Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


kiszolgáltatott # 2012.12.05. 09:59

Köszönet a demo-ért,és köszönet minden felvilágosító munkáért.A létszám?mindenki aki támogatja,a jelen vészkorszak áldozatait,akár lelki akár jogi segítséggel.És szerencsére az igazságkeresők is egyre többen vannak!Reméljük egyszer lesznek elegen is.

Katalin59 (törölt felhasználó) # 2012.12.05. 09:49

Debra01
Köszönet a tegnapi demonstrációért .

Katalin59 (törölt felhasználó) # 2012.12.05. 09:49

Debra01
Köszönet a tegnapi demonstrációért .

Debra01 # 2012.12.05. 09:40

Bocsánat, nem ezt akartam ide tenni! Ha valaki tudná, hogy hogyan lehet ezt törölni...jól esnek Egy másik videot szerettem volna betenni. Tegnap az AB előtt álldogáltunk, mintegy döntést "kikényszerítve." Nyilvánvaló, hogy nem a mi "nyomásunkra" történt, de jelezzük, hogy rajtuk tartjuk a szemünket. Most sokat agyaltunk közösen, és még nincs ugyan kikristályosodva, de össze akarunk állítani egy tárgyalási alapot. Tárgyaló asztalhoz kell kényszerítenunk a kormányt és erre néha kicsit megcsipkedjük őket!

Valamit azért had mondjak el!
Nem vezet eredményre az, ha itt súlyos jogi következményekről beszélünk egy csoport nevében. Már csak azért is, mert ez a csoport jogilag nem létezik.
Van egy jó háttérmunka, ami többnyire megáll, de kéretik maradjon mindenki annál, amihez ért! A összefogás 5 tagja tegye a dolgát (ez az érdekük) Az akció csoportok teszik a magukét. Minden észrevétel segíti a közös munkát. Már ott tartunk, hogy több civil szervezet lett képes ember hangon tárgyalni egymással, hogy eredményt érhessünk el.
Minden résztvevőnek köszönöm, hogy jelen volt a demon.
Mindenkinek áldozat volt, hiszen jég hidegben feküdtünk a földre.
Aperten is nagy volt. Kalap le. Piroska is kemény volt, és értékes a rámenőssége. Ani szintén nagyon jó beszólásokkal támogatta az eredményességet.
Ez a megmozdulás sokkolta azokat akik látták. Megtettük az első lépéseket, hogy nem süsse le senki a tenintetét, hanem értse meg a probléma súlyosságát.

Debra01 # 2012.12.05. 09:27

Fülcimpa # 2012.12.05. 08:59

Ica56,

ha tízezrek vannak mellettetek, akkor a szervezet vezetősége talán nem eléggé alkalmas a hatékony szervezésre, lehet hogy újítani kéne. Tízezrekkel a hátatok mögött már jelentős - országos - érdekképviseleti akciókat lehetett volna szervezni, vagy az aktuálisan szerveződő demonstrációk mögé állni, őket erősíteni (esetleg a nevetekre hajazva: összefogni - persze mindez elmaradhatatlan eszköze a konszenzus, kompromisszum-készség, alkalmazkodókészség, közösségi szellem, stb. - enélkül nem megy az összefogás...), de még mindig lehet, persze.
Amúgy ez a "súlyos jogi következmények" szöveg nekem ismerős...csak nem FÚSZ béta verzió...?

ugribugri # 2012.12.05. 08:50

Ica56
nem tudom ki vagy ,hogy őszinte legyek nem is érdekel de hogy ilyen óvodás szövegeket megengedsz magadnak az nálam kiveri a biztosítékot...

"Súlyos jogi következményei lesznek annak, akik az Összefogás csoportról valótlan dolgokat merészelnek itt lejáratás címén művelni!"

ebből csupán az következik hogy még véletlenül sem gondolod át mit mondasz,de próbáld meg ezt a vehemenciát a politikusokra zúdítani és ne a másik védtelen emberbe még egyszer belerúgni , a jó hírét mindenkinek munkával kell kiérdemelni azt jogi úton nem lehet kikényszeríteni....

Fülcimpa # 2012.12.05. 08:48

Regina.h,

a rokkantsági szabályozás rehabilitációs területén pontosan ezt kellene elérni, amit leírtál.
Remélem sikerül minél több érintettet megmozdítani, szerveződni és az érdekképviseletnek megerősödni ez irányban. Ha te már elkezdted, az egy nagyon jó dolog, ráadásul saját publikus tered is van, gondolom rendszeres olvasóid, alkalmas lenne az igazi összefogásra.
A korrekt felülvizsgálati-minősítési rendszer, a megfelelő támogató- szakmai háttér, és a rehabilitációsokra vonatkozóan egy vállalható foglalkoztatást szervező rendszer (akár civil szervezetek közreműködésével) szükséges lenne. Ezeket ki kell harcolni, sajnos ma ilyen világban élünk, folyamatosan jelezni kell, hogy mozduljon, haladjon valami.
Sok szerencsét az aktuális állásügyben, ha most nem sikerül, akkor a legközelebbiben, a lényeg hogy ne álljon meg félelmében az ember.
:)

55evelin # 2012.12.05. 08:40

Ica56
Egyetértek veled,söt bárkivel aki előrébb viszi az ügyet. A civakodásnak itt nincs helye. Persze azt könnyebb, mint megmozdulni. Nem hiszem el, hogy nincs több mozdulni képes ember Pesten, aki
részvételével támogatna bennünket. Úgy az összefogás csoportot, mint a 7 fős társaságot, melynek tagja voltam. Köszönet a szervezőknek mindkét csoportban.

Etel57 # 2012.12.05. 07:55

ica 56 nagyon egyetértek veled

george2 # 2012.12.05. 07:54

Személy szerint,köszönöm az Összefogásnak,hogy próbál valamit tenni értünk,nem úgy mint az ijedt arcú m..sz.

Etel57 # 2012.12.05. 07:53

regina h remélem sikerel jársz sok szerencsét

Ica56 # 2012.12.05. 07:51

Súlyos jogi következményei lesznek annak, akik az Összefogás csoportról valótlan dolgokat merészelnek itt lejáratás címén művelni! Semmi közünk a 7 fős tüntetéshez, bár nagyon bátor embereknek tartjuk azt a 7 embert, akik részvételükkel a rokkantak ügyén megpróbáltak ezzel az akcióval a figyelemfelhívás lehetőségével élni! Nem gáncsoskodni kellene ellenük sem, hanem felnézni rájuk, hogy megpróbálják a jogos ellátásaink visszaszerzésére irányuló figyelemfelhívással felébreszteni a többi rokkantat is! Ők is minden rokkantért küzdenek, azokért is, akik mocskolják őket. Tiltakozunk az ellen, hogy bárki az egyetlen hiteles rokkant érdekvédő csoport jó hírnevét megsértse, abba belegázoljon, és fenyegesse őket, mint egyes volt csoporttagok, és rohangáljanak ellen-szövetségeseket keresni! Aki erre vetemedik az mélységesen szégyellje magát,mert hozzájárul a rokkantak jogainak az eltiprásához! Egyszer s mindenkorra azonnali befejezését kérjük a mocskolódásnak, a személyes jó hírnevünk megsértésének, mert ennek súlyos jogi következményei lesznek, ha nem hagynak fel vele az érintettek! A csoportunknak,volt egy vacak 20 fős facebook csoportocska oldalága is! De tízezrek vannak mellettünk! Nem engedhetjük meg azt, hogy néhány fékezhetetlen, öntörvényű rokkant- ember, mind a 300 ezer fő volt rokkantnyugdíjasnak ártson!!!!
"Összefogás csoport"

Sorstárs2 # 2012.12.05. 07:33

regina.h

Szorítok érted!!!! Nincs nap, hogy ne gondolnék Rád.

regina.h (törölt felhasználó) # 2012.12.05. 07:19

Nagyon köszönöm sorstárs!
:)

Indulok is, mert Ipari Park...kinn a prérin. Még szerencse, amúgy nincs messze tőlem, és távolsági busz megy.

Szép napot!

klarissa # 2012.12.05. 07:19

rgina.h! Én is sok szerencsét kívánok Neked!

