Üdv Kedves Fórumozó Társaim!
Aki érintett benne!
http://adozona.hu/…sultsag.aspx#rss
Bár Tisztelt segítőink sokszor adtak útbaigazítást a témakörben, de még mindig örökzöld téma!
üdv jozsi19510
Üdv Kedves Fórumozó Társaim!
Aki érintett benne!
http://adozona.hu/…sultsag.aspx#rss
Bár Tisztelt segítőink sokszor adtak útbaigazítást a témakörben, de még mindig örökzöld téma!
üdv jozsi19510
T. Fórumozó Társaim! Segítségre szorulok!
Nejem,közalkalmazottként (tagóvodavezető állásból) előrehozott öregségi nyugdijba megy folyó év december 30-ai hatállyal, amikorra 42 év és 2 hónap elismert szolgálati idővel fog rendelkezni. A 8 hónap felmentési
időböl, most szept 1-vel kezdte meg a munkvégzés alóli mentesített 4 hónapját. Kérek szíves "szakértői" segítséget az erre az időszakra járó átlagkereset kiszámítására vonatkozóan, figyelemmel pl. a korábbi garantált illetmény, pótlékok (tagov.vez.)
A válaszért előre is hálás köszönetem.
Tobvábbi szép napot!
Igaz :)) valóban!! múlt évben mentem el:)))
de már 56 multam:)))
Usborn még idén is csak 56 éves vagy :)
Mivel?
Üdv Usborne!
Szerintem elszámoltad magad!
A többivel egyetértek!
Üdv jozsi19510
1955 ben születtem.
Kohászatban dolgoztam 39 évet.
Folyamatos ,4 műszakos munkarendben.Tehát, a 39 év 1/3- ét éjszakás műszakban!!!Csaknem 10 évet dolgoztam éjszaka!!!Karácsony-Szilveszter nem számított!Embertelen körülmények között.
7 év korkedvezménnyel mentem el nyugdíjba,57 évesen.
Erre jönnek a fideszesek,hogy én egy csaló-kolonc vagyok a társadalom nyakán!!!!?
(megjegyzem,én is a fideszre szavaztam)
Mostantól a szememben a fidesz ,ellenség!!!!Minden eszközzel küzdeni fogok ellenük!
A végsőkig elmegyek-ha kel!!
Roma integrációra 100 milliárdokat költenek,de a nyugdíjasokat megöli a fidesz!!!
Én is nagyon aggódom, hogy mit hoz a jövő év. A férjem 52-es születésű, tehát idén töltötte be az 59. életévét és megvan neki a 43 éve. Mit lehet tudni, hogy jövőre is meglesz-e az előrehozott nyugdíj intézménye? Jövőre 60 évesen mehetne el előrehozott nyugdíjba a mostani jogszabályok szerint.
Vagy inkább kérje a korengedményes nyugdíjat a munkáltatójától még idén?
Mit a véleményetek?
Tisztelt Fórumozók! Ajánlom figyelmetekbe az alábbi cikket, http://www.origo.hu/…ervezet.html
Tisztelt Fórum !!
ÉN TÖBB MINT 44-ÉVET LE DOLGOZTAM BECSÜLETTEL, 59-éves ELMULTAM.
ENGEMET A CÉGEM KÜLDÖTT NYUGDIJBA 2010 DEC.01-től, ÉS KIFIZETTE A NYUGDIJ INTÉZETNEK AZ UTÁNAM JÁRÓ ÖSSZES KÖLTSÉGET, MÉG HOZZÁ AZ ÉVENKÉNTI NYUGDIJ EMELÉSEKNEK MEGFELELŐEN. AKKOR EZT NEM ÉRTEM, HOGY ÉN MIÉRT NEM KAPHATOK 2012-ben RENDES NYUGDIJ EMELÉST. HA MÁR A CÉGEM A 2012-es ÉVET IS, AZ EMELT NYUGDIJAL FIZETTEKI A NYUGDIJ INTÉZETNEK !!!
AKKOR A 2012-es NYUGDIJ ÖSSZEG KÜLÖMBSÉGÉVEL MI LESZ, AMIT MÁR A CÉGEM ELŐRE BEFIZETET UTÁNAM NYUGDIJ EMELÉSKÉNT ?? ÉN IS EL MEGYEK A LEG VÉKSŐKIG.
EZ IGAZSÁGTALAN LENNE!!! ÁLÍTOLAG 2012-ben NEM KAPNAK NYUGDIJ EMELÉST AZOK A NYUGDIJASOK,AKIK 62-év nél FIATALABBAK (KÉREK SEGÍTSÉGET ÖNÖKTÖL,HOGY EZ TÉNYLEG IGAZ LENNE 2012-évre)!!!
VÁROM A VÁLASZUKAT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!!!
ÜDV.JOCO52!!!
Nem értek sok mindent, visszaolvastam, de nem találtam a választ!
