Szerzödes nelküli munkavégzés! - Fekete munka elönyei és hátrányai.


Malgorzata # 2021.01.04. 01:34

Köszi, nyilván ezt tudtam már az elején, hogy amíg nincs szerződés, addig bizonytalan a pénz, de nem olyan a légkör nálunk, hogy ilyenkor erősködni lehetne (mindent óriási csúszásokkal csinálnak meg, lejárt szerződéseket is csak óriási átfutással hosszabbítanak, közben meg evidensnek veszik, hogy az ember ugyanúgy ellátja a napi munkáját, de az esetek nagy részében előbb-utóbb elintéződnek ezek a szerződések). Igazából én arra lettem volna kíváncsi, hogy olyan szabály nincs-e, hogy ha valakivel kötnek szerződést egy munkára és ki is fizetik, akkor egyenlő bánásmód vagy valami ilyesmi alapján nem lehet-e kifogásolni, hogy a másik, aki ugyanazt elvégezte, azzal meg nem szerződtek és nem is fizettek neki.

drbjozsef # 2021.01.04. 08:41

Malgorzata,

A munkavégzésre irányuló jogviszonyt írásba kell foglalni.

Evidensnek veszik? Fogadjunk, ha az illető be se menne, csak feltűnne nekik, és aznap elintéződne szerződése (vagy soha nem intéződne el, ha nem akarják annyira a munkáját).

wers # 2021.01.04. 08:48

Most komolyan az a kérdésed, hogyan szabályozza a jog a (írásbeli) szerződés nélküli munkavégzést?

Hogyan jön ide az egyenlő bánásmód? Szerintem sehogyan.

Az én véleményem szerint előbb szerződök azután a benne foglaltak szerint végzem a munkát és várom a munkabért. Nem kell a munkatársak szerződéseivel foglalkoznod csak a sajátoddal. A többiekéhez semmi közöd.

wers # 2021.01.04. 08:50

Közben drbjozsef is válaszolt.