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.12.05. 07:15

Reginah!
Sok szerencsét!

regina.h (törölt felhasználó) # 2012.12.05. 07:08

Jó reggelt!
Mondok én valamit, bár tudom sokaknak nem fog tetszeni.
Mi lenne, ha egyszer arról akarnánk meggyőzni a közvéleményt, hogy rendben! Elfogadjuk a rehabilitációt, mert mi igenis akarunk gyógyulni és dolgozni...
De akkor kérünk tisztességes , korrekt támogatást ebben!
Kérünk olyan rehabilitációs javaslatot ami valóban a valóságot tükrözi. A valós állapotunkat.
Ne lehessen kiadni olyan véleményt mint tette azt a miskolci doktornak csúfolt akárki, aki aztán azt írta felettesei számonkérésére, hogy nem valószínű, hogy ő azt a javaslatot tette amit tett.
Válaszolta ezt úgy, hogy ott állt az iraton a neve és az aláírása.
Mondjuk...számomra ez a baklövése biztosította, hogy újra behívattak és már rendes, normális vélemény van a birtokomban.
Na de visszatérve a témára...
Miután megkaptuk a rehab besorolást, innentől nem lehet az a cél, hogy legatyásodva, még jobban megbetegedve a körülményektől , pont ez miatt hiúsulhasson meg az a rehabilitáció...
Ezért nyomassuk a leveleket ebben a témában tovább.
Én legalábbis ezt teszem.
És még annyit, hogy el is értem azt, hogy az országgyűlés 2 alkalommal is látogatást tett a blogomban. ( nem most...úgy 2 hónappal ezelőtt)
Remélem egy icipicit rásegítettem, hogy most úgy néz ki, mégis lehet majd dolgozni a rehab mellett.

Tegnap mikor olvastam, azonnal hívtam a munkaügyit..és láss csodát, kaptam egy címet.
Ma megyek 10 órára állásinterjúra.
Nem érdekel milyen munka, semmi sem érdekel, csak az hogy inkább döglök bele abba, mint hogy a saját lakásomba találjanak meg kihűlve.

Kívánjatok nekem szerencsét!
:)

p.s.
Persze a fentebb írtakat csak azokra értem akik nem annyira betegek, és rehabos besorolást kaptak.

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.12.05. 06:56

Kiderül, marad-e a rokkantak ellátása

http://rd.hirkereso.hu/rd/14944976?…

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.12.05. 06:54

Sziasztok!

Igaz, nemrég én kértem, hogy ne idézzünk véleményt Spicivastól, de ezt a sértegetést amit azokról az emberekról írt, egyszerüen, nem lehet figyelmen kívűl hagyni, csak úgy mint ahogyan ezek után teszem!

Nem szabad a honlapját megtekinteni!

Még Ő írja: A tapasztalataim miatt nem kerül az oldalra,..... egymást sértő, gyalázó szöveg.

Hát, a mai "szövege" mi ha nem sértő, gyalázkodó, azokra az emberekre nézve!

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.12.05. 06:44

Bemutatkozás

Utolsó frissítés: 2012. december 05-én (csillag jelzi az adott oldalon)

Tisztelt Látogató !
Egy olyan honlapot keresett fel, amelynek célja a szociális ágazat szereplői részére napi szinten is használható szakmai információk, segédletek biztosítása. A lap nem akar rivalizálni egyetlen működő fórummal vagy oldallal. Inkább azokat kiegészítve, saját munkatapasztalataim, és a beérkezett reakciók alapján formálódó bővítést jelent e téren. A kiindulópontom a napi gyakorlat segítése, formálásának igénye ezért tudatosan vállalt jellemzője lesz az oldalnak az eklektikusság. Kezdetben gyakori lesz a váltás is, a használati tapasztalat és a szerkesztői gyakorlat megszerzése okán.

A tapasztalataim miatt nem kerül az oldalra hűségnyilatkozat, húsvéti jókívánság, egymást sértő, gyalázó szöveg. Ellenben kifejezetten teret kívánok biztosítani a szakmai képviselet, szakmai érdekvédelem kérdésének. Tágabb és szűkebb téren egyaránt. Hiszem, hogy a szociális munkás szociálpolitikus nem lebeghet a társadalom felett - a jó ember - kényelmes pózában, hanem folyamatos érdekérvényesítést kell végeznie, szakmája és kliensei részére egyaránt. Ugyanakkor nem várható el, hogy mindenki hőst játsszon, ehelyett van a közös fellépés. Ennek alapja pedig az, ha az ágazat szereplői szakmai életükben feddhetetlenek, és maga a szakma is feddhetetlen. Nem eltusolni, hanem feldolgozni, kijavítani elvét vallva ezért a honlap a hivatásos szereplők körében elkövetett visszaélések felszámolása mellett is elkötelezett.

( Nagyon örülök, hogy a honlap illetve elődje fennállása óta több olyan változtatást tudod kezdeményezni amely javította a szakmai kommunikációt. Ezek a megoldások természetesen ingyenesen átvehetők, legfeljebb erkölcsi elismerést jelent ha az átvevő feltünteti a megoldás származási helyét. 2010.04.19)

Minden jobbító szándékot megköszönök. Észrevételeket információkat a spicivas@freemail.hu címre várok.

