Előrehozott öregségi nyugdíj

jozsi19510 # 2011.09.20. 17:27

Üdv Kedves fórumozók!

Gitta52!
Hát ez nem igaz! Az a gyanúm, hogy fórumot tévesztett!
Itt- mint olvashatja-,olyan sorstársak kérnek jogi segítséget, esetleg írják le a véleményüket-amit már nem tudnak tolerálni-, akik 40-44-46 évet már ledolgoztak! Szeretnék megkapni, csak azt ami már járna nekik, és ha ebből elvesznek a nyomor szélére sodródnak nyugdíjas éveikre! Látja már többet dolgoztak, mint egyesek éltek, és már nyugdíjasok! Átestünk a ló másik oldalára!
Nem akarom elismételni amit már előttem leírtak!
"De! Nekem, öreg 59 évesnek, még tudok dolgozni, de már unom, adjatok, tartsatok el!Nekem jár! /nem csak a szám/." Nem szégyeli magát!!! Inkább nem találgatok, ki lehet, honnan uszították erre a fórumra! Fogadja meg, menjen és írkáljon máshol!
Egy 51-es férfi, aki 46 éve dolgozik és nem tudja mi járna neki!

Törpilla25 # 2011.09.20. 17:00

Sütimaci-nak teljesen igaza van. Különbséget kellene tenni a volt szolgálatosok között is, ha már a Kormánynak az a szándéka, hogy itt hozza be a változást. Nem a "Nyugger"-hez hasonlókkal(idősebb, beteg,35 évet szolgált mai nyugdíjasokkal) van a "baj" - és, ha most van is, nem ők tehetnek róla -de ez most más kérdés -, hanem akik lehetővé tették azt, hogy 40 éves korban elmehessen nyugdíjba az, aki lehet hogy csak 1 évet dolgozott ilyen szempontból kiemelt státuszban (én is ismerek ilyent, aki pénzügyes volt, tanácsnál, és 1 évet az MHSZ-nél volt szintén pénzügyes).
Életerős, munkaképes emberekről beszéljünk, akik magas nyugdíj mellett 40 éves koruktól elmentek zömében pl. biztonsági őrnek. Igen tegyenek különbséget, és esetleg azok kapjanak ilyen jellegű előnyt, akik pl. tűzoltók (de csak a ténylegesen helyszínre vonulók!), rendőrök (de csak az éles, veszélyes munkakörben dolgozók! - és semmi esetre sem azok, akik a belváros sétáló utcáján sétálgatnak -szolgálatban!- és ha valami történik, akkor elfordítják a fejüket - ha szól nekik valaki, akkor azt mondják: nem az ő hatáskörük... - pedig rendőri beavatkozást igényeltek volna ezek az esetek!).
Igazából ezek a fenti példák csak akkor emelendők ki a nyugdíjazás ált. szabályai alól, ha ezeket a "veszélyesebb" helyen dolgozókat ki akarnánk emelni. De igazából mellettük sok mindenkit ki lehetne emelni, ugyanilyen módon kedvezményt nyújtva nekik: igaz nem korkedvezményre jogot adó munkát végeztek, de attól még naponta, nehéz, piszkos, egészségre ártalmas fizikai munkát(pl. lakatosok, hegesztők, útépítők stb.) végeztek becsületesen (és sok esetben nem érik (érték) meg a nyugdíjkorhatárt). Ne csodálkozzunk akkor, ha ezek az emberek felháborodnak, hogy most már azt a nyugdíjat sem kapják meg, amire számítottak eddig.Becsületesen végigdolgozott 60-62 éves emberekről beszélek, akik 40-45 éves munkaviszonnyal rendelkeznek!)
És a Ratkó-gyerekek? (Én is akkor születtem, de igazából engem mindenképpen vártak és szerettek volna a szüleim, ha van Ratkó-törvény, ha nincs) Mintha arról szólna most minden: túl sokan vagyunk, minek is születtünk a világra, és minek kellene nekünk - a már úgyis felemelt nyugdíjkorhatár szerint is - nyugdíjba mennünk?... Emeljük fel a korhatárt, és csökkentsük le nekik a nyugdíj összegét! Hát persze.(?) Amikor becsületesen dolgoztunk, fizettük a sok járulékot, túlóráztunk, akkor nem erről volt szó.
Persze változnak az idők...mondjuk. Azonban ne zsigereljük ki az embereket úgy, hogy már meg se érjék a felemelt korhatárt.
Igaz akkor mennyi befizetett járulék felszabadulna...!Ezt akarják?! Ha a mi korosztályunk meghal (igaz a számokat nem ismerem), de nem 10, hanem legalább 9 millió alá süllyed Magyarország lakosságszáma. Bocs ha kicsit hosszabb voltam.

