, munkahelyem és fizetésem van, egy a cégem által adott önkormányzati tulajdonú bérlakásban élek, értéket képviselő ingóságok a beépített bútorokon és az alap(TV,mosógép,hűtőgép,mikro,ágy,asztal,szék)felszerelési tárgyakon kívül saját tulajdonomban nincs, a többi dolog mind az élettársamé (hozzáteszem ezek se nagy értékű új luxus cikkek,pl.: dvd lejátszó,számítógép).
Lehet ilyenkor olyanban megállapodni hogy a fizetésem egy részét vonják le, amíg tartozásom nem rendezem.
Vagy elvisznek minden amit találnak a bérlakásban?
Mi az ügymenet ilyenkor, kell keresnem még valakit, vagy majd a végrehajtótól esetleg a bíróságtól kapok értesítést?
Ezzel elkövettem valamit (szabálysértést?), vagy csak a teljes tartozás erejéig behajtják rajtam?
A választ előre is köszönöm.
„"Részletfizetést nem akarok kérni, mert akkor kiborulna a bili””
Nos kértem, nem kaptam. Most?( mondjuk szerintem ilyen gyors még nem volt az APEH az elmúlt1000évben)
zsombika, kezdjed el magadtól fizetni, mindig amennyit éppen tudsz.
Szabálysértési bírságot kéne befizetnem, néhány tízezer forintot. Sajnos nincs munkám, így az APEH letiltani sem tudja.
Kérdésem, hogy az adók módjára történő behajtás esetén a félig nevemen lévő házat, annak berendezését vagy a nevemen lévő kisautót lefoglalhatják-e. Közérdekű munkát vállalnék inkább. Köszi a választ.
Mielőbb kérdezd az önkormányzatot tudnak-e közmunkát biztosítani. (Általában 3-5 ezer Ft/nap könnyű fizikai munkavégzést jelent.)
Foglalni bármit lehet ami a neveden (= tulajdonodban) van. (Tudni kell, hogy a végrehajtás sincs ingyen.)
Külön: ha tudnál valami feketemunkából pénzre szert tenni (...), a tartozás kp. is befizethető az APEH ügyfélszolgálat pénztáránál - nem fogják kérdezni annak eredetét.
Mi lesz velem
„Szabálysértési bírságot kéne befizetnem, néhány tízezer forintot. Sajnos nincs munkám, így az APEH letiltani sem tudja.”
Az "apeh" nem fogja.Eza lakhelyed szerinti önkormányzati adóhatóság feladata.
„Közérdekű munkát vállalnék inkább. Köszi a választ.”
Írásban jelezd az önkormányzatnál.
Köszi a választ monalisa1 és végrehajtó1!
Ha a két választ összegyúrom, akkor az önkormányzat hajtja be, de le is foglalhatnak.
Én is 5000 Ft napidíjról tudok, de a munka nem kérhető, hanem felajánlás után elfogadom vagy nem.
Tisztelt Szakértő!
Fontos tanácsra lenne szükségem. Magánvállalkozó vagyok 8 éve ! Sajnos anyagi helyzetem miatt 2 éve adóhátralékom keletkezett! Több mint 2 millió forint! És nem tudtam mostanában fizetni az apeh felé semmit! Van egy lizinges autóm aminek még a felét se fizettem ki azt kijött és lefoglata az apeh és elálverezi? Jogos ez hogy a hiteles kocsimat foglalják le amit még énse fizettem ki? És köteles vagyok e a banknak fizetni tovább a hitelt a kocsira ha már nállam sincs? Ha nem fizetem a kocsit tovább mien jogi következménye lehet ennek ?És hogy hajthassa be rajtam a bank? A válaszát várom mert nagyon össze vagyok zavarodva és nagyon tanácstalan vagyok! Előre is köszönöm!
Üdv Myke0909
Üdvözlök mindenkit szeretném valahonnan érthetően megtudni, hogy a súlyadó tartozásnak van e elévülési ideje.? minden évben kapok kimutatást a tartozásról, de még mindig harcolok a régi eladott autóim miatt. 2000 től adóztatnak és görgetik az összegeket meg a kamatait. Van e erre vonatkozóan valamilyen jogszabály amire hivatkozhatnék? Köszönet
myke0909
Elöször döntsd el hogy lizing vagy hitel!
„Jogos ez hogy a hiteles kocsimat foglalják le amit még énse fizettem ki?”
jogos
„És köteles vagyok e a banknak fizetni tovább a hitelt a kocsira ha már nállam sincs?”
igen
„Ha nem fizetem a kocsit tovább mien jogi következménye lehet ennek ?És hogy hajthassa be rajtam a bank?”
megpróbálja behajtani.Végrehajtás utján
5 év mint az adótartozások esetében.
Szólitsd fel az önkormányzatot az elévült adótartozás törlésére.Írásban.
vÉGRHAJTÓ 1 KÖSZÖNÖM A GYORS VÁLASZOD! NEM TUDOM HOGY LIZING VAGY HITEL MERT NEM TALÁLOM A SZERZŐDÉSBEN SEHOL! MÉG 2003 BA KELT A SZERZŐDÉS ÉS A ERSTE LEASING ZRT. FINANSZIROZZA! És még 1 kérdés ha végrehajátsea kerül a sor a feleségem tulajdonait is foglalhatja vagy pl a házból az ő részét is? A válaszodvárom mert sajnos most ettől a fórumtól kapok valós tanácsokat! Előre is köszönöm! Myke0909
vÉGRHAJTÓ 1 KÖSZÖNÖM A GYORS VÁLASZOD! NEM TUDOM HOGY LIZING VAGY HITEL MERT NEM TALÁLOM A SZERZŐDÉSBEN SEHOL! MÉG 2003 BA KELT A SZERZŐDÉS ÉS A ERSTE LEASING ZRT. FINANSZIROZZA! És még 1 kérdés ha végrehajátsea kerül a sor a feleségem tulajdonait is foglalhatja vagy pl a házból az ő részét is? A válaszodvárom mert sajnos most ettől a fórumtól kapok valós tanácsokat! Előre is köszönöm! Myke0909
Kedves Adószakértő!
Szeretném a segítségét kérni, van az APEH-nál adótartozásunk. 1.300.000,-ft. Kaptunk egy levelet, amiben lefoglalták a Bt. autóját,( 667.000,-ft-ra) és inkasszót tettek a számlánkra. Pár napja kaptunk egy jegyzőkönyvet,(mert itt voltak nálunk, csak nem voltunk itthon,) végrehajtási címmel.
Lehet, hogy rosszul tudom, de ha az inkasszó eredményes, márpedig havi 93,000,-ft-ot tudnak leemelni, akkor minek a végrehajtás?
Válaszát előre is köszönöm.
A 93ezer ft miért eredményes?
Sziasztok.
Nagyon kellene egy hozzáértő tanácsa, nagyon el vagyunk keseredve, és nem tudjuk mihez kezdjünk a párommal.
A történet ismerős lehet, megismerkedtünk, dolgozni kezdtünk, összeköltöztünk, először albérletbe, majd mivel viszonylg jól kerestünk, egy kis félretett pénzből, és a szocpol igénybe vételével beleugrottunk egy svájci hitelbe. 15.000.000Ft volt a ház akkori ára, ez négy és fél évvel ezelőtt történt, 2006.decemberében. Felvettünk rá 12.000.000Ft hitelt. Eleinte minden rendben volt, havi 60.000Ft-al törlesztettük is, és úton volt az első baba is, aki meg is született. A feleségem így gyesen volt. Persze a válság utolért, a munkám elvesztettem, a feleségemnek pedig lejár a gyes, gyed, stb. A törlesztő részlet már az egeket verdesi, ez 100.000Ft, és csúszunk egyre jobban. Most úgy áll a helyzetünk, hogy cirka 400.000Ft elmaradásunk van a bank felé. Ahogy látom, ez nem is fog megváltozni, én nem tudok ennyi pénz kifizetni egy összegben, és nem tudok havi 100.000Ft-ot + rezsit fizetni, nem találok munkát, a szülők nem segítenek semmiben.
Kilátástalanságomba azon gondolkoztam, hogy hagyjuk elveszni a házat, és az álmainkat, és elmegyünk egy albérletbe. Azt még talán tudnám fizetni ha elfogadok egy nem olyan rég felajánlott munkát ami 90.000Ft-ot fizet.
Ezt még valahogy elviselném, bár így is kutya élet ennyire lecsúszni, de ahogy olvasom, az vár rám, hogy elárverezik a házat, amin mára számításaim szerint 16,5millió forint tartozás van, szóval elárverezik kb 8-10millióért, ráraknak egy tetemes perköltséget, meg egyebeket, és ráterhelik az életemre, illetve a pároméra is, és a végrehajtók, meg elviszik mindenünket? Mit tehetek? Még most éppen nem mondták fel a szerződést. Kértem könnyítést, nem adták meg, mondván az állam a kezes és így nem adhatják meg, helyette kapok tőke moratóriumot, ami abból áll, hogy fizessem ki egyösszegbe a fennáló hátralékot, és havi 80.000 egy évig a semmire. Szóval ez is zsák utca. Mit lehet tenni ezügyben? Egész életembe üldözni fog mostmár a bank?
Kérlek adjatok tanácsot.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02