Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


Etel57 # 2012.12.04. 13:00

sziasztok anyjuk én is akkor lettem 57 juliusban kellet volna menni de még semmi.Adig kapjuk a pénzt utána ki tudja mi lesz??,

anyjuk # 2012.12.04. 12:40

Szia Sorstárs2!
Köszönöm a válaszodat!
Ezzel a tájékoztatóval, megkerestem szakorvosomat,
aki elmondta, leírta véleményét,
DE hozzátette -amit egy másik ügy kapcsán már leírtam-
"tessék nézni, én, most már semmit nem tudok....."

2013. februárjába lenne esedékes a "soros" vizsgálatom.
/augusztusba, töltöm az 57/

Be kell vallanom, semmi porcikám nem kívánja a + vizsgálatot!
Nekem is megfordult a fejembe, hogy hagyom az egészet,
DE gondoltam előbb, megkérdezlek, ill. megkérdezem a Fórumozókat!
Üdv.

tiszavirág69 # 2012.12.04. 11:36

Tájékoztatásul:
megjött a nyugdíj és a novemberi emeléssel növelt összeg jött.
(csak azért írom, mert vita volt erről is sok helyen)

tiszavirág69 # 2012.12.04. 11:22

Csak nehogy az AB okafogyottnak tekintse az ombudsmani beadványt, mert van ott több kifogás is !!!

tiszavirág69 # 2012.12.04. 11:16

Tehát: napi négy vagy heti húsz órát lehet a rehab MELLETT dolgozni!!!!!!!!!!!!!

regina.h (törölt felhasználó) # 2012.12.04. 11:15

Na pont ezt tiszavirág!

regina.h (törölt felhasználó) # 2012.12.04. 11:14

Most olvastam a facebookon, hogy talán(????) jövő januártól 4 órában dolgozhatnak a rehab ellátottak úgy, hogy nem szüneteltetik az ellátást.
Légy szíves ha valaki konkrétat tud erről, rögtön szóljon!
Nem túlzok ha azt mondom, az életemet mentené meg..
4 óra..
4 órában mindent ki lehet bírni.:)
Még féllábon is állok ha kell, csak legyen már valami!

tiszavirág69 # 2012.12.04. 11:13

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye
Budapest, 2012. december 4., kedd (OS) - A kormány bővítené a rehabilitációs ellátásban részesülők foglalkoztatási lehetőségeit A Kormány részére benyújtott javaslat értelmében 2013. január 1-től csak abban az esetben szünetel a rehab
ilitációs ellátás folyósítása, ha az ellátás mellett az érintettek napi négy vagy heti húsz órát meghaladóan folytatnak kereső tevékenységet.

Ezzel a javaslattal komoly segítséghez jutnak azok a megváltozott munkaképességű személyek, akik állapotuk miatt nem tudnak teljes munkaidőben dolgozni. Így átlagosan 30-40 ezer forintos ellátásukat a részmunkaidős foglalkoztatásukból származó további 30-40 ezer forinttal ki tudják egészíteni.
A módosítás nem vonatkozik a heti húsz órát meghaladó munkaidőben foglalkoztatott személyekre, esetükben a továbbiakban is szünetel majd az ellátás folyósítása.
A megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól szóló törvény értelmében jelenleg a rehabilitációs ellátás melletti kereső tevékenység folytatása esetén az ellátás folyósítása szünetel.
A jogszabály hatályba lépése óta eltelt közel egy év tapasztalatai, a civil szervezetek és a megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató szervezetek jelzései alapján, velük és a Nemzetgazdasági Minisztériummal együttműködve az Emberi Erőforrások Minisztériuma elkészítette a rehabilitációs ellátás melletti kereső tevékenység szabályozásának módosítására vonatkozó javaslatot.

Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

kázmér58 # 2012.12.04. 11:02

aperten
Szia Én ott leszek melletük mindig és mindenkor.Most talán nekünk sikerült, a mai AB határozat még nekik is hozhat nagyon jó hírt. Úgy legyen.Ha a mi kis bányász csoportunk öszetudott fogni, akkor a többi rokkantal összefogva a világot felforgatjuk

aperten # 2012.12.04. 10:56

Kázmér58

Szia. A nyilatkozatokból most úgy tűnik mintha lemondtak volna a bányászokkal kapcsolatos trükközésekről. De az ördög a részletekben rejlik. Majd meglátjuk mi lesz a konkrét jogszabályban.