Fria # 2011.09.20. 16:41

Gitta52
Minden korosztálynak joga van a megszerzett jogokhoz. Mi nem eltartatni akarjuk magunkat, hanem a tisztességesen befizetett pénzünkből szeretnénk biztonságban tudni a jövőnket. Ez nem adakozás, nem eltartás!!!Ha mi állásban maradunk, attól nem lesz kevesebb éhes gyerek, maximum kevesebb munkalehetőség szüleik számára. Én is még tudok dolgozni,- segélyszerűre sose mennék- de nem vagyunk egyformán fittek és egészségesek, különösen 60 év tájékán. Talán méltányos átmenettel, fokozatossággal kellene kezelni a nyugdíjkérdést. Először szó sem volt a civilekről, akik 37-40 évet dolgoztak. Most meg egy kalap alá kerülünk a 25 év szolgálati viszonyosokkal, akik nyugdíj mellett jó kereseti lehetőségeket is kihasználták. ez nem irigység, inkább igazságérzet. Természetesen a rövid időkorlát sem fair.
Az ország adósságát ezzel nem tudjuk annyira csökkenteni, csak tényleg indulatokat szül pártállástól függetlenül.
Egy 53-as nő, aki nem politikai szempontból fórumozik, csak szeretné tudni mit jelezzen a munkáltatójának, mert nekik sem mindegy.

szafika # 2011.09.20. 16:35

Gitta52, mivel munkahely nem jut ennek is, annak is , hadd dolgozzanak azoknak a gyerekeknek a szülei, ahogy mi is tettük 40-1-2 éven át , épp azért, h jusson nekik is élelem, meg minden , ami szükséges ! Talán a politikusoktól kellene számon kérned a kialakult állapotok miatt a mai helyzetet, mert mi akik dolgoztunk , és fizettünk egy életen át , a legkevésbé tehetünk ezekről ! Attól, ha mi dolgoznánk 50 évet, attól még a fiatalnak nem fog jutni munka !

ötvenkettes # 2011.09.20. 16:31
Kedves fórumozok! Tényleg nem ide való a panaszkodás, de egy gyereket csak úgy lehet nevelni, ha nem éhezik, iskolába jár, meg tudunk számára a legszükségesebb dolgokat vásárolni, tudjon továbbtanulni, stb., stb., stb., Ha a szülők, nagyszülök nyomorognak? vajon mit adhatnak a ifjúságnak, legyen saját gyerek, vagy legyen bárki gyermeke!!! Mindenki számára nagyon nehéz a helyzet, főleg a szegényeké, de hol vannak a gazdagok, nagyon gazdagok, új gazdagok???? Mert ez a nagyon jó fórum is arról szól,hogy hogyan tudjunk jól nyugdíjba menni, és még nem olvastam olyant, hogy bizony én nagyon gazdag vagyok, engem ugyan nem érdekel az, hogy mennyi lesz a nyugdíjam!!!! és a jogviszonyom sem érdekel, mert én gazdag vagyok!!! -
  • Kedves gitta 52 méltó megélhetést az embereknek, és a gyermekük is méltó körülmények között fog felnőni!
A megszerzett jogomért pedig harcolok, és minden nyugdíjasnak, vagy nyugdíjba készülőnek harcolni kell, mert nagyon nehéz évek vannak a hátunk mögött, főleg az utóbbi pár évben, amikor jött a nagy szemléletváltás, hogy az ötvenévesek már öregek, sőt ahol sok éve dolgozott, már kinézik, mert már öreg, és a szerencsétlen ember örül, ha nyugdíjba tud menni, mert más út nincs számára! Kedves gitta 52 valóban jó munkahelyed lehet, örülj neki, mert úgy látszik az angyalod nagyon jól irányítja az életedet, ha nem tudod átérezni a mai savanyú helyzetet! Sajnos éhező gyerekek mindig voltak, és sajnos lesznek, de erről nem a nyugdíjasok tehetnek. Nem az a megoldás, hogy a szegényeket sanyargatják!!!!!
robot52 # 2011.09.20. 16:14

gitta 52!

