Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


-Rumcájsz- # 2011.10.18. 16:48

Nem akarok senkit ijesztgetni, de az itt leírtak tűnnek nekem a legvalószínűbb forgatókönyvnek a rokkantak átszervezésével kapcsolatban!
http://adozona.hu/…sgalata.aspx

doctor (törölt felhasználó) # 2011.10.18. 16:51

Kismargóc részben rosszul tudja! Nem azt tudom, hogy névvel, címmel ki van az ip cím alatt, hanem a két névnek azonosak az ip címei! Nick nèv , egy olyan név, ami nem alkalmas hivatalosan beazonosítható személynévnek. Topicot üzemeltetője nem adhat ki olyan személyhez kötött információt, ami sértheti a .... Jogot. Annyit küldenek, hogy ez a név... Azonos azzal a névvel, ip címük alapján. Ennyi, nincs több!

infóról, pedig, hogy van két tábor, vagyis megosztott. Egyik fél csak kis változtatást szeretne és tőbb évre elosztva fokozatosan szüntetnék meg a III. Csoportot. Fokozatosan építenék le a rehab rendszert is, mert nem vált be, vagy nem működik azt nem értettem, hogy miért, pedig van rá uniós pénz, amit lehívhatnak!

Másik tábor pedig egyik napról, a másikra hoznának döntéseket, hogy már 2012 'től vezetnék be az új rendszert, de többet hagynának meg a nyugdíjasoknál. Állítólag a visszamenőlegeseket meghagynák, az újjonan belépőknek viszont nem. Tül sokan akarnak beleszólni abba, amihez fogalmuk sincsen, hogy mi fán terem az egész. ÉN azt látom, hogy olyan fokú zavartság van, hogy csak rosszul fognak kijönni, mert nem hagynak elég időt a kidolgozáshoz! Kapkodás az egész, ezért nem akartam mondani semmit, mert nem akarok senkit idegesíteni! Sokan arra várnak, hogy hagyják az egészet a fenébe, mert már nyakig vannak a trutymóban!

Más!
Nem tudom, hogy ki, hogyan netezik, de én okostelefonról írok, ami nehézkes és lassú, ezért vannak híbák, ugrál a kis és nagy betű. Sajnálom ha valakit ez zavar, de nem tudok mindenre oda figyelni, mert kevés az időm íráshoz.

ókút # 2011.10.18. 16:55

Kedves Doctor!
köszönjük az infót!

Túlélő # 2011.10.18. 17:20

doctor!köszönjük az infót.
Ani2085-én 2 alkalommal voltam már IIfokon,de minden esetben egy orvos volt csak bent.Végül is azért bizottság,mert 4 főnek kéne bent lenni.2 orvos 1 rehabos 1 szociáli szakértő.Kíváncsian várjuk az eredményt,remélem sikerült!!Szívből kívánom.Én is várom már az értesítést,én múlt héten voltam.

vbartamonika@citromail.hu # 2011.10.18. 17:26

Sziasztok !

Próbálom én is nyomon követni a beírásokat tudjátok mióta anyukám sztrokot kapot oda vagyok nőve hozzá sajnos a gép a másik szobában.

Pár jó tanács spicvasnak igaza volt higadtan néha jobb haladni nekem hála istenek legutólsó tárgyalásomra új bírot rendeltek ki és nyertem is .Nem volt ügyvédem se utánnajártam dolgoknak itt segitetetek nekem ti is és én is nagyon szívesen segitek továbra is ha nem itt forumon mailben is írhatok nem volt ügyvédem mert nem telik rá.

Visszatérve a tegnapi beírásomhoz ma mentem az orvoshoz Tatabányára és kiderült mehetek még is fehérvárra mri re nyaki és koponya egyben sajnos megálapitóta ,hogy állapótom romlot ezzel a tetőtől talpig valo ízületi gyuladásal is nehezen tudok gépelni is bocs a hibáért.A szépség hiba az egészbe február 6 án mehetek még jó ,hogy eddig jővő áprilisig van az új felülvizsgálati ídő ,de elő írta a doktornő évente mri vizsgálat így ebben az évben nem lesz vagy jó ha előre tervez az ember sajnos mindenhol káosz van és hiány mindenre.

doctor (törölt felhasználó) # 2011.10.18. 17:32

Kedves Magda, köszönöm a levelet, várjuk ki a végét, nekem a visszamenőlegessel van a bajom. Húzni kellene egy vonalat, ezért tartom rossznak!

