Nem akarom szaporítani a topikokat, maradhatunk itt is. KBS válasza lehet helyes, de attól még nem kielégítő. Ugyanis ha nem tudom mit hibáztam, akkor legközelebb is beleeshetek ugyanabba a csapdába.
De visszatérve a problémára: szerintem teljesen mindegy, hogy mi van az ÁSZF-ben rögzítve, ott nincsenek konkrét szerződésre vonatkozó konkrét számok, adatok. Elképzelhető, hogy ilyen-olyan mutatók akár jogszerűen is megváltoznak, tény, hogy mindez befolyásolhatja azt, hogy mennyit kell fizetnem, de ugyanakkor az is nyilvánvaló, hogy én nem vagyok banki szakember és gőzöm nincs hogyan kell kiszámolnom, hogy mennyit kell fizetnem. El tudom képzelni, hogy adott esetben nő, csökken, vagy esetleg nem változik a törlesztő részlet. Mindebből számomra nyilvánvaló, hogyha a bank azt akarja, hogy annyit fizessek, amennyit ő akar, akkor nem elvárható, hogy anélkül, hogy ezt a tudtomra adná működni fog a dolog. A szerződés szövegében az szerepel, hogy a törlesztő részletet egyoldalúan módosíthatja a bank, de nem az, hogy mindenképpen megteszi (vagyis ha változtat, akkor szólnia kell, mert megteheti azt is, hogy nem változtat).
Amiért meg ide fordultam, az az, hogy tanácsot kapjak, ha mást nem, akkor azt, hogy a késedelmi kamatot hogyan úszhatom meg.