Ettől függetlenül, a bányászok részsikere erőt adhat a többi jogfosztott rokkantnak is, hogy érdemes kiállni, harcolni a jogokért. Remélhetőleg a következő rokkantdemonstráción már többen lesznek. Mi bányászok pedig emberségből, szolidalitásból példát mutathatunk, ha már érdek nélkül is a kifosztott többi rokkant mellé állunk.


# aperten

tiszavirág69 # 2012.12.04. 10:55

murzo!
a 90%-os rokkant az, aki munkaképtelen, de a mindennapi életvitelben segítséget még nem igényel.
Figyelmedbe ajánlom, hogy az eddigi felülvizsgálatokon a II. csoportosok (3870fő)közül
27 embert 40% alá
111-et 40-49% közé
791-et 50-69% közé
azaz a vizsgáltak 24%-át, 1/4-ét visszább vették.
Törvényileg szabad dolgozni.

kázmér58 # 2012.12.04. 10:14

aperten
Szia Ez így van. Nem adja vissza a rokkant nyugdíjat. Járadékot kapunk nagy kegyesen.Amit bármikor csökkenthet és megszüntethet.

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.12.04. 09:54

Békés komlói rokkant-bányászok, Országos rokkantak, és Barátaik Szövetsége!

Kovács Judit
Komlói Török Gábor frissítette a leírást.
Békés komlói rokkant-bányászok, Országos rokkantak, és Barátaik Szövetsége!

Ha kapunk is valamit, az járt eddig is, és a Fidesz most visszaadja kegyként amit elvett állítólag tévedésből! Ez jár minden rokkantnak, és nem csak a bányászoknak, mert orvosi vizsgálatok nélkül szüntették meg a rokkantságunkat, a munkába beszámított rokkantsági éveinket is visszamenőleg vették el. Ördögi módon gyakorolnak kegyet, kegyetlenül, embertelenül kiszolgáltatottá téve, megosztva a betegeket, az elesett embereket! Cinkos aki hallgat, és a kivétel erősít azt a szabályt, hogy mi mind összetartozunk, mert kiszolgáltatottak, és rokkantak vagyunk megoszthatatlanul!

A csoport célja: A rokkant bányászok védelme és volt bányászok, hozzátartozóinak, leszármazottainak barátságának erősítése. Továbbá a munkanélkü
liek és közmunkások, munkások, vállalkozók, szociálisan kiszolgáltatottak védelme. A csoportban személyeskedő, sértő írásokat törüljük!

Azt tudjátok, tudnotok kell, hogy a baloldali pártok vagy pártsegítség nélkül semmit sem érdemes csinálni jelen tudásom és helyzetfelismerésem szerint! Ma ennyit látunk. Ez ma biztos. Nincs más célom, mint segíteni azokat, akik ezt a rezsimet megtudják dönteni népszavazással, tüntetéssel és békés polgári engedetlenséggel, mert másból ez a rezsim nem ért!

A küzdelem sok oldalról, és sokféleképpen folyik. Mitől tart legjobban a Fidesz? Megmondom: Attól, hogy a tömegek az ellenzékhez átállnak. Ezért minden ellenzéki szónak, népszerűségi mutatónak nagy szerepe van politikai döntéseknél. Tudom, hogy sokan nem értik, vagy nem akarják érteni. Nem baj, és akkor is igaz amit írok! A lényeg az, hogy azt a látszatot kell kelteni, hogy az ellenzéknek semmi köze a megegyezéshez, és a Fideszt az ellenzék népszerűsége nem is érdekli. Ezt már egy óvodás sem veszi be!

george2 # 2012.12.04. 09:48

"Tiszteletem, kérdezem, hogy 90 %-osra leszázalékolt rokkantnyugdíjas dolgozhat e 8 órában?
Válaszukat előre is köszönöm"

Mi van????90% os rokkant 8órában?Itt valami nem kerek...

murzo # 2012.12.04. 09:42

Tiszteletem, kérdezem, hogy 90 %-osra leszázalékolt rokkantnyugdíjas dolgozhat e 8 órában?
Válaszukat előre is köszönöm

aperten # 2012.12.04. 09:36

a bányászok is visszakapják a 2011.dec.31-i járadékot,

taffyka, a járadékos bányászokat nem fosztották meg a járadékuktól, hanem a rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjas bányászokat (is) fosztották meg a nyugdíjjogosultságuktól, ez helyett fognak most járadékot adni, aminek a jogi védettsége gyengébb, mint a nyugdíjnak.


# aperten

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.12.04. 09:35

2012.december 3.

Beszámoló a mai rokkant demonstrációról:
2012.december 3.-án a Rokkantak világnapján!!

Piroska Ondreákné Illés
A demonstráció,ahogy én láttam:

ma reggelre 13 főre apadt a jelentkezők száma és mindössze 7 rokkant vett részt a 3 helyen tartott rövid demonstráción.
Ebből pesti 4 fő ,3 vidékről érkezett. Meg kell említenem Győzőt aki szintén rokkant és az Emberi Erőforrás Minisztériumánál jelen volt és videóra rögzítette a történteket,köszönet neki,remélem hamarosan megosztja a felvételt!
Szegedről érkezett fiatalember, Szabolcs ,aki figyelemmel kíséri a rokkantak kálváriáját,ő készített fotókat éppúgy mint egy másik fiatalember, Sándor,a fotókat szintén meg fogják osztani a facebookon. Külön köszönet a fiatal hölgynek aki az Origo fotósaként jelen volt,más média nem képviseltette magát.......

Kissé sete-suta módon ahogy az rokkant emberektől várható,a nem éppen művészi módon elkészített figyelemfelkeltő táblácskáinkkal , mécsesekkel , földre fekvéssel próbáltuk a figyelmet felhívni nyomorult helyzetünkre és néhány beszéd is elhangzott. A hivatali személyek és a járókelők reakcióját próbáltam figyelni közben / amikor éppen nem feküdtem /.Az EEM -nél a biztonsági főnök szigorú ellenőrzést tartott,elkérte György Kati okiratait,rendőrségi engedélyt stb. kérdezett és végig jelen volt az eseményen,úgy mondhatnám csak kicsit volt ellenséges! :) Kati átadta a levelet ami az eventen olvasható.Az őrt álló fiatalember arcáról nem lehetett érzéseket leolvasni.... ő is fizetett katona! A biztonságunkat vigyázó rendőrök kedvesek,udvariasak voltak!
Kellemetlen kis közjáték történt,úgy gondolom megosztom veletek: a minisztériumból kijött egy hölgy / egy úr kíséretében / tálcán hozott egy kis kancsó teát,néhány poharat.Már éppen kezdtünk örülni a kedves gesztusnak,amikor a férfi kísérő közölte,elsősorban az őr kapjon a teából! Sokan ismertek milyen ember vagyok ...... egy pillanat alatt felment a pumpa :) mondtam így már köszönjük de nem kérünk..... Több említésre méltó dolog itt nem történt,az elhangzott " beszédeket " a videón majd láthatjátok.

Elindultunk a következő helyszínre NRSZH ,Székely Ildikó rezidenciájához.Itt az épületben lévő kapusnak tudtuk a levelet kézbesíteni,ő biztosított ,hogy Székely Ildikó meg fogja kapni.

Eltelt vagy 5 perc ,ugyanez a kapus kijött és el szeretett volna távolítani minket az épület elől,gondolom megkapta rá az utasítást!!! Ejnye már ,csak nem fél Székely Ildikó pár rokkant embertől? :)talán mégsem olyan tiszta a lelkiismerete,mint ahogy állítja a médiában??! :) No de visszatérve a témára ,a kapus urat biztosítottuk afelől,hogy mi ugyan ottmaradunk,van rá engedélyünk a rendőrségtől,kérdezze csak meg őket,ott ülnek a rendőrautóban! :) Meg is tette,aztán visszament az épületbe,nem is láttuk viszont ,mondjuk nem hiányoltuk! :)

