Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


kázmér58 # 2011.11.05. 09:45

Túlélő
Teljesen igazad van.Én is esetleg egy héten egyszer nézek rá a fórumra.Nagyon kevés régi van.De azért szívesen olvasnánk, hogy ha megkapod végre a határozatot hogy mi lett veled.Szeretnék veled örülni, legalább is remélem hogy végre jóra fordul a sorsod.

Talajmenti fagy # 2011.11.05. 10:13

Szia Mari55! Na látod ilyen jó gondolatok név ügyben eszembe sem jutottak, mint amiket írtál.Magam alatt vagyok,beteg vagyok már 2. hete.Igazolást viszek a munkahelyre, ha meggyógyultam, mert nekem csak a 15 betegszabadság jár, ami már rég elfogyott.Az idegrendszerem kezdi felmondani, ha belegondolok, hogy jön a karácsony,fizetésem meg szinte egyenlő lesz a nullával.Egyébként ismét a vállízületeim mondták fel a szolgálatot.Ja, és még annyit, hogy a Doctor írását én is olvastam, sőt a MEOSZ oldalon ki is írt egy pár hozzászólást, amit itt írtunk.Sajnálom, hogy nincs itt, bárki bármit is mond Te és a Doktor írásai a leghitelesebbek. A többiek, csak veszekednek egymással feleslegesen.Na, most biztos kapok hideget, meleget, de ez az igazság!!Kaptál már behívót, én még nem.?

AlexKirályfi # 2011.11.05. 12:00

Bele olvastam, ha már itt járok, és izgalmas ez a kérdés.

Nálunk van olyan csapattárs, aki kifejezetten hirdeti magáról, h ő rasszista és utálja a zsidókat, a cigányokat meg a buzikat, szerinte ezt a 3 csoportot addig kell ütni amíg mozognak. És ő pl egyetemet végzett, elvileg intelligens ember!

Ezen kívül a zsidó-poénokat csak akkor szoktam hallani, amikor a körülmetélés kerül szóba, és van pár srác aki meg elég kínosan érzi magát, h lezsidózzák.

A többit meg én se értem ... de biztos én se ismerek fel egy zsidó embert, ha szembe jön velem az utcán. Csak meglepődök néha, amikor hallok pár dolgot, h pl valaki azért nem nézi az XY TV adót, mert az állítólag köztudottan zsidó TV csatorna (csak én nem tudtam róla akkor), na meg az anyagiak kapcsán jön még elő ez a téma, meg a nagy orr kapcsán.

Szinte naponta látni a facebookon valami zsidó viccet az üzenőfalon, és mindegyik ezekre a jellemzőkre épül.

Ani2085 (törölt felhasználó) # 2011.11.05. 12:50

Szevasztok fórumozók!
Az egész rasszizmustól, antiszemitizmustól égnek áll a hajam. Jó mondás: nem az a cigány aki annak születik, hanem aki úgy él. Lehet, itt olvastam. Vallási alapon elítélni valakit: baromság. Épp akkora, mint negatív jelzőként használni a "paraszt" szót. Atttilla kifelejtetted a felsorolásból a szőke nős, és a székely vicceket. Nekem az utóbbiak a kedvenceim.
Más: tud valaki sopikáról? Nem jelentkezik a vizsgálat óta, pedig szerintem már meg kellett kapnia a határozatot. Mondjuk én sem kaptam meg még a II. fokról, pedig okt. 18-án voltam, de sopika korábban. Most már nem tudom, mi a jobb, várni a bizonytalanra, vagy ha már itt lenne a levél. Nem tudhatom, mit tartalmaz majd a határozat, de egyre inkább közönyös leszek. Lelkileg készülök a Munkaügyi Bírósághoz beadandó fellebbezésre. Sokan nem jelentkeztek azok közül, akik benne vannak a kálváriában. Csak reménykedem, hogy nem történt bajuk. Mondjuk és az I. fokú határozatnál majdnem begolyóztam. Így utólag visszagondolva enyhén szólva is furcsa dolgokat műveltem. Annyira felkavart, kiborított, hogy még értelmezni sem tudtam igazán. Ezért mentem a dokihoz, hogy valaki mondja el, mi is van benne, mert csak a 45%-ot láttam. 5 éve kezel pszichiáter, és nem mondanám, hogy az ilyen határozat, meg a bizonytalanság oly megnyugtató lenne.
Mindezek mellett még honatyáink sem tudják, mit kezdjenek velünk.
Kellemes hétvégét mindenkinek.

