Előrehozott öregségi nyugdíj

jozsi19510 # 2011.10.12. 16:22

Üdv Kedves Fórumozó Társaim!

Aki érintett benne!
http://adozona.hu/…sultsag.aspx#rss

Bár Tisztelt segítőink sokszor adtak útbaigazítást a témakörben, de még mindig örökzöld téma!

üdv jozsi19510

james51 # 2011.10.12. 16:18

T. Fórumozó Társaim! Segítségre szorulok!
Nejem,közalkalmazottként (tagóvodavezető állásból) előrehozott öregségi nyugdijba megy folyó év december 30-ai hatállyal, amikorra 42 év és 2 hónap elismert szolgálati idővel fog rendelkezni. A 8 hónap felmentési
időböl, most szept 1-vel kezdte meg a munkvégzés alóli mentesített 4 hónapját. Kérek szíves "szakértői" segítséget az erre az időszakra járó átlagkereset kiszámítására vonatkozóan, figyelemmel pl. a korábbi garantált illetmény, pótlékok (tagov.vez.)
A válaszért előre is hálás köszönetem.
Tobvábbi szép napot!

usborne # 2011.10.12. 15:49

Igaz :)) valóban!! múlt évben mentem el:)))
de már 56 multam:)))

temperensz # 2011.10.12. 15:45

Usborn még idén is csak 56 éves vagy :)

usborne # 2011.10.12. 15:42

Mivel?

jozsi19510 # 2011.10.12. 15:39

Üdv Usborne!

Szerintem elszámoltad magad!
A többivel egyetértek!

Üdv jozsi19510

usborne # 2011.10.12. 15:23

1955 ben születtem.
Kohászatban dolgoztam 39 évet.
Folyamatos ,4 műszakos munkarendben.Tehát, a 39 év 1/3- ét éjszakás műszakban!!!Csaknem 10 évet dolgoztam éjszaka!!!Karácsony-Szilveszter nem számított!Embertelen körülmények között.
7 év korkedvezménnyel mentem el nyugdíjba,57 évesen.
Erre jönnek a fideszesek,hogy én egy csaló-kolonc vagyok a társadalom nyakán!!!!?
(megjegyzem,én is a fideszre szavaztam)
Mostantól a szememben a fidesz ,ellenség!!!!Minden eszközzel küzdeni fogok ellenük!
A végsőkig elmegyek-ha kel!!
Roma integrációra 100 milliárdokat költenek,de a nyugdíjasokat megöli a fidesz!!!

temperensz # 2011.10.12. 15:19

Én is nagyon aggódom, hogy mit hoz a jövő év. A férjem 52-es születésű, tehát idén töltötte be az 59. életévét és megvan neki a 43 éve. Mit lehet tudni, hogy jövőre is meglesz-e az előrehozott nyugdíj intézménye? Jövőre 60 évesen mehetne el előrehozott nyugdíjba a mostani jogszabályok szerint.
Vagy inkább kérje a korengedményes nyugdíjat a munkáltatójától még idén?
Mit a véleményetek?

2Amaria (törölt felhasználó) # 2011.10.12. 14:20

Tisztelt Fórumozók! Ajánlom figyelmetekbe az alábbi cikket, http://www.origo.hu/…ervezet.html

sitimaci # 2011.10.12. 11:18
Kedves bukfenc2!-
  • Egyértelmü,világos megfogalmazás, szerintük!!! Csak azt fogják NYUGDÍJASNAK hívni,aki betöltötte a TÉNYLEGES ÖREGSÉGI NYUGDÍJKORHATÁRT,ebbe beletartozik az is ,ha valakinek volt KORKEDVEZMÉNYE,akkor a korkedvezménnyel csökkentett a tényleges öregségi nyugdíjkorhatára! Ez érthető,ugye? Minden más,az ő elképzelésük szerint,korai nyugdíjba menetel,de ezt meg,megakarják szüntetni!...Korengedményes,Előrehozott,Előrehozott korkedvezményes...A Nők 40-évese is ezek szerint,idetartozik és még jó ha nem törlik el,de náluk nem lehet tudni,ugyanis akkor ez ellenkezne azzal,hogy megszüntetnek minden korai nyugdíjazást!!!...Tehát,csak akkor mehet valaki nyugdíjba,ha betöltötte a rá vonatkozó életkort,a kórkedvezménnyel csökkentve!...Ez a civil nyugdíjba menetel,a Szolgálati és a Rokkant nyugdíj az külön kategória,a civilekre ez vonatkozna!!! Remélem,hogy így már érted,ámbár......????????
joco52 # 2011.10.12. 11:13

Tisztelt Fórum !!

