Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


Luciann # 2011.10.20. 20:00

Jó éjszakát Mindenkinek! Megyek, szétnézek még erre-arra. :-)

doli # 2011.10.20. 20:03

????????????????.

keke1 # 2011.10.20. 20:14

Kedves ani2085!

Persze igazad van,de mindenhol sporólni akarnak,és racionizálnak.
Van egy olyan terv is hogy aki nem úgy szedi a gyógyszerét ahogy azt felirták,akkor a betegtől megvonják az ellátást.
Tehát ha beledöglesz akkor is szedned kell a gyógyszert,és azt amit az orvos felir,akihez hetekig tartó várakozás után jutsz be.
Kész csoda lenne ha éppen akkor jelentkeznének a betegséged tünetei amikor az orvoshoz eljutsz!

keke1 # 2011.10.20. 20:24

Olvastam valahol a számitógépek háborújáról.
Nos az úgy zajlik hogy elárasztják egymást információval.Mindegy hogy mi,csak sok legyen.
Az győz amelyiknek nagyobb a kapacitása.

Egyes fórumokon is igy mennek a dolgok,bár csak kis kapacitású emberek igyekeznek utánozni a gépeket:)

Mimóka # 2011.10.20. 20:30

Mit tudtok arról,hogy a mi utazási kedvezményünk megmarad-e jövőre?

aperten # 2011.10.20. 20:52

Tisztelt Spicivas!

Elnézést a tévedésemért.

Utána néztem, valóban valóban tévesen állítottam, hogy nem szerepelt a szakmai önéletrajzában, pedig -mozaikszóként - szerepelt.
Örülök, hogy büszke az ottani szinvonalas oktatói gárdára, és örömmel venném, ha ezen színvonalas oktatói gárda összehasonlító tanulmányokat készítene a többségében nyomorba taszított magyar rokkantnyukkantnyugdíjasok elleni embertelen bánásmód tarthatatlanságáról. Ha részletes európai példákkal bemutatná, milyen ellátásokat és VALÓDI REHABILITÁCIÓT kapnak a civilizált európai országokban. Ha bemutatnák tanulmányokkal például, hogy milyenek az európai felülvizsgálatok irányelvei, és milyen védettséget adó jogszabályi környezeteket dolgoztak ki a rokkant személyek védelmére, és a valódi rehabilitációjuk elősegítésére. Ha az ENSZ és az unios szerveket kérnék végre, hogy küldjenek nemzetközi vizsgálóbizottságokat azoknak az emberiesség ellenes bűnök kivizsgálására, amiket folytattak, folytatnak, és előreláthatólag folytatni is fognak ezek a hitvány aljas felvásárlással, adóssággal megszállók komprádorelitjei.


# aperten

aperten # 2011.10.20. 21:17

Kedves Luciann!

Nem akarlak elkeseríteni, de jelenleg az 57 éves kor betöltése sem ad végettséget az egészségkárosodási érték lecsökkentése ellen. Éppen a napokban írtam egy fellebezést egy nőnek, aki januárban tölti be az 59-et, és leminősítettek 40%-ra, ráadásul állapota semmit nem javult, sőt romlott. Kértem, kísérővel menjenek a másodfokú vizsgálatra, és vegyék videóra. Ezt mindenkinek javaslom, és azt, hogy létre kellene hozni egy dokumentációs központot, az ellenünk elkövetett aljasságok dokumentálására. Előbb-utóbb népfelkelés el fogja sörörni a pénzmaffia uralmat és a majdani valódi népuralom esetén eljön a felelősségrevonás ideje is.
Ne várjunk ölbe tett kézzel. Aki csak annyit is meg tud tenni, hogy dokumentálja az ellene elkövetett gaztetteket, és elmondja rokonainak, barátainak, ismerőseinek, már az is tett valamit.
De lehet ennél sokkal tovább is lépni...


# aperten

szafika # 2011.10.20. 23:13

Aperten, mindjárt inkább egy tv stábbal !!! Mert gondolod, h ott megengedik, h videózgassál ?! Na ne !!

liamadni # 2011.10.20. 23:45

Szafika!
Megelőztél! :)Az elképzelés jó,de szerintem sem engednék meg.

liamadni # 2011.10.20. 23:48

Aperten!
Ha készül a dokumentációs központ,anyagot bőven tudok biztosítani.:(

Túlélő # 2011.10.21. 05:34

Attilla
Nem engedik meg,hogy kisérő menjen be veled,csak nagyon ritkán,ha kerekesszékes vagy,friss műtött.A saját nyakadban nem lóghat a telefon,mert az egy kicsit feltűnő lenne.Már én is gondoltam erre.Vittem is magammal,de mivel a vetkőző helységben le kell pakolnod,alig érthető amit a vizsgálóban beszéltünk.
Hidd el,próbálkozunk,hogy megállítsuk őket.
Más-gyógyszerek! Hihetetlen,a gyógyszerészemet tisztelem,sokat köszönhetek Neki.Több ízben is szólt már,mikor új gyógyszert kaptam,hogy nem szedhetem együtt az asthma gyógyszerrel,vagy olyat írtak fel aminek az egyik összetevőjére allergiás vagyok.Vagy nem szedhetem a zöldhályog miatt stb...de szerintem a szakorvos tudja hogy mit mivel lehet vagy nem.Akkor ezentúl megyünk háziorvos,az ad beutalót szakrendelésre,az pedig felírja a gyógyszert.Igazán jó ötlet.Ismét csak gratulálni tudok NEKIK.Mindezt havonta!

vbartamonika@citromail.hu # 2011.10.21. 07:13

Sziasztok érdekes mailt kaptam.

Fontos információ!

"Horváth István orvosbiológus prof. úr 30 év kutató munkája eredményeként, melynek során mint az USA tudósaival mint az orosz kutatókkal együttműködött, megalkotta az érelmeszesedés elleni oltóanyagot. Ő az egyetlen a világon, akinek sikerült ezt a megoldást megvalósítani. Az előző években többször biztatták őt különböző pályázatok útján a magvalósítás reményével. Egy 7...4 éves nyugdíjas egy hivatalos akkreditáláshoz sosem képes annyi pénzt összeszedni, ami ezt megoldani tudna. Egyedül a mindenkori államhatalom képes ennek az anyagi hátterének a biztosításához. A múlt rendszerben megkérdezték tőle a minisztériumban, hogy miért jó az a hazánknak, ha annyi öreg embernek megmenti az életét !!!!!! Felháborító, hogy ilyen emberek ülhettek a magyar egészségügy vezetőségében. Nos ebben az évben Horváth professzor úr ismét a minisztériumban járt és ígéretet kapott Szócska miniszter úrtól a segítséghez. Ezt követő napokban a rendőrség megszállta a professzor lakását és kuruzslás vádja miatt lefoglalta az összes iratot és a komputereit. Még aludni sem engedték az öreg tudóst a lakásában.

A professzor állítása szerint ezzel az oltóanyaggal képes lenne Magyarországon megmenteni azt a 15 000 embert ,amely évente eltávozik infarktus miatt és meggyógyítani több százezer embert, melyek az érelmeszesedés következményei miatt szenvednek illetve meghalnak. Amennyiben az ő eljárását Magyarország üzletileg megvalósítaná, képes lenne hazánk akár 100 milliárd dollár valutát hozni nemzetünk asztalára és ezt minden évben. Gondolják csak el mit jelent ez a magyar nemzet számára. Úgy tűnik komoly érdekeket sért a magyarság de az emberiség ilyen fokú megsegítése. Meddig lehet még az ilyesmiket elviselni?"egészségügy

Debra01 # 2011.10.21. 07:34

Jó reggelt mindenkinek!

Mindenkit értesítek, hogy kormányunk elrendelte, hogy aki dohányzik, kövér, nem él egészséges életmódot, annak drágább lesz a gyógyszere.
Megjegyzés tőlem.
Dögöljön a férgese.

kiszolgáltatott # 2011.10.21. 07:48

Akit érdekel: http://www.tienshoni.hu/…sedesrl.html
Horváth István orvosboológusról,és kutatásairól.

Debra01 # 2011.10.21. 08:08

Kiegészíteném Attila megjegyzését. Ha "csodadoktorként" kezdene dolgozni, akkor lecsukná kuruzsló gyanánt.

kiszolgáltatott # 2011.10.21. 08:23

Ez a kolleszterin ügy hasonlít a béres csepp történetéhez is.Még emlékszem,mikor Dr Béres Józsefet is csalónak titulálták:http://egeszseg.origo.hu/…ndszer_1.htm
Más kérdés,hogy ott milyen üzleti célok mozgatták a szálakat a háttárben.

kiszolgáltatott # 2011.10.21. 08:28

Akkor:"Minél sikeresebb volt a találmány, minél inkább hittek benne az emberek és bizonyította számos kutatás és még több örvendetes gyógyulás hatékonyságát, annál inkább akadályozták a rendszer kisebb-nagyobb urai a szer forgalomba kerülését, terjesztését" Most máshogy van?

aperten # 2011.10.21. 09:37

Túrót se tesznek, mert belügy, itt a kutya elásva!!!

Tévedés.
Az alapvető emberi jogok durva megsértése, nem lehet belügy. Olyannyira, hogy időnként még háborúkat is indítanak, erre hivatkozva. Mengeléék által biztosított szociális és egészségügyi ellátások is csak a náci rendszer bukásáig voltak belügyek. Szerintem lassan rájönnek azok a közigazgatásban, orvosszakértői bizottságokban ténykedők, hogy ezt a népírtást nem sokáig lehet bűntetlenül megúszni, hallani már a belső ellenzékről is.


# aperten

kázmér58 # 2011.10.21. 10:24

TB/Nyugdíj

Mi lesz novemberben nyugdíjemelés helyett?

Utolsó módosítás: 2011. október 20.
Szerző: Adózóna
nyugdíj
2012 nyugdíjemelés

A hatályos szabályozás alapján az éves nyugdíjemelés mértéke a bruttó hazai termék (GDP) változatlan áron számított növekedési ütemétől, a fogyasztói indextől és a nettó átlagkereset növekedésétől függ. Öszefoglaltuk, hogy mivel célszerű számolni a januári nyugdíjemelésnél.

Jövőre a költségvetési törvény 3 százalékos GDP növekedést, 3,5 százalékos fogyasztói ár növekedést és 4,9 százalékos nettó átlagkereset növekedést irányzott elő.

Ennek megfelelően, a vonatkozó előírások alapján 2011. januárban a nyugellátások – figyelemmel arra, hogy az elfogadott GDP növekedési üteme 3 százalék volt (de 4 százaléknál kisebb), a fogyasztóiár-növekedést és a tervezett országos nettó átlagkereset-növekedés 80 és 20 százalékos arányú súlyozott átlagának / ( 3,5 x 0,8) + 4,9 x 0,2) / megfelelő mértékben – 3,8 százalékkal emelkedtek – azok esetében, akiknek a nyugdíját 2011. január 1-je előtt állapították meg.

A novemberi kiegészítő nyugdíjemelés vagy egyösszegű kiegészítés szükségessége és mértékének kiszámítása a januárival azonos módon a GDP-től, valamint az infláció és az országos nettó átlagkereset alakulásától függ.

Mivel az évközi folyamatok nem valószínűsítik a tervezett éves GDP növekedést, így ez esetben csak a fogyasztói árak prognosztizált növekedésével kell a januári nyugdíjemelés mértékét összevetni. Az előrejelzések szerint az éves általános fogyasztói árindex várható mértéke 3,8 százalék, a nyugdíjasokra vonatkozó várható fogyasztói árindex 4,3 százalék lesz.

Mindezekre nem novemberben nem nyugdíjemelésre, hanem az egész éves különbözet novemberben történő 0,5 százalékos mértékű egyösszegű kifizetésére kerül sor.

Ez a 0,5 százalékos emelés a 2012. évi januári emeléssel egy időben fog a nyugdíjak összegébe beépülni.

A 2011. január 1-jét megelőző időponttól megállapított

  • öregségi nyugdíjban, (ideértve a bányásznyugdíjat, a korengedményes nyugdíjat, az egyes művészeti tevékenységet folytatók öregségi nyugdíját és a szolgálati nyugdíjat),
  • rokkantsági nyugdíjban,
  • baleseti rokkantsági nyugdíjban,
  • rehabilitációs járadékban,
  • özvegyi nyugdíjban,
  • szülői nyugdíjban,
  • árvaellátásban,
  • baleseti hozzátartozói nyugellátásban,
  • baleseti járadékban,
  • mezőgazdasági szövetkezeti öregségi, munkaképtelenségi, özvegyi járadékban vagy a mezőgazdasági szakszövetkezeti tagok növelt összegű öregségi, munkaképtelenségi, özvegyi járadékában,
  • a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány által folyósított ellátásokról szóló kormányrendelet alapján folyósított ellátásban, vagy
  • a polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseiről és az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló 1994. évi LXIV. törvény szerinti közszolgálati járadékban

részesülő személy részére egyösszegű kifizetés kerül végrehajtásra.

A hivatalból folyósított egyösszegű kifizetés összege lényegében megegyezik a jogosult részére folyósításra kerülő, előzőekben felsorolt ellátások 2011. november havi összegének 6 százalékával.

Természetesen az egyösszegű kifizetés arányos része megilleti

  • a 2010. december 31-ét követő időponttól megállapított özvegyi nyugdíjban, szülői nyugdíjban, árvaellátásban vagy baleseti hozzátartozói nyugellátásban részesülő személyt, ha az elhunyt jogszerző 2011. január 1-jét megelőző időponttól megállapított nyugellátásban részesült,
  • a megszűnt ellátás jogosultját, illetve a jogosult halála esetén az örököst - kizárólag kérelem alapján - ha az előzőek szerinti ellátásra való jogosultság 2011. évben megszűnik.
aperten # 2011.10.21. 10:34

http://galeria.index.hu/…rendezvenye/?…

Gúr Nándor reakciója: mielőtt politikusnak álltam, mérnökként kezdtem az életet, öt évet dolgoztam savazóüzemben.

Morális lecsúszás: savazóüzemből szavazóüzembe.


# aperten

kázmér58 # 2011.10.21. 10:54

Ha valakit érdekel, most beszéltem - Nyugdíj ellenőrzési Főosztálya vezetőjével. Széles Imre úrral.Szó szerit azt mondta, hogy aki végleges rokkantnyugdíjas, azt januártól nem minősítik vissza járadékossá.Maradnak véglegesek, mint az első vagy második csoportú rokkantak. És hogy ezt megváltoztassák még tervezet sincs rá.

kázmér58 # 2011.10.21. 11:08

mari55
Az a végleges akinek a határozatában az á, Hogy állapota véglegesnek tekinthető, felülvizsgálat nem szükséges. Ez a3 as csoportú rokkantakra is vonatkozik.

kázmér58 # 2011.10.21. 11:37

Szerintem igen.

Ani2085 (törölt felhasználó) # 2011.10.21. 11:53

Kedves keke1. Szerintem a spórolás sem igen fog megvalósulni, de éppen az ésszerűség, egyszerűsítés helyett megint túl lesz minden bonyolítva. Nálam a háziorvos számon tart minden általam szedett gyógyszert, a szakorvosok által felírtakat is. Ezek alapján tud felírni bármit. Ha nem egyszerre viszi be a beteg az összes receptjét a patikába, hogy fogja átlátni a gyógyszerész az egészet? Mert az együttesen kiváltottaknál jelzi a számítógép, hogy szedhető-e együtt egy másikkal, vagy sem. És ez nem csak a hatóanyagtól, hanem az összes egyéb összetevőtől is függ. Arról nem is beszélve, hogy nem vagyunk egyformák, ugyanaz a gyógyszer nem hat egyformán minden embernek. A választási lehetőség ezért van megadva az azonos hatóanyagú, de a többi összetevőben nem egyforma gyógyszerek között. Ha csupán a vérnyomáscsökkentőt vesszük, abból hány féle van? Rengeteg. Nem véletlen, mert az egyik embernek ez, a másiknak más válik be. Visszatérhetünk akkor a 70-es évekre, amikor nem volt ekkora gyógyszerválaszték. Csak azóta eltelt 40 év, ebben is vissza kell fejlődni?
Gondolkoztam az imént, hogy Vityakirályunk facebook oldalán üzenek neki, de nem tudom, meg merjem-e tenni. Megkérdezném, nem gondolt-e arra, hogy (itt már előttem leírta valaki) amit terveznek a rokkantnyugdíjasokkal, az felér egy holokauszttal? Majd az utókor emléknapot állít a rokkant-holokauszt áldozatainak. Azt hiszem, rövid idő alatt bilincsben vinnének el, mert annyira nem élünk demokráciában, hogy ilyen kérdést feltehessek dicső vezírünknek. Pedig érdemes lenne ki/megpróbálni.

Debra01 # 2011.10.21. 11:58

Attila!
Arra értettem, hogy nem engedik a szabadalom kidolgozását, forgalomba hozását. Ha saját feje után...úgy gondolná, hogy segíteni akarna az érelmeszedésre hajlamosaknak (mindenkin) Akkor kuruzslásért lecsuknák.
Minden ami történik a világban, és az emberek javát szolgálná, de nem tömné egyes érdekeltségi körök zsebét, azt szép titokban elsüllyesztik.