Elfelejtettem mondani, hogy az egyik elkészült javaslat tervből http://www.parlament.hu/…63/04663.pdf, sok eleme bele kerülne a rokkant szabályaiba is.
Köszönöm Magda, hogy felhívta rá figyelmemet!

Nyugtával dicsérjük a napot, egy kis csoki és pihi!

doctor (törölt felhasználó) # 2011.10.18. 17:44

Régieket részben meghagynák, újonnan belépőknek pech.
Ne foglalkozzon vele, mert még korai!

ugribugri # 2011.10.18. 18:16

szerintem ezt meg a benyújtok sem tudjak,de valamelyik reggel megálmodjak du benyújtják a parlamentbe..na az lesz az igazi

aperten # 2011.10.18. 23:33

Spicivas 2011.10.18. 15:39 írta:
Volt egy kérdés. A bíróság rendszerint a felperessel előlegezteti meg a szakértői és egyéb díjakat, és csak a végén fizet a vesztes fél.

Ez nem teljesen így van. Az általános szabály szerint a szakértői, és általában a bizonyítással kapcsolatos költségek megelőlegezése a bizonyítást indítványozóra hárul, aki nem feltétlenül a felperes. Ugyanakkor nagyon lényegesnek tartom elmondani, hogy Spicivas egy konkrét kérdésre válaszolta ezt ami ha jól emlékszem műhiba perrel kapcsolatos volt.
Ezt a fórumot olvasók többsége azonban társadalombiztosítási nyugellátás iránti igény érvényesítésével kapcsolatos perben érintett, vagy neadjisten lesz érintett.
Ezek a perek tárgyi illeték -és költségmentesek. Ez azt jelenti, hogy nem kell sem megelőlegezni sem a per végén megfizetni a perköltségeket, még pervesztesség esetén sem.
http://www.optijus.hu/index.php?…

Ugyanakkor a tárgyi költségmentességen túl, egyéb perekben is létezik a személyes költségmentesség, és a költségfeljegyzési jog is.
Bővebben itt lehet ezekről olvasni:
http://kembirosag.hu/…/taj11b.html


# aperten

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.10.19. 03:29

Tisztelt Aperten!

Az egy "szerencsés" eset ha egy olyan elutasító határozatot vagy szakértői véleményt lehet megtámadni a bíróságon amelyről ordít, hogy hibás. (Ne adj isten rosszul van kiszámolva az össz szervezeti egészségkárosodás) Ekkor már a keresetben világosan lehet felmutatni ezt, és ez esetben a nyugdíjbiztosító fog újabb vizsgálatot, szakértőt, valamit biztosítani és így tovább. Ha viszont árnyaltabb a keresetünk akkor bizony tapasztalataim szerint az illetőnek kell beszerezni az álláspontját bizonyító szakvéleményeket, összeállítást. Nagyon leegyszerűsítve van egy szakértői vélemény, amit ebben laikus vitat. Ez elég gyenge kiindulópont ezért az érdemi keresetindításhoz sajna fel kell vérteznie magát az illetőnek egy ellenszakértői dokumentummal, vagy egyéb jogi kellékkel. És ez pénzbe és pénzbe kerül. Maga a bírósági per költségeit az állam viseli de a többi kiadás a pert indítót terheli. Olyan ez mint az "ingyenes" iskolai oktatás. Sokba kerül a családoknak. Hogy aztán be lehet-e vasalni a többletköltségeket az már jó kérdés. Komolyabb kimutatást a rokkantsági perek kimutatásáról nem ismerek - a munkaügyi pereknél tudom, hogy korábban inkább a magánszemély javára döntöttek ma már ez kiegyensúlyozottabb, fele fele- Az ONYF és orvosi bizottság is tanul a hibáiból, ez pl. a többször visszatérően tárgyalt "állapota végleges" szöveg eltűnése a határozatokból. Ilyen neuralgikus pont még a mentális, pszichés károsodás értékelése, amelynél egy baleset, daganatos megbetegedés után az évek során csökkenő értéket adnak. Ha ténylegesen "kikezelték " a sérültet a lelki traumából akkor ez orvosilag igaz logika, a gyakorlat szerint azonban nem. Mert alapból nincs ehhez elég szakember, nincs valódi személyi motiváció.