Fülcimpa (törölt felhasználó) # 2011.11.05. 13:09

Szafika!
A pénzbeli ellátások terén nem vagyok annyira képben a szlovák viszonyok tekintetében, az bizonyos (múltkor Kobeka kérdése kapcsán megkérdeztem), hogy a rokkantosításnak itt nagyon szigorú feltételei vannak.
Üdv,
Fülcimpa

szafika # 2011.11.05. 13:20

ATTila !
Kifelejtetted az anyósvicceket a sorból , egyik-másik nem semmi !

kiszolgáltatott # 2011.11.05. 13:27

Akkor egy kis önirónia,betegviccek:
"Egy idős úr bemegy a szemüvegeshez. Azt mondja a szakember

  • Jó napot! Magának 5 dioptriával kell erősebb szemüveg.
  • Ez igen! Ilyen pontosan látja?
  • Nem, viszont a kirakaton keresztül tetszett bejönni."

Remélem nem volt sértő.

kiszolgáltatott # 2011.11.05. 13:33

Nekem ez is nagyontetszik:"A vizsgálat után így szólt az orvos a beteghez

  • Tudja, hogy az utolsó pillanatban jött el hozzám?
  • Jaj, olyan súlyos a baj, doktor úr?
  • Ellenkezőleg! Még egy nap, és magától meggyógyult volna..."
Fülcimpa (törölt felhasználó) # 2011.11.05. 13:34

Nem. Ezt egyszer én is eljátszottam, de nem a szemüvegem volt a hibás, sötét volt.:)

AlexKirályfi # 2011.11.05. 13:38

Nekem ez a magát nyíltan rasszistának vállaló srác mondja, h ő abszolút meggyőződésből olyan amilyen, és képes 1 óráig sorolni az indokait.
Én nem vagyok az egy cseppet se, csak néha viszont elgondolkodok, h azért amit mond, annak a zöme igaz, és így mégis lehet benne valami.
Szóval ez egy örök vitatéma marad, azt hiszem.

Na meg a sztereotipizálással, általánosítással kapcsolatban azt mondja, hogy oké, ne tegyük, na de ha egyszer 100 esetből 90-nél azt látja, akkor mégis igaza van, bárki bármit mond.
Hát és megvallom, ezen is elgondolkodtam.

Talajmenti fagy # 2011.11.05. 14:11

Mari55! Sajnálom, hogy megijesztettelek a behívóval,de tudod, jobb félni, mint megijedni.Én már úgy vagyok ezzel, hogy lesz, ami lesz.Belefásultam a gondolkodásba. Próbálok jó képet vágni az egészhez/kintre mutatva/,de belül emészt az ideg.A családom előtt is jókedvet mutatok,mert már attól félek, hogy ők is kikészülnek az örökös nyavalygásomtól.Tudod felkészültem,ha behívnak és elveszik a 67%-at,megmondom a dokinak, hogy éljen 54 évet ilyen állapotban,tudod Heinés vagyok, és úgy ítélkezzen.Láttam, hogy a MEOSZ oldalra is írtál, ott is olvaslak,te öntesz belém megnyugvást.Péntekről írsz, mi lesz akkor? Nem 10-én lesz a megbeszélés rólunk? Az csütörtök.

KMK53 # 2011.11.05. 14:46

Kedves Sorstársak!
Már hosszú ideje olvasgatom a hozzászólásotokat.Nagyon sok jószándékú véleményt, javaslatot olvastam.Persze akad olyan is amivel nem értek egyet, de ez már mással is megtörtént már.Néhány gondolat magamról: 58 múltam,4éve vagyok leszázalékolt Bechterew-vel/ mozgásszervi betegség/ meg persze van más is. Novemberben esedékes a következő felülvizsgálatom, ezért már tiszta ideg vagyok, hogy mi lesz.Jó lenne már túl lenni az egészen. A bizonytalanság már nagyon megvisel engem is.Egyenlőre ennyit, ha van köztetek ilyen nyavalyával küszködő szívesen megosztanám a tapasztalatomat, meg persze az övé is érdekelne.
Egyenlőre ennyit.
Üdv. Mindenkinek. Jó egészséget kívánok!

ugribugri # 2011.11.05. 15:25

és a pár beszed így kezdődik: az elmúlt 8 év...és folytatodik

Túlélő # 2011.11.05. 16:19

kázmér58-természeteen megírom,csak már kapnám meg a papírt.Jól esik,hogy drukkolsz nekem.

Ani2085 én október 13án voltam IIfok,és még mindíg semmi.
Beleléptem a 28.hónapba.szép teljesítmény.Nem tudom honnan veszem az erőt,de nem adhatom fel,egyedül nevelem a lányom.Szerencse,hogy megtanított egy kicsit netezni,mert amikor napokig nem tudok felkelni.legalább fórumozok,nézelődök a nagyvilágban.

kiszolgáltatott # 2011.11.05. 17:28

Ha jól hallottam az ATV startban holnap reggel 7-kor beszélgetés lesz egy nyugdíjszakértővel.Nem tudom mond-e újabbat,meg egyáltalán most nyugdijjról bezsélünk.e?

