Sziasztok.
Nagyon kellene egy hozzáértő tanácsa, nagyon el vagyunk keseredve, és nem tudjuk mihez kezdjünk a párommal.
A történet ismerős lehet, megismerkedtünk, dolgozni kezdtünk, összeköltöztünk, először albérletbe, majd mivel viszonylg jól kerestünk, egy kis félretett pénzből, és a szocpol igénybe vételével beleugrottunk egy svájci hitelbe. 15.000.000Ft volt a ház akkori ára, ez négy és fél évvel ezelőtt történt, 2006.decemberében. Felvettünk rá 12.000.000Ft hitelt. Eleinte minden rendben volt, havi 60.000Ft-al törlesztettük is, és úton volt az első baba is, aki meg is született. A feleségem így gyesen volt. Persze a válság utolért, a munkám elvesztettem, a feleségemnek pedig lejár a gyes, gyed, stb. A törlesztő részlet már az egeket verdesi, ez 100.000Ft, és csúszunk egyre jobban. Most úgy áll a helyzetünk, hogy cirka 400.000Ft elmaradásunk van a bank felé. Ahogy látom, ez nem is fog megváltozni, én nem tudok ennyi pénz kifizetni egy összegben, és nem tudok havi 100.000Ft-ot + rezsit fizetni, nem találok munkát, a szülők nem segítenek semmiben.
Kilátástalanságomba azon gondolkoztam, hogy hagyjuk elveszni a házat, és az álmainkat, és elmegyünk egy albérletbe. Azt még talán tudnám fizetni ha elfogadok egy nem olyan rég felajánlott munkát ami 90.000Ft-ot fizet.
Ezt még valahogy elviselném, bár így is kutya élet ennyire lecsúszni, de ahogy olvasom, az vár rám, hogy elárverezik a házat, amin mára számításaim szerint 16,5millió forint tartozás van, szóval elárverezik kb 8-10millióért, ráraknak egy tetemes perköltséget, meg egyebeket, és ráterhelik az életemre, illetve a pároméra is, és a végrehajtók, meg elviszik mindenünket? Mit tehetek? Még most éppen nem mondták fel a szerződést. Kértem könnyítést, nem adták meg, mondván az állam a kezes és így nem adhatják meg, helyette kapok tőke moratóriumot, ami abból áll, hogy fizessem ki egyösszegbe a fennáló hátralékot, és havi 80.000 egy évig a semmire. Szóval ez is zsák utca. Mit lehet tenni ezügyben? Egész életembe üldözni fog mostmár a bank?
Kérlek adjatok tanácsot.