Munkakör megnevezés változás


eulimen # 2024.09.24. 12:22

Ebből lehet valakinek gondja?
Valakinek?
Biztosan.
Csak még egyelőre azt nem tudjuk, hogy kinek.
Ez innen nézve lefokozásnak tűnik. Fogalmazhatunk úgy is, hogy az átlag operátori bér feltehetően alacsonyabb az átlag technikusi bérnél. Persze ha a jelenlegi fizetésedet nem érintette a változás, az még jelentheti azt, hogy az operátori átsorolásod miatt egy ideig kimaradsz a béremelésből.
Ha összehasonlítod a technikusi és az operátori munkaköri leírást, van feladatban, felelősségi körben, esetleg fizetési vagy státusz-osztályban különbség?
Biztos nem írtál alá munkaszerződés módosítást, amely a munkakörödet is érintette?
Az ilyen munkáltatói kezdeményezéseket azért valahogy úgy szokták felvezenti a HR-en "igaz megszűnik a munkaköröd, de fel tudunk ajánlani helyette egy másik munkakört, így megmarad az állásod".
És ha a munkavállaló ebbe belemegy, akkor a lefokozás teljesen törvényes.
Tekintettel arra, hogy a munkakörnek a munkaszerződésben is nevesítetten kell lennie, az egyoldalú megoldás (ennélfogva nem törvényes), hogy kiadták az operátori munkaköri leírást, de a szerződésben maradt a technikusi munkakör. Tehát olyan nincs, hogy a munkáltató egy tollvonással, egyoldalúan átírja a munkakör nevét.

fhorvath # 2024.09.24. 10:23

Üdv!

Ma kaptam meg az október 1-től érvényes munkaköri leírásomat, melyben a munkaköröm megnevezése megváltozott!
A tavaly aláírt munkaszerződésemben és a hozzá kiadott munkaköri leírásban a beosztásom TECHNOLÓGIAI VÍZKEZELŐ TECHNIKUS volt, a most átvett munkaköri leírásban viszont már TECHNOLÓGIAI VÍZKEZELŐ OPERÁTOR!
Ebből lehet valakinek gondja?

A válaszokat és segítséget előre is köszönöm!