adósság, és jön a végrehajtó

lyndab # 2009.11.06. 18:11

Készfizető kezes.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.11.06. 18:12

Nyilván készfizető. Bármelyik kezestől a teljes tartozást hajthatják be.

lyndab # 2009.11.06. 18:21

Tehát akitől hamarabb le tudják vonni, attól vonják le először?

végrehajtó1 # 2009.11.06. 18:25

Nézd az eljárás elején még nem lehet tudni kitől lehet levonni elöbb...

lyndab # 2009.11.06. 18:33

És a kamatok emelkedése elkerülésére miatt érdemes kifizetni egy összegben valamelyik kezesnek a hátralékot, aztán a rá eső részt meghaladó összeg erejéig a többi kezes ellen valamilyen eljárást indítani?

darthannibal # 2010.01.25. 19:29

Üdv

Egy pár napja kaptam egy végzést a bíróságról, hogy 525.000,- tőke és járulékia iránt indult fizetési meghagyásos eljárásban a bíróság megállapítja hogy a fizetési meghagyás 2009 12. 30. napján jogerős és végrehajtató.

A helyzet a következő én egy nagyon drága iskolával irtam egy szerződést(2F iskola), a fenti összeggel amit persze részletben kellet volna fizetnem. A nyáron ki rugtak és nem tudtam fizetni.

1. Mi fog most velem történni? (lecsuknak)
Nincs se házam semmim. 23 évesen csak tanulni akartam és bűnöző lettem?
2. Tehetek-e valamit? Mert akár folytatnám a sulit ha mondjuk ha lehetne. Ha van egy X idő mondjuk 30nap és kifizetném valamiböl a 1/4-ét a tartozásnak, akkor lehet-e folytatni?
3. Mielőtt ide irtam olvasgattam egy kicsit a suliról de nem sok pozitív dolgot olvastam és ezeket átgondolva mostmár én is ár verve érzem magam annak ellenére hogy nem fizettem be szinte semmit (csak a tankönyveket vettem meg (35e FT-ért amiben eredeti szoftvereket igértek stb. ehelyett demó és használhatatlen szoftverek vannak és régi diákok munkái) Igértek fűt, fát és minden jót arra az időre is ha esetleg nem tudnám fizetni és még sorolhatnám.
Volt aki 1 napos szerződést mondott fel és lépet vissza a fórumokban olvasott után.
Már bánom hogy nem olvasgattam utánna a sulinak a szerződés meg írása előtt.
A segítségüket és tanácsukat örömmel várom akár itt akár e-mail-ben.
Üdv Laci

monalisa1 # 2010.01.25. 20:04

Nyugi, nem vagy bünőző, csak egy megkötött szerződést rúgtál fel önhatalmulag...

Azt neked kell tudni hogy így utólag tudsz-e valami "kegyelmet" remélni a tanfolyamosoktól., próbálj meg beszélni velük de sok jóra ne számíts.

Azt is neked kell tudni hogy egyáltalán érdemes-e őhozzájuk ismét beülni a padba?!

Az a 525.000 Ft tőke és járulékai mára félő akár milliós tartozást is sejtethet már - és hónapról hónapra egyre csak rosszabb.

Sajnálom a helyzetedet mert pályakezdőként és az életút előtt álló fiatalként "tonnányi szikla" nehezíti a tovahaladást.

Próbálj másodállást és/vagy mellékfoglalkozást vállalni és abból elkezdeni a törlesztést - a ködös messzeségben lévő egálig.

"Mona"
laikus hozzászóló

darthannibal # 2010.01.25. 20:18

"Az a 525.000 Ft tőke és járulékai mára félő akár milliós tartozást is sejtethet már – és hónapról hónapra egyre csak rosszabb."

Ez alatt mit lehet érteni?

nandy # 2010.01.25. 21:51

a fizetési meghagyás 2009 12. 30. napján jogerős és végrehajtató.