Láttuk viszont Székely Ildikót aki sleppjével jött az épületből,valószínűleg ebédelni indultak,vetett ránk egy pillantást és ellenkező irányba indultak,mint ahol mi álltunk,illetve feküdtünk :) én, mert tudjátok én Piroska vagyok :) utána kiabáltam,hogy álljon már meg egy szóra,pár rokkant ember jött látogatóba hozzá de nagyon éhes lehetett,mert nem fordult vissza! :)

A minisztériumnál szinte nem volt járókelő itt a Damjanich utcában viszont nagy volt a jövés-menés a következő reakciókat tapasztaltam: a legtöbben próbáltak úgy elmenni mellettünk mintha nem is látnának bennünket,páran rápillantottak a tábláinkra és siettek tovább,egy idős házaspár állt meg mindössze ,ők megkérdezték kik vagyunk és mit csinálunk ott,kiderült fogalmuk sincs a helyzetünkről! Egy fiatal pár is elsétált mellettünk,a fiú a lányhoz szólva annyit mondott mennyi hülye ember van...... én meg válaszul szintén csak annyit,holnap már te is köztünk lehetsz!

Mentünk tovább a KDNP székházához, vagyis inkább vánszorogtunk..... itt nem volt kinek és miért demonstrálni,zárt kapu,a levelet sem tudtuk átadni,a kaputelefont nem vette fel senki! Postázni fogjuk nekik.

Én így láttam a történteket, nem méltatnám most,várom inkább a hozzászólásokat! :)

Köszönöm figyelmét aki elolvasta!

KÖSZÖNET ÉRTE!

Katalin59 (törölt felhasználó) # 2012.12.04. 09:31

rbán Viktornak levelem megírtam...

http://ddrnyi.hu/…iktornak.pdf
Szia taffika. Mond milyen program kell ehhez,hogy eltudjam olvasni?
Köszönöm!

Sorstárs2 # 2012.12.04. 09:14

anyjuk

Igen, újra kell menni az új komplex vizsgálatra, ha még nem voltál. Én is kaptam egy ilyen levelet, de olyan ideges vagyok, hogy inkább fizetem a 25 éves kocsim után a teljesítményadót, nem akarom sürgetni, ha nem muszáj, félek a felülvizsgáló orvosoktól, sok megaláztatás ért már tőlük.

Sorstárs2 # 2012.12.04. 09:08

Debra01 és Minden Résztvevő!

Hálásan köszönöm Nektek, meg is könnyeztem, mert sajnos ez a meztelen valóság :(. Próbáltam itt, Békés megyében szervezkedni, amikor kórházban voltam, de mindenki fél, még nem sokat hívtak be az "önkéntesre".

anyjuk # 2012.12.04. 09:06

Hahó!
Szép napot kívánok Tisztelt Fórumozók!
Újra itt vagyok, és megint kérdéssel!

Kaptam 1 tájékoztatást az önkormányzattól, hogy:
..."2013.01.01-től megváltozik a sulyos mozgáskorlátozottak adómentessége." stb. / a súlyadóra vonatkozik/
"Kérem a szakértői szerv /Nemzeti Rehab. és Szoc.Hiv./ vagy MÁK által kiadott igazolást 2012.dec.31-ig Hivatalunkhoz eljuttatni "...

Annyit tudok, hogy a 4 oldalas beutalót a háziorvosnak kell kitölteni, zárójelentés, egyéb orvosi "lapokat"mellékelni, és bevinni az okmányirodába.

Újra jön a felülvizsgálat? -amikor vizsgálaton voltam akkor még nem ez volt a neve, ezért ujabb vizsgálat...????

Tisztelettel várom válaszotokat, helyre-, ill. útba igazításotokat.
Köszönettel!
én

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.12.04. 08:49

Debra01 és a többi résztvevő!

Minden tiszteletem a Tiétek, a helytállásért!

KÖSZÖNÖM!!!

ani57 # 2012.12.04. 08:44

Mi van, ha valaki 10 évig rendszeres szociális ellátott volt, utána pedig 13 évig rokkant nyugdíjas 2012 dec. 31.-ig , abból mennyi számít szolgálati időnek?


nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.12.04. 08:38

A védtelen munkavállaló nem erősíti a gazdaságot

http://www.meosz.hu/…irek_one.php?…

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.12.04. 08:32


A kormány sem tud lábakat növeszteni

http://rd.hirkereso.hu/rd/14937584?…