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.12.05. 06:39

A tapasztalataim miatt nem kerül az oldalra,..... egymást sértő, gyalázó szöveg.

Minden jobbító szándékot megköszönök. Észrevételeket információkat a spicivas@freemail.hu címre várok.

Kedves Spicivis!

Kissé ellentmondásos a fentiekben honlapodon vallott nézeteid az alábbi kritikáddal!

Azokat az emberek tiszteletet érdemelnek akik "tüntettek", nem pedig ilyen gyalázatos kritikát amit te írtál!

És még vallod magad segítőnek?..................!


Ma 06:49:10
Spicivas
idéz & válasz
Heves vita robbant ki a magukat összefogásnak nevező cirka hét fős társulat és néhány független véleménymondó között. A drsimodr nevével jelzett csoportocska "tüntetett" és hát ez elég gyengére sikeredett. Megnézve a videót még borzalmasabb mint ha csak szöveget látnánk.
Közben szerencsére a háttérben azért zajlik az érdekképviselet. Ennél fontos lépés volt annak belátása, hogy a rehabilitáció feltételei túl szigorúak és remélhetőleg a töredék munkaerőt lehet értékesíteni. Persze továbbra is gond az, hogy mitől ösztönzi a munkavállalót a normál munkavilágába való visszatérésre a jelenlegi rendszer?
Ez egyébként minden segélyezés rákfenéje. Ha van segély akkor az emberek nyilván azt is akarják. Elvileg akkora különbségnek kellene lenni a munkabér és a segély között, hogy törekedjen az egyén is mielőbb visszakerülni. A mostani próbálkozás a segély összegének visszafogására ide tartozó, de nem túl szerencsés megoldás. (Túl azon, hogy a korábbi társadalombiztosítás alapján egy biztosítási jogviszony utólagos felmondása az állam részéről. Egy jogilag járható út lehet a régieknél a visszaállítás, az újaknál pedig az új szisztéma, de tovább finomítva a rendszert)
Valószínűleg abba az irányba lehet elmozdulni, hogy valamennyit dolgozhat -mondjuk szerintem a 140 ezer épp elég - és kapja meg közgyógyra az együttműködő rehabilitálandó a gyógyszereit. Tovább kell folytatni azt az irányt, hogy adókedvezménnyel támogatni bármely vállalkozást amely megváltozott munkaképességűt foglalkoztat.
Mert a hétköznapokban a közösség sok olyan dolgot megold maga amit ennek hiányában csak költséges szakhálózat tud valamennyire kezelni. (Ha valaki tud dolgozni az nem otthon kesereg egész nap a beteg mivoltán ! És betegszik bele a kényszer semmittevésbe 4)

kitakat # 2012.12.05. 06:36

Nem értem!!Miért a sértegetések?Magán véleményeket más oldalon kellene nyilvánítani!!Előzőekben volt szó az 5 éven belüli 1095 nap biztosításban eltöltött időről.Akik valamilyen ellátást kaptak(kapnak),mindannyian biztosítottak!A megoldási javaslatok kellenének,nem egymás hergelése.A törvény leírja,hogy mindenkit újból felül vizsgálnak s leírja a kivételeket is.(az 57 évet 2011 dec. betölti)Azt is írja,hogy legkésőbb az elírt felülvizsgálati időpontig behívnak.(Na ez nálam nem jött be,mert szeptember 17 volt a sorosom és november 5.-én hívtak be)A 4 órás munkáról:ha bír és van hova,természetesen elmennek.Jön a soros felülvizsgálat,bírt dolgozni,kevesebb %!!itt van a kutya elásva.

papapító # 2012.12.04. 19:41

Rokker! Ilyen buta emberekkel nem vitázom, aki semmi normális dolgot nem tud csinálni, csak a feszültséget szítani. Megnyugtatlak, én nem lehetek angyal, esetleg farkangyal, mert én férfi vagyok! De jól elszórakoztatott a hülyeséged! Ennyi. Már nem szórakoztatsz. Megyek aludni.

papapító # 2012.12.04. 19:23

Rokker, most már elég legyen! Ki vagy te, hogy így beszélsz másokról? Arról írj, mit tettél a rokkantak érdekében? A nagy semmit, a sz@rkavaráson kívül