Kisgyermekes szülő kirendeltetés


Howskit Some # 2024.09.24. 03:40

In my opinion, you can ask to work at a location closer to home, so it's easier to take your children to school, or you can tell your spouse to take on this task, so you have more time to work. https://watermelon-game.co/

eulimen # 2024.09.22. 19:49

feltételezem, a távolabbi telephely, mint munkavégzés helye eddig is benne volt a szerződésedben; egyetértettél azzal, hogy kirendelhető vagy, hiszen aláírtad.
Ja, hogy eddig nem "szívattak"?
Hát ez a gyakorlat bizony nem alapíthat jogot arra, hogy ezután sem fognak.
Ha úgy érzed, a munkád teljes mértékben ellátható lenne a közelebbi telephelyen, felettesednek is pont ugyanúgy tudnál beszámolni, stb., jelezd a munkáltatódnak, a Mt. 6. szakasz (3) bekezdése alapján aránytalan sérelemnek* érzed a távolabbi telephelyen történő munkavégzést, és kérdezd meg, mi az akadálya, illetve milyen feltételei lennének annak, hogy munkádat a közelebbi telephelyen végezd.

  • Önmagában a plusz két óra autóút nem aránytalan sérelem - persze ha igazolod, hogy emiatt nem tudod elhozni a gyermekedet a bölcsődéből (de a közelebbi telephelyről odaérnél) akkor az. Szóval találj valami komoly indokot, amit "üt" a bejárásod időtartama, vagy akár a költsége.
Niki093 # 2024.09.21. 17:53

Üdv! Szolgálati jogviszonyban dolgozom az egészségügyben. 1 éve tértem vissza a munkába GYED után. Van egy 3 éves gyermekem. Az elmúlt egy évben csak negatív diszkriminációk értek a munkáltatóm részéről, aminek a legnagyobb oka az, hogy nem vagyok éjszakai műszakban beosztható (még 1 hónapig), emiatt számos előnytelen beosztást kaptam. A szerződésem szerint a telephelyem egy tőlem 1 órányi autóutra található, ahol a szülés előtt sosem kellett hivatalosan dolgoznom, "ez csak papír", a legtöbb munkavállalónak nem ott van papíron a telephelye ahol valoban letölti a munkaidejét. Nekem a lakóhelyemen is van telephely, ahol szeretném letölteni a munkaidőm, szabad kapacitás is lenne fizikailag, hiszen ide is vidékről járnak feltölteni az üres szolgálatokat, de engem küldenek legtöbbször a távolabbi telephelyre, annak ellenére, hogy jeleztem, hogy kisgyermekes szülőként hátrányosan érint engem az utazás, plusz az ebből fakadó többletköltség. Van bármi paragrafus ami megvédi a kisgyermekes munkavállalókat, vagy amire hivatkozva kérvényezhetném, hogy a telephelyem mind fizikailag, mind papírforma szerint is modosítsák a lakohelyem szerinti telephelyre? Ha igen, mik ezek?