Ez baj...

darthannibal # 2010.01.27. 07:47

De ebben a történetben tehetek valami? Vagy most mit csináljak? Elég tanácstalan vagyok sajnos.

ribizli13 # 2010.02.27. 11:29

Üdv!
Három évvel ezelőtt pert veszítettem a 2f iskola ellen.A bíróság a kérésemre engedélyezte a részletfizetést.Ez után három évig nem történt semmi.Tegnap kaptam egy levelet a végrehajtótól,hogy a tartozásom összegének háromszorosát fizessem ki egy összegben.Én úgy érzem,hogy nem tagadtam meg a fizetést de nem kaptam sem egy számlaszámot sem csekket az iskolától,hogy hová utaljam a törlesztőrészleteket.Kérem segítsenek abban,hogy most mit tegyek.
Előre is köszönöm!

végrehajtó1 # 2010.02.27. 16:48

Itt mindenki a 2F suliba járt??:)

József 3 # 2010.03.01. 09:33

Kedves Darthannibal!

Mi ugyanebben a cipőben járunk mint Ti sajnos.
Felvettük a sok hitelt annakidején mert kellett és most pedig úszunk a deviza hitelek megemelkedett törlesztéseiben.
A T-mobil-nál nekem is 3 hónap elmaradásom volt és felmondták a hűségnyílatkozatot plusz kötbért számoltak fel még 30.000ft-ot szóval majd 200.000ft-ot kell vissza fizetnem.Átadott a T-mobil az INTRUM-nak.
Sajnos nagyon sok embernek törlesztési gondjaik vannak!
A bankoknak nem igen segítenek a bajbajuttottakon.
Futamidő hosszabítást ajánlanak de nem elég,hogy így természetesen többet fizetünk vissza még a havi törlesztő részlet is alig alacsonyabb!
Nem tudom,hogy mi lessz ennek a vége?Sok bajbajutott embereken ki segít egyszer?

LiJános # 2010.03.03. 23:23

Sziasztok!
A helyzetem a következő: még az ősszel vettem egy előfizetéses telefont, akciós készülékvásárlással a T-Mobile-nál. Két hónapig hiba nélkül fizettem, amikor a következő hónapban megláttam, hogy olyanokat számláznak, amik képtelenségek. Például a 22-7 óráig terjedő időszakra mindig ráraktak vagy 2-3 ezer forintot, amikor akkor általában alszom. Ezért úgy gondoltam, hogy nem fogom kifizetni a számlákat. Eltelt 3 hónap és ma küldték a felszólítást, hogy fizessek vagy peres ügyet csinálnak belőle, az összeg 110000 HUF a kötbérrel együtt. A helyzet, hogy én egyetemista hallgató vagyok, a szüleimnél lakom, nincs önálló keresetem, semmi sincs a nevemen és diákhitekből élek. Mit tudnak kezdeni velem? Lehet-e a szüleimnek baja ebből, vagy esetleg a házunknak, ahova ugye be vagyok jelentve? De persze semmilyen részem nincs belőle, tehát lényegében semmim sincs jogilag. Milyen gondom lehet ebből?

Segítségeteket előre is nagyon megköszönném!

nandy # 2010.03.04. 08:18

Ha vitatod a számlázás alapját, akkor írásban kellett volna reklamálni.
Az nem jó megoldás, hogy onnantól nem is fizeted a számlát. Ha nem fizetsz, előbb-utóbb végrehajtásra kerül az ügyed. Minél tovább halasztod az ügyed megoldását, annál többe fog kerülni a végén.
Tévedés ne essék, lehet, hogy most még nincs önálló jövedelmed, de egyszer majd lesz, és ha abból kezdik letiltani az addig úgy félmillióra nőtt tartozásod, az bizonyára kellemetlenül érint majd...

Tehát kérj részletfizetést mielőbb.

végrehajtó1 # 2010.03.04. 08:19

Olvasd vissza a topicot.

Pont ilyen hsz volt csak nem LiJános nicknévvel.

LiJános # 2010.03.04. 10:25

Köszönöm a válaszokat!
Bárhogyan is lesz a szüleim vagyontárgyaival, házával, autójával nem tudnak kezdeni semmit, nem? Tehát ez a tartozás nem vihető át más hozzátartozókra, nem? Másrészt legkorábban is 5-6 év múlva lesz állásom, mert az első év felénél járok az egyetemen, mit tudnak csinálni addig? Hogy szokott ez zajlani?

herminaa # 2010.03.04. 20:42

Sziasztok!

