Kedves "agica20"!
Most már világos,olyan munkakörben dolgozott ami után 2
év korkedvezményt kap,így tud elmenni nyugdíjba.
Békés nyugdíjas éveket kívánok.Üdvözlettel G.
Kedves "agica20"!
Most már világos,olyan munkakörben dolgozott ami után 2
év korkedvezményt kap,így tud elmenni nyugdíjba.
Békés nyugdíjas éveket kívánok.Üdvözlettel G.
Nem ide tartozik, de itt hozzáértők vannak úgy látom. Úgy néz ki a munkáltatóm felmond nekem nov. 01-el. Így járna 60 nap felmondási idő, de én decemberben szeretnék nyugdíjba menni /előre hozottba/. Ezért csak 50 napot tudnék igénybe venni, különben átcsúsznék 2012-re. Ezt a bizonytalanság miatt nem szeretném. Kérhetem e hogy csak ötven nap legyen a felmodási időm hatvan helyett? Köszönettel: Kormányos
sitimaci igazad van, rossz helyre írtam.Neked és nagyi54-nek köszönöm a válaszotokat. Új még nekem a fórumozás. Kérdésemre találtam választ a 40 év munkaviszony után nyugdíj fórumon.
szafika! Igy igaz,ahogy mondod,embere válogatja,mondjuk én nem szeretem a piát,jóformán egyáltalán nem is iszom,a buszvezetés mellett nehéz is lett volna rendszeresen inni,a szonda mindig elől volt,nem is egy,jó ez így!Van más "elfoglaltság" is ,lehet találni! Különben aki a nyugdíj után úgy érzi,hogy csak a kocsmába tud "kikapcsolódni",az jobb ha nem is megy nyugdíjba! A BKV. sem zavarja el,ha jól dolgozik és még nem olyan idős,tudnánk erről sokat beszélgetni még,de sok minden nem idetartozik,csak privibe!
Sitimaci, azért vannak sokan , akik nem tudnak magukkal mit kezdeni, a férjem mondta jó pár éve, h egyik volt kollegája ,amikor a férjem kezdte a műszakot, a kiskoszosba támasztotta a pultot,/ nyugdíjasan / mikor befejezte , a pasi még mindíg támasztotta a piáspultot, a másiknak meg úgy volt a felesége, inkább menjen apci dolgozni, addig se járja sorra az összes kocsmát, / lehet, h nem tudtak magukkal mit kezdeni ?! pedig egy családiház körül mindíg van mit matatni.
Látom,már Veci segített,így már én is tudom,köszi!
Kedves előrehozottjelölt! Van olyan hely,ahonnan nem egyszerü,vagy nem lehet törölnünk magunkat,estleg mert nem tudjuk,hogy hogyan kel,de ha nem használjuk sokáig,akkor egy idő után,megszünik!Ha nem sikerül törölnöd a regisztrációdat,akkor szüntesd meg a rákattintási lehetőséget,bedobja a lomtárba és onnan már kitöröheted és kész!/Én ezt csinálom,ha valami nem kel már végleg!/
Beállításokra kattintani (bejelentkezés után a felhasználónév mellett balra található):
Beállítások
http://www.jogiforum.hu/beallitasok
Ezeket a beállításokat, módosításokat, lehet elvégezni:
Nem feltétlen kellene törölnöd magad szerintem, bár már az én fejemben is megfordult. De nem muszály beírni, ha nem értünk egyet valamivel, de az ide tartozásnak is van jelentése.
Üdvözlettel Veci
Üdvözlettel Veci
Kedves fórumozó társak!
Most aztán forr a topic! Megdöbbentenek egyes beírások. Most nem szabad egymásnak feszülni. Úgy gondolom, egy ideig maradok olvasója a témának, és ami személy szerint rám vonatkozik, majd értelmezem, olvaslak benneteket és okosodok is. Egyenlőre így látom, hogy nem szállok be a számomra nem tetsző megnyilvánulások közé.
Sokan vannak, akik már elég jól eligazodnak a témában, elég jól támasztják alá az értelmezéseket. Hallgassatok rájuk. Jól tájékozottak a teljesség igénye nélkül: hars52, Korall54, szafika, gabusch, sitimaci, Jucu52 és még többen mások, ti ne adjátok fel. Gondolom azt többen észrevettétek, hogy a nagyon régi "motorosok" alig jelenünk meg beírásainkkal. ????
Keressétek gitta52 segítségét is, kérjétek, hogy ne hagyja el a topic-ot (a 40 éveset sem), mivel neki nemcsak "fejlett kritikai érzéke" van, hanem meglehetősen "jól tájékozott". Várom a beírásait!
Továbbiakban azt javasolom, hogy elsősorban a parlamenti dokumentumokra hagyatkozva értelmezzétek a történéseket, a nyugíjszakértők véleményére alapozzatok, mert mende-monda újságcikkek értelmezése nehogy félre vigye az értelmezést. Az is fontos, mert "nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja".
