Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


fagyongy55 # 2012.12.05. 13:25

Jutka 1953 ha januárban kapott emelést akkor írjál, ha nem akkor sajnos nem jár.

fagyongy55 # 2012.12.05. 13:22

Aperten!Légyszives az AB határozatának a 10.ol. 4.1 bekezdését értelmezni Te ebben profi vagy hogy aki 2011. 12.31. én a fentiek közül valamelyik ellátásban részesült azokra nem vonatkozik az 1095 nap megszerzése .Akkor meg mi alapján csökkentik az ellátását a 2012 ben fv. rokkantaknak? Köszi

Gagga # 2012.12.05. 13:12

Hogy dögöljön meg az összes, pereputtyostól együtt!

Hát ezért kell mindenkinek ezek után összefogni és elmenni a választásra! De addig is részt venni minden megmozduláson és elzavarni őket a jó büdös francba, még ha félhalottak is vagyunk.

Aki személyesen találkozik valamelyikkel, nevemben köpje szembe szembe az illető alkotmánybírát.
Pfujj, undorító, rohadt, mocskos fideszes bagázs!

Ednut # 2012.12.05. 13:08

Jutka1953!
Sokunk nem kapta meg az emelést, kérni kell. Én nov. 15-én írtam emailt a Nyufignak és tegnap jött meg visszamenőleg meg előre (összesen 12 hónapnyi) emelés.
Ha lejjebb lapozol azt hiszem tegnap feltettem ide a fórumra a kérelmem szövegét Ednut hozzászólás alatt. Keresd meg és írj nekik, ott szerepel az email cím is. Valaki azt mondja, hogy csak papír alapon fogadják el a kérelmet. Én azt javaslom, hogy írj nekik előbb emailt, és ha kb. két nap múlva azt válaszolják, hogy 22 munkanapon belül határoznak, akkor felesleges levelet írni, vagy telefonálni, mert az is pénzbe kerül és az emelésed felét máris elvinné. Ha meg nem tetszik nekik az email, úgyis válaszolnak, hogy írd meg papíralapú levélben.

Ednut # 2012.12.05. 13:00

A kormány megint beelőzött: elkaszált egy törvényt az Ab, de épp változtatják
2012. december 05., 12:17
Privátbankár

Tudtak valamit, vagy véletlen egybeesés?

Az Ab keddi határozata szerdán jelent meg. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azonban már kedden egy olyan javaslatot terjesztett a kormány elé, amelynek értelmében jövő év elejétől csak abban az esetben szünetelne a rehabilitációs ellátás folyósítása, ha az ellátás mellett az érintettek napi négy vagy heti húsz órát meghaladóan folytatnak kereső tevékenységet. (A rokkantsági ellátásra való jogosultság megszüntetésére vonatkozó szabályt nem kaszálta el az Ab, a kormány sem foglalkozott vele.) Magyarán az Ab által elkaszált törvény módosítását épp a határozat megszületésének napján kezdeményezték a kormánynál.

Ez valóban nagyon érdekes felvetés!

tiszavirág69 # 2012.12.05. 12:48

Nagyon szomorú, hogy ilyen döntést hozott az AB,
sőt ebben is megelőzték őket, nehogy nekik legyen igazuk (gondolok arra, hogy az EMMI az AB előtt kiadta a nyilatkozatot a rehabos 4 órás munkalehetőségről)
DE NEM VAGYUNK EGYEDÜL :((

Éhséglázadáshoz vezethet a nincstelenség

http://fn.hir24.hu/…ncstelenseg/

jutka1953 # 2012.12.05. 12:29

Sziasztok!
Segítségeteket kérném. A férjem 59 éves, rokkantsági ellátást kap ami 27000ft.(a régi rendszer szerint 50%-os,nem hívták be az életkora miatt)Jár-e neki az 1.6%-os emelés, mert még nem kapott semmit.
Előre is köszi.Jutka

ugribugri # 2012.12.05. 12:24

kati.n
nem értek egyet az alábbi megfogalmazásoddal,a többivel igen...

"Az Alkotmánybíróság döntése minden jogot tanult magyar embert mélyen lesújt."

ehhez elég akár a hat elemi is......a lesújtó az hogy aki elvégezte 8 elemit is azok is hallgatnak...a tanult és jogvégzett emberek részéről meg bűnnek tartom ugyanis nekik erkölcsi kötelességük lenne megszólalni..de hát a szintjük az egy hányadék magasságával ér csak fel..

megrokkant # 2012.12.05. 12:21

éljen viktor. Minden vágyad teljesül. Ha nem majd az alaptörvényedet modositod. Mi lesz veled 2014-be ha vesztesz? Akkor mit fogsz módositani?