Tandíj tartozásom van, 170 e Ft. 2008/2009 őszi félévben beiratkoztam, de a munkahelyemen történt változások miatt tandíjat már nem tudtam befizetni. Sajnos nem néztem meg a szerződést és nem jeleztem a fősulinak határidőn belül, hogy nem tudom a sulit folytatni. Eltelt több mint egy év, hozzám se szóltak, ellenben ma kaptam egy levelet, hogy fizessem be 8 napon belül az elmaradásom, különben jogi útra terelik az ügyemet. Ez mit jelent? Milyen következményei lehetnek, ha nem tudom megfizetni a díjat? Letilthatják a fizetésemből? Vagy behajtó céghez kerülök? Mi a legrosszabb ami történhet?

Kerestem hasonló kérdést a fórumon, de a választ e-mailben kérték....

Előre is nagyon köszönöm a választ!

Üdv

monalisa1 # 2010.03.05. 16:08

Kérj részletfizetést - bizonyára megadják, pl. f.év végéig rendezed a tartozást.

Amúgy nemfizetés esetén bírósági végrehajtóval letiltatják a fizetésedből, vagy ha van bankszámlád és rajta elegendő pénz, egyszerűen leemeli róla - észrevenni csak utólag fogod...

Most nem jövök azzal hogy minden szerződés apróbetűsét is el kell olvasni...

Külön írom: részletfizetés esetén valószinűleg nem lesz kamat, és főleg nem lesz a nem kis összegű végrehajtási díjtétel.

"Lisa"
laikus hozzászóló

kóborka # 2010.03.09. 11:03

Ödv

Szeretném megkérdezni, hogy adótartozás esetén a végrehajtó figyelembe veszi-e az autó értékét?
Pl: 4-500000 ezret ér,igy is elviszi? Ennyit nem fog kapni érte,tőle kérhetek részletfizetést,nincs igazolt jövedelmem.Aki tud válaszoljon!Köszönöm!

monalisa1 # 2010.03.10. 20:50

Elviszi ca 150e Ft-ra taksálva és ennyiért valószínűleg simán el is tudja adni, a tartozáskülönbözet meg ott marad továbbra is az adós nyakán.

Ha tudsz 300-350-ért gyorsan vevőt találni -aki még mindig jóval ár alatt jutna hozzá- akkor közösen keressétek fel a végrehajtót. Ha jól tudom 30 nap van arra hogy az adós rendezze a tartozását, a kocsi elvitele csak azt követően.

De mivel semmi sincs ingyen, ha a tulaj viszi a kocsit "leadni" az neki nem kerül külön pénzébe, ellenben ha a végrehajtónak kell érte mennie akkor akár 50e Ft-ot is felszámolhat "költségként".

Ha most nincs jövedelmed de 10 éven belül bizonyára lesz - ennyi a végrehajtás elévülési ideje. Igaz, közben az alaptartozás a késedelmi kamat és az ilyen-olyan közbenső végrehajtási költségek/díjak okán akár többszörösére is megnövekedhet.

Részletfizetés kérhető, de a kérdésben a végső szót a végrehajtást kérő mondja ki.

"Lisa"
laikus hozzászóló

kóborka # 2010.03.11. 12:29

Monalisa1

Köszönöm a választ,azért kérdeztem mert olvastam egy cikket ahol azt irták hogy az APEH hozott egy olyan megállapodást hogy 500000Ft-ig az adósnál hagyják az autót. Mégegyszer köszönöm a választ!

végrehajtó1 # 2010.03.11. 13:11

Ha most nincs jövedelmed de 10 éven belül bizonyára lesz – ennyi a végrehajtás elévülési ideje. Igaz, közben az alaptartozás a késedelmi kamat és az ilyen-olyan közbenső végrehajtási költségek/díjak okán akár többszörösére is megnövekedhet.

Nem 10 év azelévülés hanem 5 év + 6 hónap ha volt vh cselekmény!!

eSZeM # 2010.03.11. 13:30

Tehát ha van jogerős bírósági ítéletem, de 5 éven belül nem tudom behajtani, akkor keresztet vethetek a pénzre?

végrehajtó1 # 2010.03.11. 14:04

Én a adótartozásra írtam