Ezeket kövessétek, magam is sokat ott vagyok:
Üdvözlettel Veci
Kedves nagyi54 ! Én nem ezt írtam,ne érts félre,de itt ebben a fórumban ez a téma! Én speciel nem megyek át az Előrehozott nyugdíj problémával a Rokkant nyugdíjas fórumba!Akik ilyen nyugdíjba készülnek,ez a problémájuk,akik meg a negyvenévesbe,azoknak meg,az! A kettő nem ugyan az!De nem is ez a lényeg,hanem a T.Kormány összevissza keverése,kavarása,hiszen mindegyik nyugdíjba meneteli forma más! A Rokkant nyugdíj,meg egészen más!Azt,hogy ezek után ki-mit hisz el,az mindenkinek a magánügye! Itt már mindenre fel kel készülni,mert csalódni a legrosszabb dolog! Ez volt az én írásom lényege,teljesen jóindulatuan!És ha az igaz amit írtál,hogy az a fórumos hölgy,a Nyufigos ismerősétől tudja a frankót??? Hát ez akkor még furcsább,gusztustalanabb dolog,a Nép teljes hülyének nézése,sőt,ha nem úgy igaz,akkor a szándékos félreinformálása is!Üdv.
Az idáig érvényes korkedvezményre jogosító munkakörök a nyugdíjtörvény végrehajtásáról szóló kormányrendeletben találhatóak, ezek azonban 2007 január elsejétől érvényüket vesztették, azaz a lista nem bővíthető új munkakörökkel. Kiegészítették a rendeletet 2008 május elsejétől azzal a kritériummal, miszerint a menetrendszerű tömegközlekedésben dolgozó vezetők körében a jármű típusától független a korkedvezmény.
Körülbelül 43 ezer ember végez olyan munkát, mely alapján élvezik a korkedvezményt. (légút, vasút, kohászat, bánya,atomerőmű)
Szia hzsuzsa.
egy másik fórumon olvastam 2 fórumozó írta fel,
én hírekben sehol nem olvastam,de a topicban igen,h
azok az előrehozott nydj nők akiknek meg van a 40 évük
átkerülnek a 40év jogosultsági időt(nem szolgálati időt)
szerzett öregségi nyugdíjba.A beadandó tervezetbe
benne van és a hölgy azt írta,h a nyufigos ismerősétől
tudja.Ki szivárgott valahogy a módosítás 51-52-53 évjáratúaknak és ez úgy igazságos a nők 40éveséhez
mérten mert ahhoz nem nyúlnak.
Kedves sitimaci!!! EGY kivétel A NŐK 40ÉVES ÖREGSÉGI
NYUGDÍJA!!!! hátha a tiétek a topic akkr a 40 évessel nem kell foglalkozni,csak az előrehozottal! igaz??
kedves hzsuzsa53!Igaz a kérdés,"hol olvastad"?Akárhol is olvasunk valamit,mindig írnak valamit! Gondolom,hogy Karácsony felé majd megtudja a jó Nép! De azt már lehet tudni,hogy mi a kormány óhaja.Minden korhatár alatti nyugdíj,szociális ellátás lesz,ebbe beletartozik minden,ami nem "rendes" tényleges öregségi nyugdíj,persze a korkedvezménnyel csökkentve!Az,hogy a kormány nem nevesíti meg pl.a Nők negyven évesét? Nem akarja,majd,de a cél,a megfogalmazás, egyértelmű!Nincs ezen mit szépíteni! De ez a fórum,az Előrehozott Öregségi Nyugdíj Fórum,ami minket érint,az már világos!Megszüntetés,átnevezés,megkülönböztetés,a szerzet jogok másképpen való értelmezése,stb.,stb.Persze ez, csak a civil nyugdíjasokra vonatkozik,mert a szolgálati az más elbírálás alá esik!Hogy miért?Csak!DE miért csak?
nagyi54
hol olvastad, hogy "Annak a nőnek akinek megvan a 40 év jogosultsági ideje maradnak nyugdíjasnak,nem minősülnek át semmilyen más ellátmányba" ? Ez vajon vonatkozik arra is, aki jövőre megy el a 40 évvel? Vagy mindenképpen az is jövedelempótló juttatást fog kapni?
Üdv
hzsuzsa53
Szerintem minden korhatár alatti nyugdíj el lesz törölve.
http://fn.hir24.hu/…i-nyugdijat/
Még mindig nem hiszem el, hogy minden átmenet nélkül ezt meg lehet valósítani, és megtehetik. Övön aluli ütésnek érzem, hogy az 53- as nők - akik felsőfokú képzésben vettek részt - egyik pillanatról a másikra ilyen mértékű diszkrimináció részesei lesznek.( Persze a többi érintett is) Nem ellenségeskedésként, visszamutogatásként, de sokan a korosztályból nem dolgoztak 37- 40 évet, és nekik jogszerző nyugdíjuk lesz, nekünk meg csak a lekezelő, bármikor csökkenthető, elvehető szociális ellátás marad. Környeztemben a korosztályomból a többség nyugdíjas, és marad is a jogszerzése, mivel betöltötte a 57-t! Mi nem? Soha nem volt fekete jövedelmem, mindent fillért befizettem a munkám után, ami egészen az utolsó pillanatig jogosított a biztos előrehozott öregségi nyugdíjra. Persze már beindultak a trükközések, és megértem, aki megteheti, mert a munkáltatója kifizeti, nem egy esetben ő adja a pénzt a vállalkozónak csak hogy elmehessen idén korkedvezménnyel, és ezzel marad rendes normálállapotú nyugdíjas. Azonos évjáratokat, ha már változtatunk egyenlő mércével kéne mérni, nem kéne feszültségeket kelteni. Persze lehet mindenre hivatkozni, de emberi sorsokról van szó, akik az előírt jogszabályoknak megfelelően cselekedtek, akiket már többször hátrányosan érintettek a változások. Vagy marad az, hogy így jártál, nem volt szerencséd, rossz sorszámot húztál! Jó verzió, csak kérdés kinek???
