Előrehozott öregségi nyugdíj

ZSIZSI # 2011.10.11. 05:13

Bocsánat Kedves Fórumozók, de az ilyesmi hallatán nagyon nem tudok magamon uralkodni.
Ez az igazán fontos?

Jelentősen nőne a képviselők illetménye/ Index hír/

Király András
2011. október 10., hétfő 10:25

Jelentősen átalakítaná a képviselők javadalmazási rendszerét Lázár János, aki bizottsági meghallgatásán kérte, hogy javaslatát az alkotmányügyi bizottság saját javaslataként terjessze a parlament elé. Bruttó 750 ezer forintra nőne a képviselői alapilletmény, de megszűnne a bizottsági munkáért járó pótlék. Benzinpénz helyett névre-rendszámra szóló benzinkártyát kapnának a képviselők.

szafika # 2011.10.11. 04:40

Kapo, IGEN ! IGEN ! IGEN !
Csodálatosképp ov egyik magyar hangja , jogosnak értékeli a saját 18 milláját , amit 4 év alatt felvett mint költségtérítést, a fizetésén felül, neki az járt, sehány évi munka után , neki az, jogosan járt, annyira , h már a gyereke jövendő gazdulását is tudja finanszírozni belőle, mert ő egy gondoskodó / élősködő ?! / apa ! Épp tegnap hallottam az új ötleteit, h legyen 750e ft a fizetésük + semmi más, mert az visszaélésre ad lehetőséget, / hát ő már csak tudja !!! / A másik magyar hangjának nagymami 50 millával tudta szaporítani a bankszámláját , egyik évről a másikra, lehet, h ezért is akarják megf.i.g.a.t.ni a nyd-asokat, h ilyen mégegyszer elő ne forduljon !

nakata # 2011.10.11. 03:21

Kapo!
IGEN

Mimóka # 2011.10.10. 20:25

I G E N !!!!!

Korall54 # 2011.10.10. 20:01

vadkerti
Nő vagy férfi vagy?
Mikor születtél?
Hány év szolgálati időd van?
Kértél már szolgálati idő kiszámítást?
Mindezeket tudni kellene a válaszhoz.

addig is tanulmányozd az alábbi helyen az utolsó címet!

http://www.onyf.hu/?…

Üdv: Korall

Üdv: Korall (53-as nö)

oldpuli # 2011.10.10. 18:49

Naná,hogy IGEN
Ciao: old puli

ancsika11 # 2011.10.10. 18:39

Én is csatlakozom egy nagy IGENNEL
IGEN, IGEN

Marika54 # 2011.10.10. 18:16

Igen! Igen! Igen!

jozsi19510 # 2011.10.10. 17:54

Üdv Kapo!

Igen!!!!

nagyi54 # 2011.10.10. 17:53

Kapo

IGEN

üdv:nagyi54

manci54 # 2011.10.10. 17:30

igennnnnnnnn

bukfenc2 # 2011.10.10. 17:14

iiiigen!

vadkerti # 2011.10.10. 17:03

Üdvözlök minden fórumozót mint újonc!Azt szeretném kérdezni hogy mik a feltételei az előnyugdíjnak?

Korall54 # 2011.10.10. 17:00

Kapo

Igen.

pocak11 # 2011.10.10. 16:57

igen igen

suzuki54 # 2011.10.10. 16:39

Kapo!
IGEN.

üdv: Suzuki54

Julika55 # 2011.10.10. 16:31

Kapo

IGEN, IGEN!!!!!

kapo # 2011.10.10. 16:08

üdvözlök mindenkit aki megtiszteli a topikot

A minap azt olvastam hogy a nyugdij nem szerzett jog és a szeretett /vagy nem szeretett / vezérünk " szakértöje" jogosnak nevezte keresetpotlo akarminek valo átnevezését.
Kéremszépen ez az Én véleményem : a nyugdij munkában eltöltött idövel, életkorral és nem utolsosorban járulék fizetéssel megszerzett jog , mejnek feltétel rendszerét a törvény rögziti.Valamint azért is szerzett jog mivel a mi járulék befizetésünket az idösebb korosztály nyugdijára forditották mi is jogot szeresztünk a fiatalabb korosztály járulék befizetésére.Ha nyugdij, tulajdonnak megfelelö védelmet kap akkor azt senki még a nagyvezér sem veheti el.
aki velem egyetért az irjon egy igent
köszönöm

buboka # 2011.10.10. 14:30

Kiszi1230!

Úgy látom kb. egyformán gondolkodunk. A véleményeddel maximálisan egyetértek, de én azt még hozzátenném, hogy lehet egy ezután esetleg befolyó összeget már előre "elkölteni". Mert a sok jövedéki adó és egyéb adókkal már előre tudják mennyivel lesz több a "kasszába" és azzal már úgy számolnak, hogy rögtön a kiadást csökkentik vele. Könyörgöm, ahogy írtad, egy család, egy háziasszony sem tud, akar azzal az összeggel kalkulálni, aminek esetleg még a családi kasszába be kéne folyni, mert nem biztos, hogy annyi lesz és az sem biztos, hogy "időben megérkezik". A közértbe nem adnak sem kenyeret, sem tejet úgy, hogy majd ha befolyt a pénz a kasszába, fizetem. Lehet, hogy én látom rosszul a dolgokat.

hars52 # 2011.10.10. 14:10

Kedves fórumozók!
Már azt hittem, hogy valaki megerőszakolta ezt a topicot! Gabusch hozzászólása óta semmi? Muszáj vagyok kipróbálni lehet-e egyáltalán ide írni. Máskor csak pörögnek a hozzászólások és a válaszok. Most meg tegnap óta semmi!
üdv. Zsuzsa

gabusch # 2011.10.09. 18:42

Jujjjj de jó, hogy így forrunk mára -mint az idei/őszi must:-)
Nagyon élvezem:-)
Megjöttek az ébredező/okos kortársak végre az utolsó pillanatban..mondjátok csak,mert szuperek vagytok !
Kulináris élvezet olvasni Benneteket:-)
Üdv.gabusch53

Korall54 # 2011.10.09. 17:56

Kriszti1230

Kivastagítva, aláhúzva, szövegkiemelővel kiemelve!!!!!!