ÉN TÖBB MINT 44-ÉVET LE DOLGOZTAM BECSÜLETTEL, 59-éves ELMULTAM.
ENGEMET A CÉGEM KÜLDÖTT NYUGDIJBA 2010 DEC.01-től, ÉS KIFIZETTE A NYUGDIJ INTÉZETNEK AZ UTÁNAM JÁRÓ ÖSSZES KÖLTSÉGET, MÉG HOZZÁ AZ ÉVENKÉNTI NYUGDIJ EMELÉSEKNEK MEGFELELŐEN. AKKOR EZT NEM ÉRTEM, HOGY ÉN MIÉRT NEM KAPHATOK 2012-ben RENDES NYUGDIJ EMELÉST. HA MÁR A CÉGEM A 2012-es ÉVET IS, AZ EMELT NYUGDIJAL FIZETTEKI A NYUGDIJ INTÉZETNEK !!!
AKKOR A 2012-es NYUGDIJ ÖSSZEG KÜLÖMBSÉGÉVEL MI LESZ, AMIT MÁR A CÉGEM ELŐRE BEFIZETET UTÁNAM NYUGDIJ EMELÉSKÉNT ?? ÉN IS EL MEGYEK A LEG VÉKSŐKIG.
EZ IGAZSÁGTALAN LENNE!!! ÁLÍTOLAG 2012-ben NEM KAPNAK NYUGDIJ EMELÉST AZOK A NYUGDIJASOK,AKIK 62-év nél FIATALABBAK (KÉREK SEGÍTSÉGET ÖNÖKTÖL,HOGY EZ TÉNYLEG IGAZ LENNE 2012-évre)!!!
VÁROM A VÁLASZUKAT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!!!

ÜDV.JOCO52!!!

bukfenc2 # 2011.10.12. 10:27

Nem értek sok mindent, visszaolvastam, de nem találtam a választ!
Az én férjem 53-as születésű, 40,5 év munkaviszonya, és 5 év korkedvezménye van. 2 éve nyugdíjas. Rá vonatkozik az a kormányrendelet, hogy januártól nem nyugdíjat, hanem szociális járadékot fog kapni. DE
Mi van azokkal az 53-as születésű férfiakkal, akiknek a munkáltatója még ebben az évben, de kifizeti a járadékaikat. Azok nyugdíjasok lesznek?, vagy járandóságot kapnak ők is. Ha nyugdíjasok lesznek, akkor beperelem az egész kormánycsürhét, hiszen a férjem munkáltatója kifizette volna előre az összeget, nem volt muszáj 2 éve nyugdíjba mennie. Ha ezt előre tudjuk, nem is ment volna!! De a helyére már sorban álltak az állásnélküli fiatalok.
Ha valaki tud ezzel kapcsolatban valamit, azt megköszönném!

sitimaci # 2011.10.12. 07:04

Kedves korall54! Teljesen igazad van,csak azt nem tudom,hogy hol vannak a jogászok akkor,amikor a törvényjavaslatokat tervezgetik,illetve alkotják! Erre senki ne figyel,akkor milyen jogkövető ország vagyunk? Vagy talán már készül az a törvény is,hogy ez nem jog ez is csak egy lehetőség?Így aztán azt neveznek-alakítanak át ",amit csak akarnak,"jogból-jogba-jogról-jogra"? ÉRDEKES JELENSÉGEK FOLYNAK A TÖRVÉNYKEZÉSBEN!

sitimaci # 2011.10.12. 06:58
Kedves mari55!-
  • Ez nem jó hír,hanem a mi igazunk elismerése,az hogy akik elérték a magas szolgálati időt,általában 37-45-év között és volt korkedvezményük/!!!/ azok a jog szerint/!!!/ ledolgozták,megszerezték a lehetőséget ahhoz,hogy a tényleges nyugdíjkorhatárnál előbb egy pár évvel,akár csökkentve,akár a nélkül, elmehessenek előbb nyugdíjba! Ha ezt a jogot a T.Kormány nem ismeri el,akkor nem jogkövető az ország kormánya! És azért mondja így a törvény,a jog,mellőzve a rendvédelmi szolgálati,korengedményes/nem korkedvezmény!!!/ és a Nők 40-éves nyugdíjba menetelét,mert az,nem jog/!!!/ hanem csak egy lehetőség! A korengedményesnél a munkáltató kifizeti előre,a Nők 40-évese meg szintén csak egy gesztus,/választási igéret!/ Tehát összegezve,akiknek meg van a hosszú szolgálati idejük és a magas életkoruk ahhoz,hogy elmehessenek ELŐREHOZOTT-CsÖKKENTETT ÖSSZEGű ELŐREHOZOTT-KORKEDVEZMÉNYES NYUGDÍJBA,azoknak a jog szerint a nevük MINDIG NYUGDÍJAS KEL HOGY LEGYEN !!!!!!!Ennyi,csak be kel tartani a jogot,tehát jogkövetőnek kel lenni!---
Korall54 # 2011.10.12. 06:47