Igen lépten nyomon a megszerzett jogok!!! A nyugdíjas dögöljön meg!! Én is dolgoztam 40 évet, fizettem, levonták a járulékot,hogy ha majd elérem a kort, akkor lesz nyudíjam. Ikerlányokat neveltem fel, iskoláztattam, tanítattam , diplomákat adtam a kezükbe a férjemmel együtt. Vártuk a nyugdíjat, hogy majd nem kell dolgozni és ingyen élők leszünk. Amikor mi fiatalok voltunk, akkor sem repült a szánkba a sültgalamb, csak talán biztosabb volt a jövő. Tudtuk, hogy ha ma munkába állunk akkor minden hónapban megkapjuk a fizetésünket és biztosnak látszott a munkahely.
A fizetésemből szépen vonogatták a járulékot, nem kérdezte meg senki, hogy ezt akarom-e? Sajna a mai fiatalok többsége, csak azt látja, hogy a nyugdíjas követelődzik.Ők 37-40-42 év alatt a fizetésük alapján ki mennyit, de járulákként fizetgette, levonták a járulékokat, ami alapján most nyugdíjas lehet!!!!!!
Minden be lehet látni. Mi már túl vagyunk a gyerek vállaláson, a gyerek nevelésen. Pedagógus voltam és korábban is voltak nehéz helyzetben lévő gyerekek, éhező gyerekek. Erre mindig szép és hangzatos a hivatkozni.A nyugdíjas ledolgozta az életét, és ezért jár nem csak szája, hanem ez a "jutattás".Tudom, az a követendő, amit a volt kollegám "megért": egy keddi napon búcsúztattuk, mert nyugdíjba vonult. Másnap nem ébredt fel, elment örökre. Ő is fizette a járulékot,nem volt családja, így még özvegyinyugdíjat sem kapott utána senki???????
A nyugdíjast nem eltartják, ez rossz megfogalmazás!! Éveken keresztül fizetett, hogy ez a szolgáltatás meglegyen. Sajna a mi rendszerünk rossz, mindig az aktivak "tartják el" az öregeket, ez már évtizedek óta így van!
59 évesen dolgozni?! Jó dolog, valóban, ha van munkahelye.

csera # 2011.09.20. 16:01

gitta52
Nem azok politizálnak, akik a szerzett jogaikat féltik,a jelenleg kapott nyugdíjukból épp, hogy meg tudnak élni. Viszont a Te hozzászólásod már bőven politika. Talán visszakellene állítani a progresszív adózást, amivel több százmilliós lyukat ütöttek a költségvetésbe. Talán adakozannak azok, akik ennek a hasznát húzzák. Ez által a havi jövedelmük olyan szintem emelkedett meg, hogy másoknak a jövedelme összesen nincs annyi, mint nekik az emelkedés.Így nem lehet a jövőt tervezni, ha egyetlen tollvonással visszamenőlegi hatállyal törvénykeznek. Miért a kispénzűeket kell lenyúlni?
Nem várok választ, de ezt nem lehetett szó nélkül hagyni, s ezzel be is fejeztem itt ezt a kérdést.

gitta52 # 2011.09.20. 15:45

Bocsánat,de nekem is le kell írnom:
Ez a fórum, már egy ideje, nem a nyugdíjba készülők ügyintézését segíti.
Lépten nyomon az a "bizonyos megszerzett jog" szerepel.
A nap mint nap éhesen iskolába menő gyerekeknek nincs szerzett joguk?
A jövő nemzedékének mi marad, ha a most élő felnőttek, idősek csak a saját "megszerzett" jogaikat hajtogatják?
Nem lesz hazájuk, földjük, semmilyük! Csak adósság adósság hegyén.
De! Nekem, öreg 59 évesnek, még tudok dolgozni, de már unom, adjatok, tartsatok el!Nekem jár! /nem csak a szám/.
A gyerekek meg csak éhezzenek, főleg, ha nem is az enyémek! Egyszer élünk! Ide nekem!
Ha, képesek lennétek elfogadni, hogy a jelenlegi helyzet súlyos és mindenkinek egyfomán nehéz, akkor talán belátnátok, le kell mondani dolgokról, hogy legyen még jövő ebben az országban is.