kati.n # 2012.12.05. 12:11

Sziasztok!
Az Alkotmánybíróság döntése minden jogot tanult magyar embert mélyen lesújt. Gyakorlatilag rábólintottak a visszamenőleges hatályú jogfosztásra. Mert az, hogy 2012. jan. 1-vel többszázezer polgár rokkantsági nyugdíját eltörölték és helyette ellátást állapítottak meg, ebbe a jogi körbe tartozik. Ezt az új típusú ellátást - rokkantsági és rehababilitációs - jogállamban legfeljebb az új igénylőkre lehetett volna kiterjeszteni.
Nagyon kevés remény maradt. A strasbourgi Emberjogi Bíróságban csak azok reménykedhetnek, akik az elévülési időn belül - 2012. június 29. - beadták a beadványukat. Néhány százan lehetünk talán. De csak nekik ítélhetnek kártérítést, mert ennek a Bíróságnak nincs joga a magyar törvényeket megsemmisíteni.
Maradt még az Európa Bíróság. Nem tudom, hogy oda milyen magyar szervezet fordult, és ott mennyi az elévülési idő. Úgy tudom, hogy az Európa Bíróság ítélete kötelező a tagállamra nézve. Ez az utolsó reménysugár.

KisKÁJ # 2012.12.05. 11:37

"Az alapvető jogok biztosának indítványa, valamint a határozat teljes szövege honlapunkon olvasható."

http://www.mkab.hu/…izsgalatarol

Debra01 # 2012.12.05. 11:24

Sorstársak! Se a sértegetés, se a fenyegetőzés nem vezet jóra. Tehát mindenki tegye azt amihet ért! Az összefogás csoport munkája rendkívül hasznos, és jó alap ahhoz, hogy komoly érdekvédelmi akció csoportot lehessen összehozni.
Nekem sem könnyű együtt működni olyan emberekkel, akik párszor már jól belém rúgtak, de megteszem, mert ezt diktálja a józan ész és az életösztön.
Az AB döntése...sajnos, csak részeredmény. De így mehet az ügy Strasszbourgba. Legalább van még remény.

ugribugri # 2012.12.05. 11:20

Ica56

tényleg nem értelek ,az utolsó hozzászólásod szöges ellentéte az előző hozászolásodnak,olyan mintha 2 ember adná elő vagy mintha brossurából dolgoznál és éppen melyiket veszed elő ,nem ártana tisztázni hogy egyáltalán melyik hozzászólás tartozik hozzád...

a fenyegető pökhendi vagy az ősszerfogást hirdető,ha ezt letisztáztad magaddal akkor egy nagy lépéssel leszel előrébb,terméseztessen ez a saját véleményem...

megrokkant # 2012.12.05. 11:08

Ha tehetném megkérdezném az alkotmány biróságtól. Hogy van az ha hozunk egy új törvényt az vissza menőleg is hatályos? Se ,hogy. Ezeket a törvényeket olyan ember utasítására agyalták ki, aki a Jancsi bácsi idejébe jogi diplomát szerzet. Ilyen dolgozatért egyes járt volna neki. De őt már ez rég nem érdekli. Egy a lényeg. Baszunk ki a sok marha magyaral, majd megmagyarázuk utána. Igenis ez a jog. Az már őt és a bandáját nem érdekli, hogy a magyarok többsége tudja, hogy hazugság az egész kormányzásuk vagy mi a fasznak titulájam.

ugribugri # 2012.12.05. 10:55

azt még képes vagyok megérteni hogy a rokkantak többsége be van szarva ,mert akinek még van az fosik hogy azt a keveset is elveszti ,akinek meg nincs az már lassan kukázni se tud nem hogy tüntetni vagy internetet olvasni.....

de az alkotmány bírák végignézik ahogy a törvényeket sárba tapossák vagy úgy csűrjék csavarják ahogy nekik tetszik... az alaptörvényt úgy írják át hogy egypárti,gránit szilárdságúnak hirdetik és mégis van pofájuk napi érdekek szerint bármikor átírni.....

visszamenőleges törvényeket hoznak és mindehhez az alkotmánybíróság bólogat .....na ez olyan amihez nem kell hat általános sem hogy elítélje és lássa hogy milyen megalkuvoak az emberek....főleg az a birka értelmiségi akinek lehetősége volna (tisztelet a kevés kivételnek)felszólalni sem hajlandó ellene...

csabesz666 # 2012.12.05. 10:53

....a történet, mindig is arrol szólt, hogy : "OSZD MEG ÉS URALKODJ!"

megrokkant # 2012.12.05. 10:51

Mit höbölgünk. Tegnapi hir, hogy napi 4órát se dolgozhatsz a rehab ellátásnál. Csak 3óra 55percet és kapsz is akkor még pénzt is érte. Csak napi 4óránál kevesebb órával nem lehet bejelenteni senkit sem. Ezt felejtette el hozzá tenni a nagyságos soltész ember vagy mi a csuda a videójába. Igy aztán a sok rokkant rehabilitált hülyének meg lett az akarata. Dolgozhat hivatalosan is az emlitett feltétel szerint. Balsaitól meg mit vártatok. MDF-öl indult FIDESZ-be landolt. Dávid Ibolya mig a pártja jegyezve volt kibaszta a pártjából. Persze az indokát még küldföldről egy kivül álló el is hinné. Én csak köpök egyett ha rágondolok. Fönöke most örülhet. Már nem a birósági fönökére gondoltam.....

ugribugri # 2012.12.05. 10:40

hát....nem tudom mit vártam ill....reménykedtem ...

de szerintem ez az alkotmánybíróság kb olyan mint egy gitt egylet ,ha a tagjait nézegetem stumf,balsai,nem is értem hogy mit csodálkozok a döntésükön....

george2 # 2012.12.05. 10:32

"A határozat szerint alaptörvény-ellenes az a törvényi rendelkezés, amely bármely, akár minimális jövedelemmel járó keresőtevékenység végzése esetén is kizárja a rehabilitációs ellátás folyósítását."

Ez totál lényegtelen,a téma itt a visszamenőleges nyugdijelvétel lett volna.

kiszolgáltatott # 2012.12.05. 10:30

Már az is szégyen,hogy ezt az Alkotmánybíróságnak kellett megsemmisíteni,és maguktól eszükbe sem jutott hogy ez probléma:
"A határozat szerint alaptörvény-ellenes az a törvényi rendelkezés, amely bármely, akár minimális jövedelemmel járó keresőtevékenység végzése esetén is kizárja a rehabilitációs ellátás folyósítását."
Merthogy eddig kizárta,de ez nem zavarta a keresztény értékrendet!

george2 # 2012.12.05. 10:29

Ez hihetetlen.Nemhogy a mengele törvényt nem is vitatják,de még ezt a 2 totál lényegtelen beadványt is megfúrják.A rokkant szervezetek néma csendben...
Ilyen mocsok országot Europa még nem baxott az biztos...

Ica56 # 2012.12.05. 10:28

Köszönöm mindenkinek, aki bármilyen módon elismeri, és támogatja az "Összefogás" csoport munkáját. Köszönöm azoknak a szakpolitikusoknak is, akik az anyagainkat felhasználják, és a parlament falai között is felvetik a problémáinkat, illetve a médiát segítségével eljuttatják mindenki számára. Mi szakmai tudásunkkal próbálunk rávilágítani a súlyos problémákra, mi csak tollal vagyunk képesek harcolni. Minden tiszteletem azoknak, akik tüntetéssel próbálnak segíteni a rokkant ügyön. Mindkettőre szükség van ahhoz, hogy valami pozitív eredményt elérjünk. Mindnyájan betegek vagyunk, de még élni szeretnénk. Ehhez nem egymást kell széttépni, hanem a törvényt. A felesleges energiánkat arra kell fordítani, hogy minden rokkantért harcoljunk, de ne egymás ellen. Aki gáncsoskodik, kritizál, ellenségeskedést szít, az nem létezik, hogy rokkant. A rokkantak betegek, de nem a fejükben van a baj, és saját magának nem ellensége. A sértegetés helyett inkább mindenki azon legyen, hogyan lehetne előrébb jutni. A gúnyos megjegyzések helyett építő jellegű kritikával kellene segíteni azokat, akik tesznek is valamit a rokkantakért. A sok gáncsoskodás biztosan nem visz előrébb a rokkantak ügyét, sőt visszaveti! A törvényhozók meg kiröhögik a rokkantakat, mert segítségükre vannak ezek az emberek a rokkantak eltaposásában.

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.12.05. 10:21

Nem lehet elvenni mindent a rokkantaktól
http://rd.hirkereso.hu/rd/14946972?…

Fülcimpa # 2012.12.05. 10:21

Debra01,

tisztelet a kitartásotokért.
Annyit még a bejegyzésedhez: a háttérmunka - akció szervesen kell kapcsolódjon, külön nem lehet, hatástalan lesz. Valahogy össze kéne fogni (kapcsolódni) a nagyobb tömegeket megmozdítani képes szervezetekkel (ha van ilyen), hogy egy-egy akció nagyobb figyelmet kapjon. Ha nem az "Összefogás" csoport, akkor más, vagy egy médiában ismertebb személyiség esetleg, aki közvetetten vonzza a közérdeklődést, és önzetlenül (háttérérdekek nélkül) vállalná. Az emberek nem érzéketlenek higgyétek el, csak sajnos a figyelmüket nehéz odavonzani, nekik is megvannak a gondjaik, és ez sokszor eltakarja az ember szemét a körülvevő világra, és bezárja a sajátjába.
Ha a közfigyelem megvan, az már megmozdítja döntéshozásban kompetenseket is, hiszen színház az egész világ, és színész benne minden...és nem akarnak kimaradni a szereposztásból ők sem.

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.12.05. 10:04


ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG
II/3283/2012.

http://www.mkab.hu/download.php?…