Fiatalokat is helyzetbe kell hozni, és előttünk meg nem hirtelen lehúzni a sorompót, mert sokan inkább maradunk. 2013-ban úgy is változik a nyugdíjszámítás, addig talán megfontoltabban lehetne dönteni, és a várományosokat felkészíteni a változásokra, de nem drasztikusan, és nem visszamenőleges törvényalkotással. A 18A§ ilyen rövid határidő alatti átírása is jogetikai szempontból annak minősül.
Annak a nőnek akinek megvan a 40év jogosultsági
ideje maradnak nyugdíjasnak,nem minősülnek át
semmilyen más ellátmányba.Ezt egy másik fórumon
olvastam 1 fórumozótárstól.51-52-53 as születésűek
közül lesznek kiszűrve.
Nagyon sokan keverik a korengedményes és korkedvezményes fogalmakat.Meg kell nézni,melyik mit is jelent!
Üdv.Riperes!
Nem jól érted!
Az 1953-ban született férfiakra vonatkozik egy különleges szabály.Előrehozott,csökkentett összegű,korkedvezményes nyugdijra lett jogosult.
Miért ?
2016-ban lenne 63 éves,ekkor lenne öregségi nyugdijra jogosult.A rendelet lehetőséget ad arra,hogy 60 évesen 2013-ban elmehet csökkentett összegű nyugdijjal,ha 42 év szolgálati ideje van.Ez vonatkozik minden 1953-ban született férfira ,a jelenlegi jogszabály szerint.
A páromnak 2 év korkedvezményre jogosult ,a pályafutása alatti 13 év munkaviszony alapján ,a munkakörének jellegénél fogva.
Így ezt figyelembe véve 58 évesen elmehetett,mert a 2 év korkedvezményt úgy tekintik,mintha ledolgozta volna.Ezévtől mindenki csak csökkentettel mehet el,ha nem éri el az előirt korhatárt.
Nem tudom érthetőbben megfogalmazni.
Üdvözöllek!
James51
Fórumozó társam nagyon megtisztelt, de még nem vagyok annyira rutinos, mint Veci és Hars, mégis próbálok segíteni, ha tudok.
Most hirtelen ezt találtam:
http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…
37/A.§
...
(2) A közalkalmazott a munkavégzési kötelezettség alóli mentesítés idejére járó átlagkeresetre havonta egyenlő részletekben jogosult.
Várd meg mások válaszát is.
Mari55
Köszi!
Ennyire nem fogok utána nézni, inkább csak mindenféle gondolatokat (nem csak pénzügyi!) generáltak bennem a költői kérdések.
Üdv: Korall
Üdv: Korall (53-as nö)
Üdv James51!
http://www.eutax.hu/index.php?…
Olvasd át, de várj, mert Veci, Korall, Hars v. a többiek biztosan részletesebb infóval látnak el!
Üdv jozsi19510
Jó volna tudni néhány, megközelítőleg pontos adatot.
1.Hány korbetöltött, tehát 62 éves és annál idősebb öregségi nyugdíjas van?
2.Hány korhatár alatti nyugdíjas van? 3.Közülük mennyi a női 40 éves kedvezményezett?
4.Hányan lehetnek a 2012-ben előrehozott várományosok vagy egyéb, törvényesen, nem korbetöltötten nyugdíj várományosok?
5.Hányan lehetnek a 2013-ban, 2014-ben előrehozott várományosok?
6.Mennyire lehetne becsülni az elkövetkező 2 évben a 40 éves női nyugdíjat elérő nők számát?
7. Mennyi a rokkantnyugdíjas?
Vajon mekkora lesz az a szám, akiket az új törvény lekaszál és akiket nem?
Ebből majd lehet következtetni a dolgok jövőbeni alakulására …
Üdv: Korall (53-as nö)
SZIA !!!
KÖSZÖNÖM A VÁLASZT EGY KICSIT MEGNYUGTATOTT!MERT IGAZSÁGTALAN LENNE AZOKKAL SZEMBEN AKIK ÍGY MENTEK EL NYUGDIJBA.MINKET A MUNKAHELY KÜLDÖTT EL. TÖBB MILIÓ FORINTOT KIFIZETETT A CÉGEM A NYUGDIJ INTÉZETNEK,ÉS MINDEN ÉVET A MEGEMELT ÖSSZEGGEL KELLETT KIFIZETNIE!!!!!
ÜDV:JOCO52!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |