Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


kiszolgáltatott # 2011.11.06. 16:34

Hát igen.Az oldal címe:rokkantsági nyugdíj kontra rehab járadék.Nem az,hogy hogyan kisérletezzünk vállalkozóként az éhenhalással.Én úgy értelmezném,hogy mit jelent ma egésszégkárosodással élni,és milyen jogaink vannak(még)?Mit jelnt ma a rehabjáradék,egyáltalán a rehabilitáció,(EÜ-i is)vagy ki miért nem jogosult ezekre az ellátásokra?De lehet,hogy ezt is rosszul gondolom.Már sokszor a feketére is ráfogják,hogy fehér,ha sokszor mondják már-már elhiszem.

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.11.06. 16:42

Hát ez az, a rasszizmus és antiszemitizmus szerencsére sokakat taszít, és tényleg nem szabad egy rászorult embernek másokat megvetni lenézni és hasonlók. Nekem semmi bajom azzal ha valaki kritizálja a mindenkori hatalmat, csak ezt tárgyszerűen tegye. Nyilvános oldalon ezt nem illik. Azt meg már leírtam, hogy beteg, egészségkárosodott embernél különösen visszataszító, ha acsarkodik. Ne járassa le senki a betegeket azzal, hogy gyűlöletre uszít.

ókút # 2011.11.06. 16:43

Kedves ATTTILLA!

sajnos engem is idegesít!azért mert te nem bírsz valakit,nekünk talán nem muszáj veled együtt nem bírni!és ezeket a vicceket olvasni!

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.11.06. 16:49

Atttila !

Hát sok kárt okozol vele, ha csak engem akarsz bosszantani. Rólam lepereg, viszont rossz fényt vet az oldalra. Viszont azt mondott van hallásmaradványod, hisz a 110 db körüli hangot már hallod. akkor érdemes lenne elgondolkodni, hogy hogyan teremthető meg számodra a hallás lehetősége. Erről szívesebben leveleznék veled, mint, hogy egyik szerencsétlen miért ne bántsa a másikat. Felfoghatod békepipának is ha úgy tetszik :)

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.11.06. 17:03

Icike42!

Baromi sokat tudsz a könyvelés, vállalkozás világáról. Szerintem ez piacképes tudás. Most éppen azt keresem, hogy műanyag poharakból melyik nagyker milyen áron ad el. A darabonkénti 50-60 filléres különbségből egy embernek egy nap tudok egy elfogadható mellékest adni. Hogy hivatásos segítőként miért ilyenekkel szórakozom ? Mert én nemcsak elméletben hanem a gyakorlatban is otthon szeretek lenni.Írtad, hogy nyugaton a szociális munka jól fizető állást jelent. Igaz, nyugaton itt közalkalmazottak, és csak a krémnek jut vastagabb kenyér. mielőtt valaki megkérdezné :) Félúton vagyok a krém és az átlag között, és hogy fel mertem adni több jó állást ha az ellenkezett a hivatásos segítői hitvallásommal.
de térjünk vissza a fórum témához, ti akik évek óta fórumoztok össze kellene állítani egy listát, lépésről lépésre és bármilyen nehéz is azzal tudtok segíteni, ha indulatoktól mentesen tudjátok megfogalmazni, mi a szabálytalan vagy megalázó a procedúrában, min kellene változtatni. Ezzel nagyon sokat segítene a fórum, míg az egyedi történetek sajnos elvesznek a süllyesztőben.

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.11.06. 17:15

hát meglátjuk :)

Kázmér 58 !

Segít e az alap vagy felülvizsgálatra jelentkezőkön, ha a behívő levél mellé kap egy tájékoztatód arról hogy mi az eljárás hivatalos menete ? Ilyenekre gondolok, hogy hány orvosnak kell ott lenni, jelen lehet-e hozzátartozó, segíthet-e vetkőzni. Tehát nagyon direkt, de ép az a lényeg, hogy egyértelmű legyen. Szerintem egy ilyen összeállításában és még az elfogadtatásában is tudok segíteni, ez valóban fontos küldetése lenne az itt levelezőknek.

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.11.06. 17:30

Szanka !

Talán most is el lehet érni, hogy az Intézet vezetője kiadja hogy ki kell küldeni ezt a tájékoztatót. Ismerem személyesen még intézményvezető korából, szerintem ha összeáll egy anyag le lehet vele ülni. De egyedi történetekkel nem megy csak szárazon megfogalmazott pontokkal.

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.11.06. 18:00

Icike42 !

Változtál ! Vagy csak rosszabb napod volt akkor ? "Sajnos" az általam vallott segítői felfogás szerint nem azt kell mondanom amit az ügyfél gondol hanem amit én. Ez persze kemény - írtam már , hogy az isten mentsen meg az olyan sebésztől, aki pityerek közben, amikor operál - Hangulata mindenkinek változik, vannak ilyen olyan magánéleti problémáink. akkor ha jól emlékszem dühből reagáltál, én meg keményen visszaszóltam. Ennyi, nem több. Szerintem a hallgatóim rémtörténeteket tudnának mesélni rólam, de elérték azt, amit szerettek volna az életbe. Sőt még oda is jönnek hozzám az utcán. :)sajátos műfaj a hivatásos segítőé, ha egy ember odajön hozzám, akkor néhány kivételtől eltekintve a legjobb tudásom szerint segítenem kell. de mint az egészben gondolkodó többször több millió vagy több százezer ember érdekét kell patikamérlegre tenni. Olvashatod az önéletrajzomban pár évig én voltam Pest megye "főellenőre" 186 bentlakásos intézményt kellett ellenőrizni, és mint add még hozzá más okból Budapestet, rengeteged lát az ember. Akár a mozgásszervi fogyatékosság olyan fokait amit csak zárt intézményekben látsz, és utána csal annyit tudsz mondani: ellenőrizni tudom, de itt dolgozni nem tudnék, pszichésen kikészít. Furcsa de ilyenkor mindig a nagyanyám jut az eszembe, aki harminc évvel élte túl a prognosztizált halálát. Az ember küzd, és küzd. Nagyon kemény asszony volt, nagyon szerettem, de sok dologban én másképp gondolkodom. De tudom, hogy nagyon sokat kaptam tőle. A küzdést szerintem te is bírod, és ez nagyon jó . :)

ugribugri # 2011.11.06. 18:05

Atttilla lassan kezdesz a közutálat tárgya lenni ...ez neked valami szadista örömöt okoz ????? látott mostanában orvos ??? gyerek iszol te eleget ???

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.11.06. 19:02

Szabi44 !

Sajnos vannak akiknél a szedálás (nyugtatás, hogy egyszerűen mondjuk) sem használ. Esetetekben valószínűleg ezt fogják megállapítani. De friss papírok, a kezelőorvos nyilatkozata arról, hogy nem tudja csökkenteni a gyógyszeradagot legyen ott!

ugribugri # 2011.11.06. 19:22

Atttilla a családodban van valaki aki tud rajtad segiteni ?? ezt komolyan kérdezem ,mert eleg sulyos eset vagy....

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.11.06. 19:29

Szabi44!
Persze értelek. Láttam olyat, hogy leszedáltak valakit annyira, hogy úgy működött mint a lassított felvétel. Néztem és csodálkoztam, hogy a fizika törvényei szerint el kéne dőlnie a biciklinek amin teker, de nem dől el. Szerencsére igazából ő sem volt agresszív, sajnos azt gondolom, hogy ha agresszívé válik nincs mese, a szakszolgálatot kell igénybe venni, erre fel kell készülnötök! Vannak helyzetek ahol már a családi kötelék kevés. Most még az a fontos, hogy pszichiáter szakorvos adjon a felülvizsgálat előtt papírt, hogy ez van. Bár amiket felsoroltál azoknál a legtöbbet úgyis csak szakorvos írhatja fel. Nagyon nehéz a helyzetetek, ha gondolod inkább privátban írj, a gondjaidról, megtalálod az elérhetőségeim.

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.11.06. 19:45

Atttila !
Ön beteg, csak azt nem tudom, hogy valóban szervi beteg vagy csak a lelke. Nekem nincs miért bocsánatot kérnem öntől, hazudott ennek a csoportnak, szégyellje magát. Ha SINOSZ tag álljon ki a tagtársai elé és mutassa meg mi minden gyalázatot hordott itt össze, ha csak egy szélsőséges aktivista, akkor jelentse, hogy nem jött össze a küldetés. (Sajnos szélsőségesek ellepték az internetet, felismerve annak olcsó és hatékony voltát.úgy kell lerugdosni őket a fórumokról)Mehetünk tovább is persze, beazonosítható a számítógép amelyről ír, ha már nem olyan bátor, hogy megadja is akkor tereljük jogi útra a kérdést. Aztán a bíróságot győzködje, hogy csak poénból rasszista, fajgyűlölő. Na van mersze, névvel címmel beköszönni a fórumba vagy elbújva, árt ennek a csoportnak ?

ugribugri # 2011.11.06. 19:51

Atttilla rád már minden jelző kevés és tényleg beteg vagy kár hogy az elme osztályokat bezárták, te még kommunikációra is képtelen vagy nem hogy Rokkantsági nyugdíj vagy kontra rehabilitációs járadékra lennel alkalmas ilyen emberek miatt érzi úgy az ember magát hogy úristen mit vétettem hogy ilyen emberekkel büntet az isten,részemről ez volt az utolsó megjegyzés irányodba mert meg arra sem vagy méltó....keres valakit a családban aki tud rajtad esetleg segíteni..

Fülcimpa (törölt felhasználó) # 2011.11.06. 21:23

Úgy látom, már törölték a hozzászólásait, és helyreáll a béke.

derpate # 2011.11.06. 21:42

Kázmér58 !

A legtöbb amit a rokkantnyugdíjasok érdekében tehetsz az, ha lenyugtatod magad és abbahagyod ezt az ámokfutást.
LENÁCIZNI bárkit is igenis gyűlöletkeltés.
Én 58 évem alatt még sohasem jelentettem fel senkit.
Aki viszont ilyen könnyen dobálódzik ezzel mint Te el tudja-e ezt mondani magáról???
A hsz-eid alapján értelmes embernek tűnsz. Ha kritizálni, netán szidni is akarsz valakit: ám tedd.
Normális keretek között
.Szabadok vagyunk elvégre, de ez nem azt jelenti, hogy ide behozol nácizó minősíthetetlen irományokat.
Üdvözlettel

p.s. Mások meg zsidóznak vidáman.
Ez lett a fórum ?
szégyen!!!

Fülcimpa (törölt felhasználó) # 2011.11.06. 21:47

Jano55!
Idézet egy cikkből:
"A Magyar Koalíció Pártja egy hete tett feljelentést ismeretlen elkövető ellen az érsekújvári járási ügyészségen nemzetgyalázó feliratok miatt. A szlovák rendőrség most meg is találta az Érsekújváron megjelent magyar- és zsidóellenes falfirkák szerzőit. A több utcában megjelent mázolmányokkal két helyi lakost, egy 33 éves és egy 28 éves férfit gyanúsítanak. A két férfit fasiszta eszmék terjesztésével és más nemzetek elleni uszítással vádolják, tettükért négytől 8 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik őket. A párt szerint nem véletlen a hely és az időzítés, hiszen a közelgő népszámlálás alkalmával éppen Érsekújváron alakulhat ki olyan helyzet, melynek következtében az ottani magyarság részaránya a 20 százalékos küszöb alá szorulhat."

ugribugri # 2011.11.07. 09:27

hmm szerintem a magyarok vagyis mi akik e kis hazában élnek, az acsarkodás veszekedés feljelentgetés alapból megy..... amit az utóbbi években tapasztalok hogy mindenben összeesküvést látunk vagy keresünk ahelyett hogy néha magunkba is néznénk de könnyebb mindig másban keresni a hibát

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.11.07. 09:55

Jó napot mindenkinek. Nehéz kérdés az anonimitás megtartása és a korrekt kommunikáció. Van ahol nem is engedik az azonosítatlan személyek belépését, ne adj isten több nickkel való írogatást. Néhány esetben már Magyarországon is után nyúltak a Netre esztelen dolgokat felírogatóknak, de tényleg nem lenne jó ha dolgokat addig kellene elvinni.A szoclistán egyszerűen nem reagálnak néhány agyamentségre, vagy pedig mint egy Kelet -Magyarországi rendpárti polgármester esetében, egy idő után feladta. Nagyon felerősödött egy két főleg jobboldali szerveződés agitációja, és azok gyakran sértik a másik ember előírt tiszteletét. Eddig ez a lista kibírta, hogy a többség elhatárolódott a szélsőségektől. Szerintem ezután is tovább tud lépni, ha valódi témába kapcsolódó kérdés érkezik. Nekem van például olyan ismerősöm aki nyilvánvalóan sérült, de nem hajlandó vizsgálatra menni. Azért forszírozom, mert esetleg könnyebben találna magának munkát a kedvezmények birtokában. De falba ütközök, ez többször előfordul pszichiátriai betegségnél vagy értelmi akadályozottságnál.

skorpió13 # 2011.11.07. 10:21
horgászapácban (törölt felhasználó) # 2011.11.07. 10:32

Sokan várnak, várunk konkrét információkat pénteken Soltész Miklóstól, de félő, hogy amíg a kormány nem dönt a kérdésről, addig tények helyett csupán általános dolgokat fog mondani.Egyébként én is azon a véleményen vagyok, hogy a bizonytalanság a legszörnyűbb, annál talán még a biztos rossz is jobb.
A nyíltan vagy burkoltan gyűlölködő kommentelők kezelésére egyetlen módszer van, nem kell reagálni az írásaikra, nem kell őket megszólítani vagy utalni rájuk, még közvetve sem.Esetleg visszajönnek más nicknéven saját magukkal beszélgetni, önmagukat fényezni, de előbb-utóbb megunják, hogy senki nem veszi őket figyelembe, és maguktól elkullognak.
Egy ilyen fórumon, ahol nincsenek a kommentek szűrve, ez az egyetlen járható út.

Fülcimpa (törölt felhasználó) # 2011.11.07. 10:41

Horgászapácban,
maximálisan egyetértek veled, korrektül fogalmaztál, a bizonytalanság kérdésében megfogalmazott gondolataiddal, és fórumrombolókhoz viszonyulással kapcsolatban is.

ugribugri # 2011.11.07. 10:55
kázmér58 # 2011.11.07. 11:18

Szabi44
Ha jól értem tavaly kapott 68% ott, és most kell februárba visszamenni. Én a helyetekbe nem adnék be rosszabbodást.Ugyan is először már megkapta a 68%, és még rosszabbodott az állapota.Ezért minimum meg kell újból adni a 68% ot.Ezt azért gondolom mert a környezetemben hasonló est történt.A szomszédomat tavaly májusban kapott 53% Gége és gyomor rákkal műtötték. " hónapja hívták vissza mert letelt az 1 év.Természetesen nem felebezett. Most jött ki neki a papír hogy állapota változatlan, és 68% kapott 3 évre. És sok sikert nektek.Szerintem nincs mitől félnetek.

kázmér58 # 2011.11.07. 11:26

Szabi44
Szerintem nincs mitől félnetek,. Több embert ismerek hogy először csak 1 évre kapja meg. a a másodiknál vagy meg adják az addig megadott százalékot., vagy még emelnek rajta. Úgy hogy szerintem kár felebezi amíg nem tudjátok az 1 fok eredményét.Pláne ha rosszabbodott az állapota.Sok sikert