robot52 # 2011.09.20. 15:17

Fórumozók!Eddig csak olvasója voltam a fórumnak, de a hírek nagyon elkeserítenek. Idén áprilisban jöttem el nyudíjba, 52-es születésű, diplomás vagyok, akkor volt meg a 40 évem, a középiskolás szünetekben végzett és az őszi mezőgazdasági iskolai munkával együtt. Alig vártam, hogy nyugdíjas legyek. Igaz közben a munkaviszonyom is megszünt, s így mentem nyugdíjba. Nem erre számítottam. A férjem 50-es születésű, nyugdíjas katona. Rendvédelmi dolgozó volt. Megszünt az alakulata. 18 éves kora óta katona volt, máshoz nem ért. Mind a kettőnk nyugdíja veszélyben.Hogy lehet, hogy a megszerzett jogokat csak úgy el lehet venni. Eddig én sem hittem el, hogy ez meglehet,de... Nem lehet majd dolgozni, még vállalkozásban sem, mert akkor főállású vállalkozóvá vállnak azok akik "potló" jövedelmet kapják, a nyugdíj helyett. Sok nyugdíjas dolgozik nyugdíja mellett, velük mi lesz? A gazdaság annyira jól állít, hogy erre munkára nincs szükség? Csak folyik be ebből az állalmi kasszába valannyi forintocska- adó, vásárlás során áfát fizet. Ha a családban a nyugdíj melletti jövedelem kiesik, csökken a fogyasztás, munkahelyek megszünésével is járhat. Ez egy negatív spirál. Végig gondolta ezt valaki.
Milyen ország az, ahol visszamenőleg mindent meg lehet csinálni egy tollvonással. A magánnyugdíjpénztár államosítását is lenyelték az emberek, csendben. Ezt is lefogjuk nyelni? Olyan szépen elterveztem a nyugdíjas napjaimat, de ez lehet, hogy csak ÁLOM az egész?

sztaga54 # 2011.09.20. 13:03

Sziasztok, eddig nem szóltam hozzá mostanában, csak olvaslak benneteket.
Most az új terveket látva, mélységesen elkeseredtem.
Én stabil, jó munkahelyet hagytam ott ez év májusában és mentem nyugdíjba, kalkulálva azzal, hogy a 41 évi munka után kapott nyugdíjamból meg tudok élni.
Erre pár hónappal később kiderül, hogy ez a nyugdíj már nem nyugdíj lesz és nem annyi lesz.
Hogy lehet itt ebben az országban bármit is tervezni.
Milyen jogon lehet visszamenőlegesen a megszerzett jogot módosítani.
Ez nem megtámadható?
Hozzanak törvényeket, de ne visszamenőleges hatállyal!!!!!!!!!!!!
Bocs, de ezt le kellett írnom.

sitimaci # 2011.09.20. 10:20
Kedves nyugger!Látod az ennyi idős és ennyi évekkel rendelkező szolgálatisokat is,másképpen kéne "kezelnie" a T. kormánynak! Te akkor tudod nagyon jól,hogy mi a probléma,nem az olyan emberekkel van a gond,mint amilyen Te is vagy! És mégis itt megy a keveredés,összemosás a kormány részéről,ahelyett,hogy külön kezelnék és vizsgálnák az eseteket!Talán kevés erre az emberük? Remélhetőleg megjön a "józan eszük" és belátják azt,hogy nem lehet minden embert egykalap alatt "elintézni" nyugdijügyben! És ez már nem csak emberség,hanem hozzáértés kérdése is! Ha valóban szakértő a kormány,igaz???-
  • / Dúl a politika a Fórumon,de hát most muszály,mert politikáról szól a "történet",a polikusokhoz!!! /---
nyugger # 2011.09.20. 09:59

Tisztelt facanos !

Velünk duplikáltan is kinyomnak. Olvasva a tervezettel kapcsolatos híreket, december 31-ig még szolgálati nyugdíjas vagyok, addig levonják a 20%-ot, január 1-től a tervek szerint már nem nyugdíjas leszek hanem szolgálati járadékot kapok, és a megmaradt összeget adóztatni kívánják a mindenkori legmagasabb adóval.

Egy életerős ( csak öt-hat betegségem van ) 40 éves (helyett 56 éves ) alig szolgál ( csak 35 évet ) szolgálati nyugdíjas.

sitimaci # 2011.09.20. 08:25

Igen,ezt nem irta meg,lehet,hogy többet kapott.Akkor remélhetőleg,megmarad.

szafika # 2011.09.20. 07:50

Szerintem, többet kaphatott, mint amire számított, ez meg azért jó lehet !

Veci # 2011.09.20. 07:03

juju
Az előlegnél várhatóan nem lesz kevesebb. Van olyan Nyugdíjbiztosító aki alacsonyabb előleget kalkulál, akkor kellemesebb a végleges összeg.
Talán alacsony összeget kaptál?