Az én férjem 53-as születésű, 40,5 év munkaviszonya, és 5 év korkedvezménye van. 2 éve nyugdíjas. Rá vonatkozik az a kormányrendelet, hogy januártól nem nyugdíjat, hanem szociális járadékot fog kapni. DE
Mi van azokkal az 53-as születésű férfiakkal, akiknek a munkáltatója még ebben az évben, de kifizeti a járadékaikat. Azok nyugdíjasok lesznek?, vagy járandóságot kapnak ők is. Ha nyugdíjasok lesznek, akkor beperelem az egész kormánycsürhét, hiszen a férjem munkáltatója kifizette volna előre az összeget, nem volt muszáj 2 éve nyugdíjba mennie. Ha ezt előre tudjuk, nem is ment volna!! De a helyére már sorban álltak az állásnélküli fiatalok.
Ha valaki tud ezzel kapcsolatban valamit, azt megköszönném!
Kedves korall54! Teljesen igazad van,csak azt nem tudom,hogy hol vannak a jogászok akkor,amikor a törvényjavaslatokat tervezgetik,illetve alkotják! Erre senki ne figyel,akkor milyen jogkövető ország vagyunk? Vagy talán már készül az a törvény is,hogy ez nem jog ez is csak egy lehetőség?Így aztán azt neveznek-alakítanak át ",amit csak akarnak,"jogból-jogba-jogról-jogra"? ÉRDEKES JELENSÉGEK FOLYNAK A TÖRVÉNYKEZÉSBEN!
Azzal, hogy szociális ellátás lesz az előrehozott nyugdíjból, az is kitalálható, hogy mire készülnek következő lépésként 2012-ben egy-két hónap múlva!!! Kilóg a lóláb!!!
Megtehetnék a megszorítást úgy is, hogy marad a név, a nyd garanciával együtt, csak némileg módosítanák a feltételeket. Csak némileg, és nem többszörösen, amint korábban írtam. Az előrehozott öregségi nyd elnevezés tökéletes megkülönböztetés a korbetöltött öregségi nyd-hoz képest, tehát ezzel a névvel is lehetne más kasszából fizetni.
Üdv: Korall (53-as nö)
mari55
A beidézett mondat eleje: "Teszi ezt annak ellenére, hogy ..."
Ez inkább rossz hír és megalázó!
(van rajta sapka, nincs rajta sapka.)
Üdv: Korall
Kedves Agica20 !
Ha jól értem akkor az Ön férjének jelenlegi munkáltatója átvállalva a TB kötelezettséget így tette lehetővé a nyugdíjazást?
üdv G.
Tisztelt Fórumozók,Kedves Veci!
Megigértem,hogy megírom,ha a férjem nyugdíjbavonulása határozattal lezárul.Ma megjött a határozat.
Tehát: született 1953.07.hóban, 40 év szolgálati ideje lett, 2 év korkedvezményt elismertek és igy most -3%-kal csökkentve a nyugdíját elmehet előrehozott,korkedvezményes nyugdíjba.
üdv.mindenkinek!
Val-Úr !
Nem sok jót írhatok neked,de Veci válaszát is várd meg,neki hátha vannak ötletei,nekem sajnos nincs.Leírom neked ide a tényeket :A vonatkozó,még érvényben lévő szabályok alapján aki 1955.I.2-án született férfi, 64 évesen,tehát 2019.I.2-án mehet nyugdíjba,ha az öregségi nyugdíjhoz rendelt korhatárt kivárja.
E rendelet szerint 62 évesen 2017-ben,csökkentett összegű , előrehozott nyugdíjba mehet,ha legalább 37 év szolgálati ideje van.
Neked 42 év szolgálati időd van,melyből,ha jól értem olyan munkaviszonyaid is voltak,amelyek után 4 év korkedvezményt kaphatsz.Ez azt jelenti,hogy te 4 évvel korábban 58 évesen mehetsz el előrehozott,korkedvezményes nyugdíjba,csökkentett összeggel.
Te 58 éves leszel 2013.I.2-ánEz a dátum semmi jót nem ígér egyenlőre,mert a korkedvezményes nyugdíjbavonulás lehetőségét a rendelet 2012.év végéig biztosítja
Sőt a nyugdíj jogszabályokat még az idén változtatni szándékozik a kormány,mely sok jót nem ígér azoknak ,akik a korhatár előtt szeretnének nyugdíjba menni.
Nem akartalak elkeseríteni,de egyenlőre nem tudsz nyugdíjba vonulni!
Üdv.
Korall54!
Köszönöm, ezt még nem láttam.
Üdv: Piroska
Piroska75 és Korall54!
Nagyon szépen köszönöm! Most már látom, hogy mit nem értettem infó hiányában.
Piroska75
Ez az újabb!
http://www.tmrsz.hu/…t-a-fiokbol/
Köszönöm szépen:Korall52
IGEN!!!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |