Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


imi410 # 2012.11.19. 12:13

MÉG NEM VESZÍTHETÜNK!

Ez a mai valóság ! De nem látszik egy valódi ősze fogás.Egy komoly érdek védelmi szervezet .Egy politikai erő aki érdemben foglalkozna sorsunkkal .

kázmér58 # 2012.11.19. 11:15

taffyka Kösz

Fülcimpa # 2012.11.19. 11:03

Andbal93,

valószínűleg diákmunkára gondoltak, amikor arra céloztak, hogy a fiatalok is részt vállalhatnának kicsit a családi terhekben, és nem az iskolák abbahagyására.
Mostanság elég sok állást hirdetnek meg úgy, hogy kizárólag nappali tagozatos hallgatók pályázhatnak.
A pluszpénzen kívül egyéb pozitív hozadékai is lehetnek a diákmunkának (persze ha ésszel csinálja valaki, és nem a tanulmányi eredményei kárára). Segít(het) a felnőtté válásban, önállósodásban, értékek megfelelő helyen kezelésében - gazdálkodás megtanulásában, táradalmi integrálódásban.
Szóval nem egy ördögtől való dolgot tanácsolt a fogl. szakértő a felülvizsgálaton, valsz. segíteni akart.

mackomisi # 2012.11.19. 11:03

MÉG NEM VESZÍTHETÜNK!

Egy évvel ezelőtt már javában folyt a rokkantak elleni hadművelet. A törvénykezők agyában a XXI. századi Európa legsötétebb döntései kavarogtak. Szédítő gyorsasággal elérkezett a gyászos nap, amikor 2011.12.20-án az éj leple alatt megszavazásra került az új rokkant-törvény. A 2012.01.01-től hatályos megváltozott munkaképességűek ellátásról szóló törvénnyel a döntéshozók még nem elégedtek meg. Hozzákapcsoltak egy gyalázatos új komplex minősítő rendszert is. Arra hivatkoztak, hogy illeszkednünk kell az EU tagországok normáihoz, ezért szükséges a feltételrendszer megszigorítása. Tudjuk, hogy az EU tagországokban sokkal enyhébb kritériumok alapján működik a rendszer. Hollandiában 25%, Svédországban 25%, Spanyolországban 33% mértékű egészségkárosodás mellett rokkantsági nyugdíjban részesülnek a betegek. Ausztria, Finnország, Izland, Németország, stb. betegei pedig, kb. 50% mértéknél már rokkantsági nyugdíjat kapnak, és nem keveset! Annyit, hogy abból tisztességesen meg lehet élni! Náluk csodálatos egészségügyi, és jól kiépített foglalkoztatási rehabilitációs rendszerek vannak. Az EU tagországaiban mindenütt van rokkantsági nyugdíj hazánkon kívül.

Eközben minket, magyar korhatár alatti rokkantakat, mivel „ajándékozott” meg a sors?

Mi kaptunk a nyakunkba hideg zuhanyként rokkantsági nyugdíjjogfosztást és egy embertelen új komplex minősítő rendszert. Ezek mellett, a jelzők kifogyhatatlan tárházát is rajtunk próbálgatják ki. Voltunk és vagyunk a kormánykommunikáció szerint: az adófizetők forintjain élősködő csalók, akik szimulálnak, akik „megvették” az ellátást, akik ingyenélők, naplopók, akik hisztisek, vagy zsiványok? Mi viszont azt mondjuk: kiszolgáltatott, súlyos beteg emberekkel ezt művelni, akik átlag 30 évig adó és járulékfizetők voltak, az több mint gyalázat! A média és a kormány-kommunikáció az adófizetők forintjain szidja és alázza a rokkantakat. Már két éve, a Széll Kálmán terv megszellőztetése óta, még a csapból is az elferdített rokkant létszám folydogál váltakozó intenzitással. Hol 960 ezer, hol 650 ezer főről nyilatkoznak felelős politikusok büntetlenül és felelőtlenül! Ők nagyon is tudják, hogy a korhatár alatti rokkant létszám a valóságban mennyi? A rokkantak is tudják, hogy a 2011.12.31.-i hivatalos ONYF Statisztikai Évkönyv szerint, mindössze 305.323 fő korhatár alatti „volt” rokkantsági nyugdíjast tartottak nyilván! A rokkantak azt is tudják, hogy az aktív korúak foglalkoztatási arányához viszonyítva hazánkban semmivel sincs több korhatár alatti rokkant, mint az EU tagországaiban, ahol 5,1% ez az arány. Hazánkban, a kb. 6 millió fő munkaképes személy létszámához viszonyítottan, a kb. 300 ezer fő korhatár alatti „volt” rokkantnyugdíjasok létszámaránya is kb. 5% mértékű. Mégis hatalmas, 12% feletti adatokról beszélnek. Ez csak úgy lehetséges, hogy, ha a több mint kb. 400 ezer fő korhatárt már betöltött rokkantat is beleveszik a létszámadatokba, ami nem helyes, mert aki 62 év feletti, azt munkavégzésre kötelezni nem lehet!

A rengeteg támadás után, még mindig nem lelhetnek nyugalomra a korhatár alatti volt rokkantnyugdíjasok, hiszen egy hete került napvilágra számukra az újabb sokk! Őket is érinti a foglalkoztatási tárgyú „Magyar Egyszerűsített Program” T/9063. számú törvény-tervezete, mely szerint: „A felülvizsgálati eljárások alapján rokkantsági ellátásban már csak az a személy részesülhet, akinek a foglalkoztatása rehabilitációval sem állítható helyre”. Mit jelent ez a hétköznapi értelemben? Azt, hogy, ha rokkant vagy, nincs kegyelem! Ha képes vagy dolgozni, ha nem, akkor is mehetsz „Isten hírével”, amerre látsz! A rendszerből, a „Magyar Egyszerűsített Program” villámgyorsan kipenderíti a félholtakat is! Az maradhat bent, akinek a napjai, hónapjai, évei, már garantáltan meg vannak számlálva! Minden korhatár alatti rokkant, aki a soros felülvizsgálatra vár, az készülhet az öngondoskodó életre, akár 60 évesen is! Ugyanis vannak rokkantak, akiknek 60 éves korukban is van soros felülvizsgálati időpontjuk! A kormány jelszava: Mindhalálig munka! A túlélésre nincs garancia, ha ezt a T/ 9063. számú törvény-tervezetet elfogadják!

Mi van még hátra a kiszemelt áldozatok számára? Még hátra van az Alkotmánybírósági döntés, mely a megváltozott munkaképességű személyek ellátásáról szóló 2011.évi CXCI. (XII.29.) törvény kifogásaival szembeni Állampolgári Jogok Biztosának a beadványát tárgyalná, és arról kellene, hogy hozzon döntést! Mi a cél? A cél a Széll Kálmán tervben meghatározott 217 milliárd Ft költségvetési megtakarítás a korhatár alatti rokkantak pénzbeli ellátásán! Mindenáron? Igen! Egyre jobban körvonalazódni látszik, hogy a kormányt semmi és senki sem tudja eltántorítani a tervétől, miszerint, pár éven belül itt egyetlen rokkant sem kap ellátást! Mi ez, ha nem nyílt eutanázia-program egy „kiszemelt” társadalmi csoporttal szemben?

Tisztelt Honfitársaink!

Mi, még nem veszíthetünk! Nem veszíthetünk el mindent egy élet munkájában megrokkanva! Adjatok nekünk egy utolsó esélyt! Nem veszíthetjük el az életünket egy kormányprogram miatt, jeltelen sírba dobott áldozatként! Vagy Ti is tétlenül végignézitek, hogy jön a buldózer, és a kb. 400 ezer korhatár alatti rokkantat hogyan lökik be egy jeltelen tömegsírba? Ha ez megtörténhet, akkor velünk együtt el fog vérezni ez a Nemzet is!

Magyarország, 2012.11.17.

MSZF Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoportja

kázmér58 # 2012.11.19. 10:24

taffyka
Kérdezném hogy a véglegesített szomszédodnak milyen eredmény jött ki?

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.11.19. 08:54

Elveszik a mankót a rokkantaktól

Sajnos rossz az értelmezése az újságírónak.

Az 1955 előtt születetteket nem hívják akkor, ha véglegesek, ha van még soros időpontjuk akkor még őket is .

kacsirek # 2012.11.19. 08:12

Kedves mindenki: a Vasárnapi Hírek cikkben az 55 év tévesen szerepel. Valójában az 57 éves kor feletti korosztályokat nem hívják be felülvizsgálatra.

valuska56 # 2012.11.18. 15:42

sziasztok.Régóta olvasója vagyok a rokkant oldalnak,eddig nem írtam,de most ahogy olvasom,azt irtátok hogy az 55-év alattiakat hívják be eddig én ugy tudtam mogy az 56 kat is hívják én 56-ban születtem,visszaküldtem a jelentkezésemet,mire számíthatok akko?várom válaszotokat,és köszönöm


sziasztok.ki tud nekem segiteni,ebben az évben voltam felülvizsgálaton,s véglegesítettek.kell-e ujból mennem vajon,nem ad a billentyüm kérd?jelet

Etel57 # 2012.11.18. 14:48

taffika de jó lenne azt hittem meg gondolták de én egy pekhes ember vagyok sajnos nem csak ebben

andbal93 # 2012.11.18. 13:14

Ednut!
Most voltam II.fokú felülvizsgálaton. Ami ott volt azt elmondani sem lehet.Két orvos volt ott,a fülemen kívül szinte mindent megvizsgált és vonalzóval lemért, elég érdekes stílusa volt a főorvosnak.Azt mondta ,hogy ilyen jó indulatú I fokú eredmányt (C1-50%-50%) megfellebezni hogy lehetett. de most sem tud mást adni,vagy inkább kevesebbet.Lehet futni a köröket , de felesleges.Közben bejött egy férfi és egy nő, nagyon meglepődtem akkor közölték ne ilyedjek meg ők is orvosok , Őket jöttek ellenőrizni. Én szépen előadtam a régi rehab járadékosok esetét,hogy ugyanarra a százalékra 1/3 -a a pénzünk, erre közölte az orvos ehhez hozzászólni nem tud.Akkor átküldtek a foglakoztatási szakértőhöz, ott ugyanaz, hol élek, kivel , gyerekek, milyen munkahelyek vannak nálunk, és 30-50km-es körzetben. És a végén közölték, hogy a gyerekeknek is ki kellene venniük a részüket a költségvetésből. Erre bepörögtem, azt mondtam neki csak nem gondolja komolyan , hogy abbahagyatom az iskolát, hogy még szakmája sem legyen, tegyem tönkre még a gyerekem jövőjét is ha már a miénket tönkretették.Nem tudom mi lesz,már semmibe se bízhatunk.

Etel57 # 2012.11.18. 12:02

SORSTÁRS 55 AZT HITTEM VÁLTOZTATNI AKARNAK HOGY NE LEGYEN ANNYI DOLGUK AZ ORVOSOKNAK

lestefan # 2012.11.18. 11:55
sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.11.18. 11:46

Etel57!

Most tértem vissza a fórumra, látom tiszavirág69 válaszolt a kérdésedre, amivel egyetértek.

Etel57!
Sajnos rossz az értelmezése az újságírónak.
Az 55 előtt születetteket nem hívják akkor, ha véglegesek, ha van még soros időpontjuk akkor még őket is .

Felülvizsgálatra végül is csak az 55 évnél fiatalabb leszázalékoltakat kötelezték, ők összesen 195 ezren vannak.

Etel57 # 2012.11.18. 10:50

AKKOR ROSSZUL IRTÁK DE AZ EMBER IDEGES MI LESZ ?????? CSAK ŐRLŐDIK AZ EMBER EZT KIVÁNOM NEKIK IS

Etel57 # 2012.11.18. 10:40

KÖSZI MÁR MAJDNEM REMÉNYKEDTEM

Viviente # 2012.11.18. 10:39

sziasztok!Nekem lenne egy kérdésem!Az idén Februárba voltam felülvizsgálaton,ami megállapították,hogy állapotom nem változott és továbbra is azt az összeget kapom amit eddig.Erre a minap jött egy levél,hogy 2013 Január 1 csak 41000ft fogok kapni!!A kérdésem az lenne hogy ilyenkor ha fellebbezek történhet változás?Mit csináljak most?Kérlek titeket ha valaki tudja mit kell ilyenkor tenni válaszoljon ne,hogy kicsússzak az időből!!Köszönöm szépen!

tiszavirág69 # 2012.11.18. 10:13

Etel57!
Sajnos rossz az értelmezése az újságírónak.
Az 55 előtt születetteket nem hívják akkor, ha véglegesek, ha van még soros időpontjuk akkor még őket is .

Etel57 # 2012.11.18. 10:12

TAFFIKA TE NEM TUDSZ VALAMIT ???????????

Etel57 # 2012.11.18. 10:03

SZIASZTOK SORSTÁRS 55 AZ A KÉRDÉSEM LENNE AZ UJSÁGBAN AZ VAN IRVA HOGY 55 ÉV ALLAT VIZSGÁLNAK VAGY ELIRTÁK ?????????? LÉGYSZIVES VÁLASZOLJ

,

sitimaci # 2012.11.18. 09:23
http://www.otvenentul.hu/penzugyek/68116--
  • Sokan nemcsak betegségüktől szenvednek, hanem a rokkantnyugdíjakkal kapcsolatos tb-perektől is.
sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.11.18. 09:00

Elveszik a mankót a rokkantaktól
Szerzők: Kun J. Viktória, Karcagi László | Megjelent a 2012. november 18.-i lapszámban

http://rd.hirkereso.hu/rd/14831127?…

Ednut # 2012.11.18. 08:59

Biztos bennem van a hiba, de magyarázzátok el nekem mit is jelent ez a mondat. Én azt hittem, hogy ez most is így van, hiszen akinek helyreállítható a foglalkoztatása az most rehabilitációs ellátást kap. Vagy nem?

„A felülvizsgálati eljárások alapján rokkantsági ellátásban már csak az a személy részesülhet, akinek a foglalkoztatása rehabilitációval sem állítható helyre”.

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.11.18. 08:58
tiszavirág69 # 2012.11.18. 08:18

http://www.pestmegyei-hirhatar.hu/…-rokkantakra

Utolsó sorozatlövés a rokkantakra!

ugribugri # 2012.11.18. 06:45

taffyka
próbáld felfogni én a formáról beszéltem nem a tartalomról,tehát ha nem tudsz linket adni akkor próbáld megtanulni hátha egyszer sikerül,formai dolog hogy 4 oldalas 1950 szónál többet tartalmazó szövegeket sem illik be illeszteni mert a kutya sem olvassa el,az hogy te érdekesnek találod az egy dolog de nem mindenki akar egy oldalon keresztül görgetni....uff