Korall

Kiszi1230 # 2011.10.09. 17:54

Kedves fórumozók!
Végre el kellene ismerni, bajban az ország, nagy bajban, nem mi juttattuk ide, de mások igen, többek közt akik 8 évig készültek a kormányzásra, most meg hónapokig nem tudnak 1 költségvetést felmutatni, miért? mert alkalmatlanok, bármely egyéni vállalkozó, kivéve a veszteségest, elirányítaná és gatyába rázná az országot, mert hiába hablatyolunk, hogy az más, mint egy vállalkozás, nem más, vannak kiadások, bevételek, azt kell tisztába tenni, hogy a magyar agyrém még működik, hogy más a könyvelés, számvitel a közigazgatásban, mint a versenyszférában, nem tudom, van-e még valahol így, mondjuk elhatárolásokon kívűl? Az ország is egy háztartás, vannak bevételek, vannak kötelezően és nem kötelezően fizetendő dolgok. Meg kell tervezni! Kötelezőt kifizetni (csinálni annyi bevételt, ami fedezi a kiadást), a kötelezőn kívűli kiadást meg arra fordítani, ami a legjobban kell, ilyen egyszerű, mint otthon, ha marad valami, azt meg tartalékolni (bankba tenni). Nem misztifikálni, hogy költségvetés, mert az otthon is borulhat, hoz az állam új törvényt, nyugdíjrendeletet, új adókat, már is borult a dolog, mert ezt én bevételi oldalon nem tudom realizálni, sem magánemberként, sem vállalkozóként. Ha vállakozó vagyok, lenyelem, amíg bírom, azután tönkremegyek. Magánemberként mindent megpróbálok, több állást vállalok, ha tudok, nem veszek ruhát, nem megyek nyaralni, lemondok mindenről, csak fenntartsam magam és családom, ennyi.Tehát lehet egy kiváló háziasszony jobben eligazítaná az országot, mint a sok felfújt jogász, közgaszdász? Neme az a véleményem, hogy igen.

Kiszi1230 # 2011.10.09. 17:28

Sziasztok!

Az a helyzet, hogy az eljárás alapvetően nem tisztességes! A nyugdíj nem egy adótörvény, ami 1 évedet meghatározza, az is rosszul esik, persze, de általában áthidalható. A nyugdíj az ÖSSZES!!! hátralévő évedet meghatározza, évekkel előre készülsz rá, tudod, mikor akarsz vagy tudsz elmenni, élethelyzetedből következően. Ez nem 90 napos döntés, komoly hátrány is érhet, de előnyt is jelenthetne, ha ismernénk a jogszabályokat előre, úgy tudnánk dönteni, nem? Már ha lehet, ha nem más okból kell az első alkalommal a nyugiba menekülni. Szóval ez nagymérvű pofátlanság, hogy a "zemberek" nem látják további teljes életükre nézve 90 napra előre, hogy mit hoz a jövő!És ez csak most oly sok, kb. 90 nap, de amire meghozzák, mennyi lesz? 20 nap, 10 nap? Szóval legegyszerűbb lenne a nyugdíjrendszerhez is nem dérrel-durral nekimenni, mint az alkotmányhoz, hanem át kellene gondolni, mondom, az adórendszer kevésbé veszélyes, mint a nyugdíj! Igaz, a törvényhozók többségének már vagy nincs, vagy nyugdíjban vannak a szülei. Nem ebből kellene kiindulni, hanem abból, hogy társadalmi egyeztetések és átmeneti évek!!! után valóban legyen egy új, fenntartható, valamilyen szinten igazságos nyugdíjrendszer, ahhoz persze kellene normális munkakörnyezet is, tudja a "zember ", hogy amit fizet, azért mit kap, szóval ezt nem lehet egy tollvonással jan. 1-től átalakítani, mert ez még a skandinávoknál is eltartott vagy 15 évig. És el is kell tartania évekig, a rendszer bonyolultsága, a hátrányos érdeksérelmek elkerülése végett. Már igen erősen öregesen gondolkodik a kormányunk, tényleg, nagyon hülye a felfogása a mai világról, mintha nem lennének gyerekeik, pedig vannak, de úgy látszik nem tudnak becsempészni semmi modern világnézetet a családba de annyira még nem öreg, hogy mostanában készülne nyugiba, mert akkor ide a rozsdás bökőt, hogy nem így kezelnék a dolgot az "öreg fiúk", hanem úgy, hogy nekik is jó legyen és mellettük úszva az árral, még sokan jól járnának. Na, ez az én véleményem.

gabusch # 2011.10.09. 17:20

Nem az én fiam sajna,de közeli ismerős:-)
Nem tetszik itt semmi !