Üdvözletem.
Az lenne a kérdésem, hogy részmunkaidős foglalkoztatás béréből is vonhat az apeh 33%-ot?
A választ előre is köszönöm.
Üdvözletem.
Az lenne a kérdésem, hogy részmunkaidős foglalkoztatás béréből is vonhat az apeh 33%-ot?
A választ előre is köszönöm.
Nem a részmunkaidős foglalkoztatás dönti el, hogy vonható-e a bérből a letiltás vagy sem, hanem a nettó bér összege.
Az öregségi nyugdíjminimumnak megfelelő összeg (28.500,-Ft) mentes a vh. alól, ezért ha te pl. nettó 30 ezer forintot keresel egy hónapban, abból max. 1500,-Ft vonható le.
Köszönöm a választ.
50.000 bruttónak valahol 41.000 körül van a nettója úgy tudom. Ebből a jövedelemből sem vonhatnak jelentős összeget?
Írtam az APEH-nak, hogy szeretném rendezni a tartozásom, 10.000-15.000 Ft-os havi részletekben. Azt válaszolták, hogy minimum havi 30.000 Ft. Nos nekem ez az összeg túl magas.
Szociális helyzetre hivatkozva sem lehet kedvezőbb feltételekhez jutni?
eszak # e-mail 2010.06.07. 14:12 Írtam az APEH-nak, hogy szeretném rendezni a tartozásom, 10.000–15.000 Ft-os havi részletekben. Azt válaszolták, hogy minimum havi 30.000 Ft. Nos nekem ez az összeg túl magas.
Szociális helyzetre hivatkozva sem lehet kedvezőbb feltételekhez jutni?
Nagyon slampos,mi az hogy írtam az apehnak?
Kérelmet nyújtottál be (részletre?)
És mi az hogy azt válaszolták 30.000ft?
Kaptál határozatot?Ha igen mi az indokolási rész?
Valószínű, hogy kérelmet adott be, abba pedig bele kell írni a vagyoni és jövedelmi helyzetét.
A havi 30 ezer forint törlesztés nagyjából 300-400 ezer forintos tartozásra utalhat, 12 havi részlettel számolva. Ennél több részletet nagyon ritkán engednek már.
Üdv!
Nem olvastam végig a fórumot, lehet a válasz is benne van, de feltenném az összetett kérdéseimet amire szeretnék sűrgősen választ kapni illetékes hozzáértő személytől.
Férjemnek és nekem is volt első házasságunk, melyből mind a kettőnknek született egy-egy gyermek.Mindketten elváltunk esetemben nálam maradta gyermek,férjem részéről a gyermeket a gyámügy átmeneti nevelsbe helyezte rokonokhoz,ami a mai napig is igy van.Férjem gyermeke idén lesz 18 éves télen, az enyém is, de közös gyermek nincs.Férjem vidéki lakása házasságunkat követően megvásárlása került, ami kizárólag a férjem tulajdonát képezi.Azt már meg tudtuk,amennyiben férjemet vmi súlyos visszafordithatatlan esemény érné az első házasságából született gyermeke örökölne mindent, de mivel az én vagyonom is jócskán benne van ezen ingatlanba ezt egy közjegyző előtt irt okirattal kivédhetjük.Most jön a kérdésem.Férjem elős házasságában tetemes adósságot halmozott fel az exxel közmű tartozásokból,amit az ingatlan megvásárlás előtt kifizettünk,majd az exre eső részt fizetési meghagyással végrehajtattuk,mivel volt rendszeres jövedelme úgy terveztük abból visszafizetésre kerül részünkre a tartozása.nem igy lett,mert kaptunk egy hivatalos levelet miszerint az ex nyugdiját megszüntették, ez több mint 2 éve történt.Azóta újra kértük a végrehajtás folytatását, semmiféle sikerrel.Sem jövedelme sem ingatlana nincs.Kérdésem meddig lehet kérni a végrehajtást hogy az ne évüljön el?Továbbá kérdezem,hogy annek ellenére hogy az extől hivatalosan is elvette a gyámügy a férjemmel közös gyermeket,a közös gyermek amennyiben az ex-azaz az anya-nem fizeti ki részünkre a tartozását örökölheti-e azt,vagy mivel törvényileg semmi köze az anyjához így az anyja tartozásához sem lesz köze?Várom a mielőbbi választ.köszönettel
Üdv!Az alábbi problémára keresnék választ. 81 éves nagypapám 2008-ban vásárolt egy zepter lámpát, áruvásárlási hitelre. Az üzletkötő pofátlan módon elfelejtette tájékoztatni, hogy a szerződéses összeg ugyan 166.000Ft-ról szól, de a szerződés lejárata 2013. A jelen állás szerint hiába fizette be a szerződésben szereplő összeget,ha a futamidő 2013-ig szól és a végösszeg 252.000Ft. Arra lennék kíváncsi, hogy mennyi az a minimum tartozási összeg amivel már a végrehajtó nem foglalkozik? Az Otp-ben közölték, hogy a zepternek kifizették ők a 166.000Ft-ot, a többit, a kamatot és a kezelési költséget pedig nekünk kell fizetni.köszönöm.