Túlélő # 2011.11.05. 17:35

megint 2007 peti :(

Túlélő # 2011.11.05. 17:35

megint 2007 peti :(

Fülcimpa (törölt felhasználó) # 2011.11.05. 19:17

Kedves Jano55!
Mire gondolt humorizálgatás meg primitívség alatt?
Biztos vagyok benne, hogy 50 felett nehezebb megfelelő állást találni, mint korábban, bár korábban se könnyű. De higgye el, nem csak a kor a mérvadó. Nagyon fontos pl. a tapasztalat, a képességek. Azok az álláshelyekre, amelyeket összegyűjtöttem (kb. 20), kifejezetten megváltozott munkaképességű munkavállalókat keresnek, mindegyik 4-6 órás munkarendben. Többségükben nem fizikai munka, de amelyik fizikai, az is könnyebb, nem túlságosan megerőltető. Nemrég találkoztam pl. egy olyan hirdetéssel, ahol kiemelték, hogy 50 felettieket, vagy pályakezdőket keresnek.
Nem könnyű, ez tény, főképp egyedül nem az, az ember hamar elkeseredik. Szívesen segítek a keresésben, vagy bármiben - igyekezetemen nem múlik, legfeljebb a lehetőségeimen, de ez esetben meg tudjuk találni azt, aki, vagy amely szervezet tud segíteni.
Email-címem: fulcimpa@freemail.hu
Üdv,
Fülcimpa

Fülcimpa (törölt felhasználó) # 2011.11.05. 20:58

Kedves Jano55!
Értem. Örülök, hogy sikerült azért rendezni a dolgokat, ha nehezen is, de azért ez siker, az meg pláne, hogyha másokon is tud segíteni mindeközben.
Az életből még hátravan pár évtized, ezalatt még sok minden jó történhet mikro- és makro szinten is. Makro szinten innen márcsak felfelé van út (=ennél már csak jobb lehet).:)

ujpesti # 2011.11.05. 21:42

Fülcimpa !
Tartok tőle,hogy makro szinten is van még rosszabb.Bár ne lenne igazam,de szerintem tapasztalni fogjuk. A MEOSZ által szervezett konferencia 11-én lesz én ott leszek.Már a kérdéseimet is elküldtem,amiket fel kívánok tenni az államtitkárnak.
Bár már nagyjából sejtem,hogy mik lesznek a válaszok.

Túlélő # 2011.11.06. 03:30

Jó reggelt mindenkinek!
7-kor nézem az ATV,ha hallok valami érdekeset,fontosat,esetleg jót is,mindenképp megírom Nektek.

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.11.06. 05:17

Tisztelt Fórumozók !

Szerintem a a fórumról való eltűnések egyik oka az, hogy akinek megoldódott az ügye - így vagy úgy-, az már nem jár ide. Visszaveti magát a hétköznapi életbe, és kevesebb ideje marad a más helyzetekre. Az ilyen adott témára szerveződött közösségeknek ez a sorsa. Ebben nincs semmi különös.
A másik a diszkrimináció megjelenése. Lehet hogy valaki él hal, a zsidó viccekért, de ha csak azzzal tömi az oldalt egy idő után az oldalról alakul ki a vélemény hogy rasszista. Európában nem lehet elfelejteni, hogy akik viccelődtek a zsidó honfitársaik rovására, azok később elrabolták a javaikat, és végül az életüket. Ahogy a cigányokét, melegekét stb stb. Azért morbid ez mert a rokkantaknak illene tudni, hogy sok sorstársuk is a gázkamrában végezte. Így már nem is annyira vicces. Jó ha néha megjelennek viccek, de a tendenciózus vicceket tán érdemes kerülni. Atttila múltkor azt mesélte hogy síket. Utána meg hogy előadáson beszélgetve hallotta hogy az előadó zsidó. Hát elég sok síket embert ismerek nem jellemző, hogy részt tudnak venni szélsőjobboldali előadáson.

Túlélő # 2011.11.06. 06:54

Eddig volt az ATV-én -oktatás,adózás,határon túli magyarok.Nyugdíjról semmi.Továbbra is figyelek,hátha lesz valami hasznos.

Túlélő # 2011.11.06. 06:57

na most kezdik!!!megint a Svéd model a példa.

kiszolgáltatott # 2011.11.06. 08:31

Na én meg lekéstem.:(