Külföldi munka - feljelentés


attz # 2016.11.24. 10:59

https://iranytu.de/…szagi-munka/

Az oldalon további információk találhatóak külföldi munkavállalással kapcsolatban!

bertajo # 2016.12.20. 08:24

Sziasztok!
Osztrák cégnél voltam 4 órában bejelentve, de 8- at dolgoztam. Melyik hivatalnál tudom a feljelentést megtenni?
A válaszokat előre is köszönöm!

efi99 # 2016.12.22. 19:37

És ez menet közben nem tűnt fel?

tencsinage # 2017.01.01. 18:48

Amennyiben hivatalosan be voltál jelentve, akkor javaslom fordulj az illetékes Munkaügyi Kamarához (Arbeiterkammer). Ők foglalkoznak ezekkel az ügyekkel. Hiába hangoztatom már lassan 20 éve, hogy vigyázni kell külföldön, mert sajnos ott is vannak tisztességtelen munkaadók. Ezt azok az "osztrákok" merik megtenni, aki fölényben érzik magukat a munkavállalóval szemben. Tisztességes osztrák munkaadó ilyet nm csinál, mert tudja, hogy nem jár jól, ha a Munkaügyi kamara rászáll.
Amennyiben a munkaadó cég közben nem csődöl be, akkor szinte 100%, hogy meg kapod a pénzed. A fő kérdés az, hogy a szerződésedben mi van? Gondolom elolvastad! Ha nem olvastad el, vagy más van benne, akkor szívás.

Ha gondolod szívesen segítek, már csak azért is, mert jó magam ugyan köztük élek már 20 éve és nagyon nem szeretem, ha hülyére vesznek valakit. És ha már 1 újabb ügyet is sikerül megoldanom, akkor egyel kevesebb osztrák munkaadó fogja szivatni a küldöldi munkavállalót.

Nagyon sok magyar cégnek adok Ausztriában munkát és kezelem ezen munkavállaló cégek kinti ügyeit, de néhány fontos dolgot meg kell tanulni, ha valaki ki megy dolgozni, akár Ausztriába, akár más országba.

Teljesség igénye nélkül ezek az alábbiak:

  • Elengedhetetlen a honos nyelv beszélése, enélkül csak idő kérdése, és problémák lesznek. Mondjuk a fizetéssel!
  • Előzőből adódik, hogy a szerződést el kell tudni olvasni és értelmezni is tudni kell.
  • Ha nem tudod a szerződést elolvasni, és mindenáron kinn akarsz dolgozni, akkor kérj segítséget olyantól, aki tapasztaltabb, illetve fordíttasd le a szerződésed, ez általában olyan 10.000 Ft körül azért megáll, mert nem szoktak több oldalas szerződések lenni az általános munkaterületeken.
  • Ha 2-3 nap alatt legkésőbb nem kapsz szerződést, akkor azonnal hatállyal fel lehet mondani, hiszen eleve próbaidőn vagy. Legrosszabb esetben ha nem fizetnek ki, akkor csak ezt a néhány napod "buktad".
  • Ausztriában a próbaidő letelte után 2 hét a felmondási idő, oda-vissza, és IGEN, ha ezt nem töltöd le, akkor valóban hivatkozhat arra a munkaadót, hogy csak akkor tud kifizetni rendesen, ha a felmondási idő le van töltve. Ha nem töltöd le és hivatali szervhez fordulsz, előfordulhat, hogy vesztesz!

Hát hirtelen ennyi, ha további segítségre van szükséges, keress bizalommal, elérhető vagyok a www.adpm-consulting.hu weboldalon keresztül.
Elnézést kérek az oldal üzemeltetőjétől, nem akartam Ön reklámot csinálni,

Üdv
Hajas Mihály

Sadrienn # 2017.04.13. 19:39

Üdvözlöm!
Németországba mentem dolgozni kamionsofőrként. Febr.10-től Ápr.13. Ott kezdődött hogy a munkaszerződést nem kaptam meg. A februári béremet rendesen kifizette. A márciusit azt mondta elutalta, pedig nem. Nem hajlandó még találkozni sem velem. Haza jöttem. A helyzet az bizonyítani tudom hogy dolgoztam mert a sofőrkártyámon rajta vannak az adatok. Kérdésem hova fordulhatok?

Shiroriki25 # 2019.11.14. 15:45

Sziasztok. Hollandiába megérkeztem már vasárnaptól azzal a céllal, hogy dolgozzak.Csütörtök van és még most sem állítottak munkába de persze nem én vagyok az egyedüli ennél a munkaközvetítő cégnél akivel ezt csinálják. Rajtam kívül vannak még páran a listán.
A szerződést természetesen megkötöttük.
Hívtam őket, többször is, hogy mi a helyzet a munkával kapcsolatosan, ígérgetnek és telibe szarnak. Jelenleg az ő átlaluk kínált szálláson vagyok és kezd elegem lenni a kibaszott várakozásból.
Van lehetőségem feljelentést tenni ? Beperelni őket ? És nem csak simán úgy feljelenteni őket, hanem, hogy ezért kapjak is valami sérelmi díjat ?

wers # 2019.11.15. 06:36

A szerződést természetesen megkötöttük.

Mi nem tudjuk, mi van benne.

Van lehetőségem feljelentést tenni ? Beperelni őket ? És nem csak simán úgy feljelenteni őket, hanem, hogy ezért kapjak is valami sérelmi díjat ?

Pont arra van jogod, amit írásban a szerződésben vállaltak. Ismétlem, te tudod mi áll benne, mi nem.

De persze feljelenteni, perelni bármikor lehet, csak az a kérdés, érdemes-e.

(jelenlegi tapasztalatom szerint igen erős a munkaerő visszaáramlás a magyar munkaerő piacra, nem véletlenül)

inspi # 2020.01.27. 17:53

Németországban dolgoztam mint kamionsofőr, a kamion amivel jártam 09/2019 hónapban lejárt a műszaki vizsgája. Több hónapon keresztül jelezem az irodának ahol magyar irányítás van hogy nincs a kamionon műszaki vizsga tegyenek valamit. A havi munakaelszámolólapon van ilyen rublika is ahol le kell írni az autó állapotát itt is lett jelezve és láttam jellel jelezték is ,hogy látták de nem történt semmi.Jeleztem még,hogy erősen jobbra húz koptaja az első gumit az élet és vagyonbiztonságot veszélyezteti de a munkáltató részéről süket fülekre talált a jelzésem(telefonon,írásban,szóban).
Nahát ezt idén 2020 Január megelégeltem és azt mondtam nincs tovább nem megyek tovább az autóval mert még valaki meghal, felmondtam szóban és emailben kértem küldjék el a munkabérem és befejeztük én nem játszok senki életével. Da azóta is csak csend van illetve küldtek egy felmondó levelet ,hogy 2020.02.07. felmondanak nekem.Oooo. Na most ilyenkor mi van?
Ha valaki tud segíteni vagy tanácsot adni nagyon megköszönném.
Szép napot!