Nincs minimum összeg, akár 5 ezer forint miatt is indulhat végrehajtás, ami persze a végére már nem 5 ezer lesz, hanem jóval több, mert hozzáadják a kamatot, végrehajtás költségét is.
A nyugdíjasokat pedig külön szeretik, mert a nyugdíjból lehet a legegyszerűbben és leggyorsabban letiltani.
„Az Otp-ben közölték, hogy a zepternek kifizették ők a 166.000Ft-ot, a többit, a kamatot és a kezelési költséget pedig nekünk kell fizetni.köszönöm.”
Itt valamit félreértettél. Az áruvásárlási hitelt az OTP-től vettétek fel, tehát az OTP-nek tartoztok a kamatokkal és a kezelési költséggel.
„. Arra lennék kíváncsi, hogy mennyi az a minimum tartozási összeg amivel már a végrehajtó nem foglalkozik?”
A végrehajtó minden jogerős végrehajtható összeggel "foglalkozik".nincs részéről határ...
Üdv T. Végrehajtó!
Tanácsot kérnék. Ha valakit megbírságol a gyámügy, de nem fizeti ki, és ráterhelik a házára( mivel a volt nejem most gyesen van) akkor ez a fizetés is elévül 5 év alatt, és megússza a büntetést? Gondolom 150-200 ezer Ft miatt nem árvereznek el egy házat?Vag minden éveben jön rá a kamat és növekedhet a fizetendő?
Köszönet a válaszért.
Nagyon kellene egy kis szakmai segítség!
Van egy nagyon kedves, 40-es házaspár ismerősöm, akiknek teljesen váratlanul született egy kislánya kb. egy évvel ezelőtt. Mindkét félnek van az előző kapcsolatából gyermeke, akik után mindketten gyermektartásdíjat fizetnek.
A férj kb.90 ezer Ft-ot, keres. Szakmunkásként. A feleség eladó volt, most a kicsivel otthon gyermekgondozáson. 30 ezer körüli összeggel.
Amikor összekerültek vettek egy lakást, hitelre. Ill. a szülők adtak nekik kölcsön két-két millió Ft-ot. Mindkét részről. A régi autót beszámíttatva egy új autót is vásároltak.
Mindkét hitel bedőlni látszik.
Ami tovább bonyolítja az életüket, vagyonosodási vizsgálat alá vonták őket/ jóakarói bejelentés alapján/. A vagyonosodási vizsgálat cca. 3, 8 millió Ft megfizetésére kötelezte őket első fokon, miután nem fogadták el, hogy a szülőknek lehetett ennyi pénze/ otthon tartották, egész életükben gyűjtötték a temetésükre /, hiszen egyértelmű, hogy nem abban a 3 évben gyűjtötték, amelyik évekre a fiatalok vagyonosodási vizsgálata kiterjedt. Annak érdekében, hogy az APEH határozatot meg tudják fellebbezni, takarékszövetkezeti kölcsönt kellett felvenniük, mert egy ilyen ügyekre szakosodott ügyvédi iroda 500 ill. 300 ezer Ftért vállalta a képviseletüket, az első és másodfokú eljárás során. A fellebbezések illetékkötelesek, így további kölcsönre szorultak.
A másodfokú eljárás még nem zárult le, mert fellebbeztek, de az ügyvédi iroda nem tette le az illetéket és így a házaspárt, az illeték megfizetésére és bírság megfizetésére kötelezték, melyet teljesíteni nem tudnak.
Nos, képződött lakáshitel, autóvásárlási hitel,/mindkettőre a kölcsönt adó nemfizetés esetén igénytart, fizetni kellene 2 db takarékszövetkezeti hitelt, és ki kellene majd fizetni a 3, 8 millió tartozást az Apeh-nek. Pillanatnyilag már kenyérgondjaik vannak, a szülők biztosítják a főznivalót részükre.
A fentiek alapján kérdezem hogy zajlik az APEH végrehajtás, mit tudnak elvenni tőlük adósság fejében. Mire számíthatnak? Hogyan tudják valaha is kifizetni a tartozásukat?
Ugyan ugy mint a bírósági.Csak nem kapsz felszólitást.(letiltás ha van bér, ingó ingatlan vh ha van.)
De adjál be a jogerős határozatra részletfizetési vagy elengedési kérelmet.Hátha ...
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de az ismerőseid tipikus mintapéldányai a "hitelkárosultaknak".
Hát igen! Sőt valahol a felelőtlen adósoknak is tipikus esetei,de azért nagyon sajnálom őket.
Nagyon szetnék nekik segíteni,de nem tudok.
Olvastam a két rövid választ is,nagyon köszönöm,de nem tudom ,hogy adósságelengedés kérelmének beadására biztathatom.-e őket,mert sajnos ügyvéd nélkül nem fogják tudni megírni, az pedig további pénz,ami nincs.
Üdv.Ági
Ne viccelj ahhoz nem kell ügyvéd.Leirja hogy kéri elengedni .Leirja hogy miért nem tudja megfizetni.stb stb
Köszönöm Végrehajtó1 ! Köszönöm Nandy !
Megpróbáljuk,mert más kiút nincs!
Üdv.Ági
Tiszteletem!
Kérdésem az lenne hogy köztartozást le lehet-e dolgozni közmunkával, és ha igen, mekkora összeg erejéig, illetve mi ennek a menete? Azt tudom hogy mik a lépcsőfokok, rajtam végrehajtani nem tudnak, ingatlanom, ingóságom, fizetésem nincs. Csak szabadságom van, és üres óráim.
Köszönöm
A szabálysértési bírságot le kell dolgozni, ha pénzben nem tudod megfizetni és nem is tudják behajtani Rajtad. 1 nap ötezer Ft. A közmunka elfogadához kell a beleegyezésed, ha nem egyezzel bele, akkor le kell ülni. 1 nap 1000.-Ft
Fontosnak tartom leírni, hogy - bár ez most rád nem vonatkozik - hogy a szabálysértési bírságot alapvetően meg kell fizetni és csak akkor lehet ledolgozni, ha nem lehet végrehajtani. Ez tehát azt is jelenti, hogy téves az az elképzelés, hogy a szabálysétési bírság rendezésének módja választható. A sorrend: fizetni, vagy ledolgozni, vagy leülni. A köztartozás egyébként tág fogalom, ledolgozni csak a szabálysértési bírságot lehet/kell.
Igen, gondoltam, bár tudok olyanról (fehér bőrszínű ember), hogy a be nem fizetett villanyszámláját dolgozta le 3 nap közmunkával. Kicsit dühítő hogy az ember munkája nem ér semmit, csak a pénzt vigyem, mint a maffiához.
De nem is érdekes ez most! Mi történik akkor ha nem tudják behajtani, semmilyen módom.. Akkor előbb utóbb csak történik valami! Elvisznek, leültetnek? Mert simán el tudom képzelni hogy x hónapig a börtönben malmozok az még mindig jobb mint a közmunka..
A gyakorlatban úgy történik, hogy: kapsz egy levelet a rendőrségtől hagy fizesd be. nem fizeted. Utána kapsz egy levelet a helyi adóhatóságtól, hogy fizesd be. Nem fizeted. Aztán kapsz egy levelet a rendőrségtől újra, hogy nem fizetted be, ezért nyilatkozz arról, hogy ha közérdekű munkára váltják át a bírságot akkor vállalod-e? Ha vállalod, akkor átváltják közérdekű munkára, magyarán kijelölnek egy általában önkormányzati céget, ahol meg kell jelened és ott ledolgozod a a napjaidat és kész. Ha nem vállalod a közmunkát, akkor egy olyan levelet kapsz amiben elzárásra váltják át a bírságot és akkor egy olyan levelet kapsz amiben megjelölnek egy a BV intézetet ahova meg kell jelenned a kapott levéllel. Az eljárás során bármikor persze meg lehet fizetni a bírságot.
Ezen teljes eljárásra két éve van a hatóságoknak, mert ennyi az elévülési idő, de a tapasztalat az, hogy úgy 9-12 hónap alatt rendeződik egy ügy. Az elkövetéstől számítva.
perszepolisz
„Utána kapsz egy levelet a helyi adóhatóságtól, hogy fizesd be. Nem fizeted
Tovább: http://www.jogiforum.hu/forum/23/20231?…n kapsz egy levelet a rendőrségtől újra, hogy nem fizetted be, ezért nyilatkozz arról, hogy ha közérdekű munkára váltják át a bírságot akkor vállalod-e? Ha vállalod, akkor átváltják közérdekű munkára, magyarán kijelölnek egy általában önkormányzati céget, ahol meg kell jelened és ott ledolgozod a a napjaidat és kész. Ha nem vállalod a közmunkát, akkor egy olyan levelet kapsz amiben elzárásra váltják át a bírságot és akkor egy olyan levelet kapsz amiben megjelölnek egy a BV intézetet ahova meg kell jelenned a kapott levéllel”
nem egészen igy van.
Az elzárást csak bíróság rendelheti el.
Ha nem fizeted be akkor adók módjára kell behajtani elöször.Ha ez eredménytelen akkor vissza megy a kapitányságra az 'ügy' :A rendőrség kezdeményezi az elzárást a bíróságon.
suomi
„Kérdésem az lenne hogy köztartozást le lehet-e dolgozni közmunkával, és ha igen, mekkora összeg erejéig, illetve mi ennek a menete?”
A köztartozást nem lehet ledolgozni.Behajtják ha tudják.Ha nem tudják elévül.
suomi
De ha nevesítenéd a köztartozásodat akkor pontos választ is kaphatsz.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |