adósság, és jön a végrehajtó

Feri29 # 2009.08.19. 20:43

leuven, ezt a bankkal kellene tisztázni, hogy mit kérnek.
Az is elképzelhető, hogy az első alkalommal nem jól számították ki a tartozás összegét.

Feri29 # 2009.08.19. 20:41

...ingósággal nem rendelkezel...

Feri29 # 2009.08.19. 20:41

blaszló, ha kimennek akkor szerintem érdemes beengedni őket és megmondani, hogy semmilyen ingósággal rendelkezel. Egyébként egy ágyat amúgy sem foglalhatnának le.
A nénivel pedig érdemes lenne kötni egy szívességi lakáshasználati szerződést.

leuven # 2009.08.19. 19:34

Tisztelt Fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni az alábbi ügyben!

A történet 2000-ben kezdődik.Áruvásárlási kölcsönt vettünk fel a Cetelem Banktól amit egy idő után nem tudtunk fizetni és ahogy lenni szokott végrehajtás lett a dologból. 2004. 12.01-2006.05.31-ig összesen 311709-ft levontak a férjem fizetéséből.A tőke 169508ft a kamat 142201ft ami átlett utalva a bank felé.Erre 2009.04.28-án a Cetelem Bank ugyanarra a hitelre hivatkozva még kiadott 91885 ft tőke+39% kamattartozást és 112385 ft lejárt kamattartozást.A kérdésem az ha egy hitelt egyszer már letiltottak és kifizettünk akkor hogy lehet hogy ugyanarra a hitelre még egyszer kiad egy újabb letiltást mi alapján fizettet újra.Egyébként kértünk egy igazolást a munkáltatótól, hogy egyszer már erre a kölcsönszámra megfizettük a tartozást.mi ilyenkor a teendő?

kadaj01 # 2009.08.18. 12:54

blaszlo, ezzel az egyértelmű kamú mesével csak azt fogod elérni, hogy felbőszited az apeh ellenőreit. Majd az idős néni ellen is eljárást inditanak bérlemény kiadása után járó adó megfizetése miatt, például. Gondolkozzál már egy kicsit.

nandy # 2009.08.18. 11:16

Mielőbb adj be részletfizetési kérelmet az APEH felé, mert addig szünetel a végrehajtási eljárás (már abban a szakaszban vagy).

blaszlo # 2009.08.18. 11:11

Tisztelt Válaszadó!

Szeretném tudni, hogy mire számíthatok a következő helyzetben.

Diákhitel tartozásom 600 ezer forint felett van. Júniusban kaptam egy levelet Az Apeh-től, amelyben felszólítottak a tartozás rendezésére. Munkahelyem 2008. áprilisa óta nincs, jelenleg rendelkezésre állási támogatást kapok. Semmilyen ingó-, vagy ingatlan tárgy birtokában nem állok. Adósságomat csak úgy tudom törleszteni, ha munkába tudok állni, de ez sajnos a mai napig nem történt meg. Írtam kérelmet a Diákhitel Központnak, hogy tartozásomat munkába állásomig függesszék fel, de azt írták, erre nincs lehetőség, mivel már átadták ügyemet az Apeh-nek.

Ma kaptam egy levelet, hogy jövő héten, adótartozásom ügyében helyszíni eljárást folytatnak le a bejelentett lakcímemen. Ez a ház, ahová be vagyok jelentve egy idős néni nevén van, ő és a családja fogadtak be jóindulatból. Semmim sincs a házban, csak egy ágyat kaptam, de az is az övék.

Az lenne a kérdésem, hogy igy is bejöhetnek -e a házukba? A néninek kötelessége-e beengedni őket? Illetve mit jelent pontosan az, hogy szükség esetén felnyithatják a lezárt lakásomat vagy tartózkodási helységemet? Hiszen a ház nem az enyém, az ágy pedig ami a néni tulajdona) amin alszok a néni szobájában van. Van -e arra mód, hogy eltekintsenek a helyszíni eljárástól?

Köszönöm a választ előre is.

szakiszaki # 2009.08.17. 10:28

Bocsi de ha kérhetem E -mailban válaszoljatok!!!
ha lehet! mert azt gyakrabban nézem!

szakiszaki # 2009.08.17. 10:26

Sziasztok!

Érdeklődnék mit kaphatok ha van egy tandíj tartozásom történetesen 400000Ft -s számlával!?
a 2F iskola felé!!!
és ennek már 3 éve?
Most pedig jött a levél hogy tartozok és behajtók meg stb...
De mivel semmi pénzem semmi fizetésem semmi ingó ill ingatlan semmim sincs! Akkor mit tehetnek velem ill. ellenem?
Sitkó, fizetés, mit vihetnek a semmiből?
nagyon fontos nagyon sűrgös!
kérlek gyorsan válaszoljatok!

előre is köszi üdv.: Egon

monalisa1 # 2009.08.06. 22:36

A másik topicra írtam.

Makkancs # 2009.08.06. 12:22

Nagy bajban vagyok, tudom, hogy a saját hibámból, de szeretném megtudni mire számíthatok.

Az elmúlt években személyi kölcsönöket vettem fel amiket állásom elvesztése miatt sorra nem tudtam fizetni. Nagyságrendileg összesen 1.300.000 Ft-ról van szó összesen. Az ügyek többsége időközben bíróságra került, részletfizetést kértem, amit egy ideig tudtam fizetni, ma már viszont azt sem.

Időközben házasságot kötöttem egy külföldi férfival és pár hónapja külföldre költöztem. Jelenleg itt élünk, de terveink szerint 1 év múlva újra Magyarországra költözünk.

Itt kint állásom sajnos még nincsen, így nem tudom miből fizetni a tartozásaimat. Sajnos ingóságom, ingatlanom sincsen amit pénzé tehetnék, hogy rendezzem az adósságom.

A kérdésem az lenne, hogy mire számítsak?

Egy nap majd megjelenik a behajtó és elviszi amit lát?
Őszintén szólva a ruháimon kívül más értékem nincsen.(S mivel a párom tudott erről az egészről, az ő ingóságait biztonságba helyeztük házassági szerződéssel. Közös vagyonunk ninncsen.)

Vagy abban a pillanatban ahogy állást kapok letiltanak a fizetésemből?

Vagy 1 év múlva vesznek elő amikor Magyarországon kapok munkát?

A dolog bonyolításaképp sajnos elkövettem anno azt a hülyeséget, hogy hamis munkáltatóival szereztem a kb. 3 éve felvett egyik személyi kölcsönömet. Ezzel kapcsolat mire számíthatok? (Az úgy még nem került bíróságra, eddig tudtam fizetni a részleteket, de ma már nem, így bíróságra fog kerülni az ügy.)

Kérem segítsenek a kérdéseimmel kapcsolatban, ha tudnak.

Köszönöm.

dikó72 # 2009.07.23. 16:04

Nem tud senki segíteni?

dikó72 # 2009.07.23. 14:53

Jó napot mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni. Banki eljárással kapcsolatban.
A párom elment kezesnek egy barátjának, aki nem tudta fizetni a jelzálogkölcsönét. A mi autónkat lefoglalta a végrehajtó és 300 000-ft-ért beszámolta. 1 200 000-t ért. Hitel volt rajta. A bank felmondta a szerződést és követeli a 850 000ft.-ot. Kértünk részletfizetést, megírtuk hogy havi 30 000-al ki bírnánk fizetni. Megkapuk! 72 hónapra. Havi 30 000-al.
2 160 000ft-ot akarnak. Egyszerűen hihetetlen. Mi ez ha nem uzsorázás?! Ezt tényleg fizessem ki??
Köszönök minden segítséget.

sziszi77 # 2009.07.23. 14:29

makó :ha tiltval van a füzetésed gyerektartás cimén a többihez nem tudnak hozzányúlni!

kadaj01 # 2009.07.23. 10:43

Ez a fizetés mértékétől függ, de 33%. A gyerekek száma nem érdekel senkitse.

makó # 2009.07.23. 09:42

Jónapot kívánok!

Következő lenne a kérdésem:

A fizetés hány százalékát tilthatják le ?

Van 5 kiskorú gyerekem.

Lhotse # 2009.07.22. 19:33

Az általános eljárási rendet írtam le, ha nincs ingatlana, akkor természetesen nincs ingatlan foglalás, végrehajtási jog bejegyzés. Eddig ok. Az ingóságok bonyolultabb kérdés, mert a végrehajtó kimegy személyesen a lakcímére, és amiről úgy ítéli meg, hogy az adósé, azt (pár mentes ingó kivételével) viszi. Ha az adott tárgy mégsem az adósé, akkor a tulajdonos bírósági igényperrel vonhatja ki a tulajdonát a végrehajtás alól. Ekkor a tulajdonosnak kell bizonyítani.

"Adósok börtöne" és közmunka nincs, ha nem lehet behajtani a követelést, akkor nem lehet. Majd, ha adós nyugdíjba megy és a követelés nem évült el (erről azért általában a végrehajtási eljárások időnkénti megismétlésével gondoskodni szoktak), akkor a nyugdíjából vonják. Ha örököl, az örökséget viszik. Ha adós meghal, az örökösöké az adósság... (De csak a hagyaték erejéig!!!)

mapol # 2009.07.22. 19:22

Kedves Lhotse,
nagyon szépen köszönöm a gyors választ.

Ugyanakkor szomorú vagyok. Előfordulhat tehát, hogy egy rokon, aki magánszemély, s mi nem nyúlhattunk, nem szólhattunk bele abba, hogy milyen és mekkora hiteleket vesz fel, s most, hogy nem tud fizetni mi is "szívnunk"? TEhát azzal, hogy ingóságokat visznek...? Hogyan bizonyítják, hogy mi az övé és mi nem az övé?

Illetve ha a lakáson (amiben lakik tehát, de a szülője a tulajdonos), jelzálog van egy másik személy másik hitelügye miatt, akkor mit tehetnek?

Nem az van ilyenkor, hogy börtön vagy közmunka? És hogy a banszámla inkasszó azt totál megértem. De más is szívhat ő miatta??

Köszönöm szépen ismét,
mP

davemixwell # 2009.07.22. 19:09

Adj' Isten!

A következő a kérdésem:

Tavaly eladtuk a megörökölt családi házunkat, ahova még most is szól a lakcímkártyám.

Rá pár hónapra vettem fel egy személyi kölcsönt amiben még mindig az a lakcím szerepel.

A kölcsön felvételekor megkérdezték, hogy tulajdonos vagyok-e, vagy családtag stb.

Én vagy tulajdonost, vagy családtagot X-eltem be.

A kérdés, hogy ezzel megvalósítottam a hitelezési csalást?

Lhotse # 2009.07.22. 19:06

Ha nincs jelzálog, akkor az eljárás az alábbi:
ingatlanra bejegyzik a vh jogot (ez kellemetlen, ha van - akár más követelést biztosító - jelzálog az ingatlanon.)
inkasszó a bankszámlára
letiltás fizetésből (ez most nincs, ha jól értem)
ingó foglalás és árverés
ingatlan árverés

Ez a kb. sorrend is.

mapol # 2009.07.22. 18:49

Kérdésem lenne, hogy ha egy rokon hitelt vett fel, majd azt ő nem tudja visszafizetni (munkahelye is megszűnt), akkor ez esetben mi történhet vele? Nem jelzálogalapú hitelről van szó.

Értesítés érkezett, hogy jön a végrehajtó... mit tud végrehajtani? nem saját tulajdonú lakásban lakik, ingóságokat vihet el a végrehajtó? Rokonságra nem lehet átterhelni ezt igaz?

Köszönök előre is minden hozzászólást és segítséget.

mP