Üdvözlettel Veci

sitimaci # 2011.09.20. 06:38

Persze,nem kel hagyni! Irni kel a Facebookra,ott van Orbán Viktor Miniszterelnök Úr oldala,valahogyan csak eljut hozzá, és mindenki a lakóhelyén,megkeresheti az Országgyűlési Képviselőjét és szóban,vagy írásban beadhatja neki,esetleg sok aláírással a kifogását, a nyugdíjtervezett miatt!!!Sürgősen,minél előbb! Mi csak ennyit tehetünk,de ez is valami!!!!!!!

sitimaci # 2011.09.20. 06:30

Ha nem jön be a cikk,akkor a Figyelő.hu oldalon van,olvassátok el ! Obama megadóztatná a gazdagokat!

juju # 2011.09.20. 06:30

Kérem válaszoljon, ha tudja valaki, nagyon megköszönöm. Azt szeretném tudni, hogy a határozatban megjelölt havi nyugdíjelőlegnél lehet-e alacsonyabb összegű majd a tényleges nyugdíj. Hány százalék lehet a különbség.
köszönöm a választ.üdv

sitimaci # 2011.09.20. 06:28
--
  • http://www.fn.hu/kulfold/20110919/obama_megadoztatna_gazdagokat/ OBAMA ELNÖK ÚR,így csinálná ! Egy kis külőmbség van a kettő között!----
tilda53 # 2011.09.20. 06:28

Egy ideje rendszeresen olvasom az itt közzétett kérdéseket, véleményeket. Sokkal egyetértek, néhánnyal kevésbé, eleddig. Mert mostanában egyre inkább mindenkivel. Jómagam is nyugdíjba szeretnék menni, hiszen 53-as vagyok, maholnap 40 éves szolgálati idővel rendelkezem. Tapogatózok mit, mikor lépjek. De úgy érzem nem várhatok tovább, hiszen egyre rosszabb, kilátástalanabb a jövőnk. Talán még ez évben, ha megpróbálom a korengedményest (munkahelyem szóban már hozzájárult)nyerhetek egy kis előnyt. Legalábbis eddig így gondoltam. Most, h. olvasom az elmúlt néhány nap napvilágra került új híreit a visszamenőleges 20%-ról, már kezd előjönni valami nagyon kellemetlen érzés bennem. A mérhetetlen bizonytalanság, a nem tervezhető jövő, a becsülettel, szorgalommal ledolgozott 40 év meg nem érdemelt ledegradálása, azt elért életszínvonalunk mély ingoványba "küldése". Úgy érzem ezt nem tehetik meg velünk, nem akarom, ne engedjük (!). Lássa ezt az is, aki nekem mást ígért, amikor felhívott telefonon a választás előtt. Igaz csak gépi hang volt, de én elköszöntem tőle, mert próbáltam hinni abban, amit mondott. Azt kérem most "Tőle" hogy emlékezzék, arra is hogy mennyi ember bizalmát élvezte, ezt meg is kellene tartani, s nem olyan intézkedéssel, ami az ország közel harmadát lebecsüli.
Minden fórumozót üdvözlök: Tilda53

sitimaci # 2011.09.20. 06:24
http://www.fn.hu/…hiteleseket/---
  • És ez,jó döntés ?
oldpuli # 2011.09.20. 05:30

Egyszer visszamenőleg,egyszer a jövőben akarják megvalósítani a nyugdíjak rendezését .
Most hogy és mit akarnak ?!
Tudják vajon,hogy nagyon sok embernek és családjának lelki nyugalmát tönkreteszik ....
Sokan ledolgoztak becsülettel 40,46-évet,nem igazán kéne velük "játszani" .

Üdv: oldpuli

facanos # 2011.09.19. 21:41

Kommentár nélkül
http://www.nepszava.hu/…/article.php?…
Van-e az őrületnek határa???

maria1960 # 2011.09.19. 18:58

mari55 # 2011.09.18. 12:03

A feltett kérdésekre válaszolok, nem hagyjuk!

sitimaci # 2011.09.19. 17:02
--
  • Írtam a Facebookon a M.Elnök Úrnak,akik ott fent vannak,ugyan ezt megtehetik,üssék be a keresőbe,,hogy Orbán Viktor és lehet írni! Persze kulturált hangnemben," valaki" biztos hogy elolvassa és tudni fog róla az Elnök Úr ! Ez is egy lehetőség,írjátok le a problémát! 1000 karaktert lehet egyszerre,utánna mehet csak a többi !!! Üdv.maci----