Azzal, hogy szociális ellátás lesz az előrehozott nyugdíjból, az is kitalálható, hogy mire készülnek következő lépésként 2012-ben egy-két hónap múlva!!! Kilóg a lóláb!!!
Megtehetnék a megszorítást úgy is, hogy marad a név, a nyd garanciával együtt, csak némileg módosítanák a feltételeket. Csak némileg, és nem többszörösen, amint korábban írtam. Az előrehozott öregségi nyd elnevezés tökéletes megkülönböztetés a korbetöltött öregségi nyd-hoz képest, tehát ezzel a névvel is lehetne más kasszából fizetni.

Üdv: Korall (53-as nö)

Korall54 # 2011.10.12. 06:32

mari55
A beidézett mondat eleje: "Teszi ezt annak ellenére, hogy ..."
Ez inkább rossz hír és megalázó!
(van rajta sapka, nincs rajta sapka.)
Üdv: Korall

riperes # 2011.10.12. 05:19

Kedves Agica20 !
Ha jól értem akkor az Ön férjének jelenlegi munkáltatója átvállalva a TB kötelezettséget így tette lehetővé a nyugdíjazást?
üdv G.

agica20 # 2011.10.11. 21:00

Tisztelt Fórumozók,Kedves Veci!

Megigértem,hogy megírom,ha a férjem nyugdíjbavonulása határozattal lezárul.Ma megjött a határozat.

Tehát: született 1953.07.hóban, 40 év szolgálati ideje lett, 2 év korkedvezményt elismertek és igy most -3%-kal csökkentve a nyugdíját elmehet előrehozott,korkedvezményes nyugdíjba.

üdv.mindenkinek!

agica20 # 2011.10.11. 20:53

Val-Úr !
Nem sok jót írhatok neked,de Veci válaszát is várd meg,neki hátha vannak ötletei,nekem sajnos nincs.Leírom neked ide a tényeket :
A vonatkozó,még érvényben lévő szabályok alapján aki 1955.I.2-án született férfi, 64 évesen,tehát 2019.I.2-án mehet nyugdíjba,ha az öregségi nyugdíjhoz rendelt korhatárt kivárja.

E rendelet szerint 62 évesen 2017-ben,csökkentett összegű , előrehozott nyugdíjba mehet,ha legalább 37 év szolgálati ideje van.

Neked 42 év szolgálati időd van,melyből,ha jól értem olyan munkaviszonyaid is voltak,amelyek után 4 év korkedvezményt kaphatsz.Ez azt jelenti,hogy te 4 évvel korábban 58 évesen mehetsz el előrehozott,korkedvezményes nyugdíjba,csökkentett összeggel.
Te 58 éves leszel 2013.I.2-ánEz a dátum semmi jót nem ígér egyenlőre,mert a korkedvezményes nyugdíjbavonulás lehetőségét a rendelet 2012.év végéig biztosítja
Sőt a nyugdíj jogszabályokat még az idén változtatni szándékozik a kormány,mely sok jót nem ígér azoknak ,akik a korhatár előtt szeretnének nyugdíjba menni.
Nem akartalak elkeseríteni,de egyenlőre nem tudsz nyugdíjba vonulni!
Üdv.

Piroska75 # 2011.10.11. 18:37

Korall54!
Köszönöm, ezt még nem láttam.
Üdv: Piroska

Jucu52 # 2011.10.11. 17:47

Piroska75 és Korall54!

Nagyon szépen köszönöm! Most már látom, hogy mit nem értettem infó hiányában.

Korall54 # 2011.10.11. 17:16

Piroska75
Ez az újabb!
http://www.tmrsz.hu/…t-a-fiokbol/

Piroska75 # 2011.10.11. 17:07

Fruzsi 53!
Szívesen.

Jucu52!
Itt van a tervezet!

http://htfsz.hu/…zuenteteserl

Üdv: Piroska