Túlélő # 2011.10.19. 03:55

aperten!
Nagyon köszönöm a segítséged!Remélem még sokáig köztünk leszel,jó tanácsokkal szolgálssz.Tartok tőle,ha megjön a határozatom 1 éven belül újra behívnak majd vizsgálatra.Azt már megtanultam,nem szeretik,ha ellentmond NEKIK valaki.Felkészültem rá,és mindenképp harcolok az igazamért.

Túlélő

Túlélő # 2011.10.19. 04:02

Spicivas- én 2009 06 hótol pereskedem,az első beadványomban kértem a per,költség és illetékmentességet.Az első tárgyaláson a Bíró felvilágosított,nem kell kérnem,mert ezek az ügyek költségmentesek.Saját tapasztalat,és igaz!papírom van róla.Sem ig szakértők,sem orv.szakértői szakintézet vizsgálatát sem perköltséget nem fizettem.Maradt az állam terhén.Ennyit szerttem volna mondani.Tehát apertennek van igaza.EZEN a fórumon rokkantak kérnek-kapnak tanácsot,tehát a rájuk vonatkozó dolgokat kell elmondani.

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.10.19. 04:18

Túlélő !
Nem mondunk ellent egymásnak. Az alapdolgok ingyenesek, pl mint a munkaügyi pereknél. De ha gyorsítani akarsz vagy "variálni akkor bele kell nyúlni a zsebbe. Ha rokkant az illető ha nem. Azért hasznosak az ilyen fórumok mert az alapdolgokat át lehet adni, a bonyolultabbak meg jogásznál és egyéb szakértőnél kötnek ki. Ők általában nem sikerdíjasak, hanem inkább elkérik az eredménytől függetlenül a pénzüket. És akkor a másolási, szövegezési stb költségek persze nincsenek számolva. Ezek egy része spórolható a családsegítők, civil szervezetek révén ezt érdemes kihasználni.

mimoza50 (törölt felhasználó) # 2011.10.19. 06:35

T. spitzer!

De ellentmondanak egymásnak, mert maga a történetével becsapott bennünket rokkantakat!Ijeszdget minket a költségekkel!!! Aperten, nem jogi szakértő, valamikor bányász volt és egy bányász sokkal okosabb, mint maga! Minnyájan Aperten hozzá szólása mellé állunk, maga meg szépen kérjük menjen el innen! Maga megbántotta Doktort is, pedig ő is már nagyon sokat segített nekünk és tudom, hogy jó viszonyt ápol meosszal is, mert mindenütt ismerik! Régóta levelezek vele és nekem számtalan ötleteivel segített, olyanokról is, amikről nem is tudtam, nagyon jó szívü szakember!!! Magának illene tőle nyílvánosan bocsánatot kérnie, mert a vitájukkal maga miatt, ugrasztott össze mindenkit! Ha maga nincs, itt nyugalom és béke van, meg ami maga nem is vólt! Tudom, hogy azért kotnyeleskedett ide, mert a saját honlapja olyan béna, hogy oda senki nem megy, mert teljesen haszontalan! Ide jön félrevezetni minket, ráadásul egy bányász okosab magánáll, akkor miért nem szívódik fel? soha nem irtam ide, de az amit itt csinál az már mindennek a teteje!Mennyen má el innen!!!

kiszolgáltatott # 2011.10.19. 08:05

A költségekről én is azt tudom mondani,mivel egyszer én is már végigvittem az ügyet ügyvéd nélkül,(a régi rendszer szerint)hogy a munkaügyi bíróság eljárása,az előtte kirendelt igazságügyi szakértők ingyenesen"járnak".
Ha beteg valaki,tapasztalatom szerint meg úgyis van elég orvosi papirja időről időre,és állapotával is kénytelen a hivatalos egészségügyben is megjelenni,tehát ennek is nyoma van.
Más kérdés,és szerintem nagyobb probléma,hogy sokszor a gyógyulási lehetőségek sem érhetőek el ingyenesen.

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.10.19. 08:23

Kedves Mimoza és a többiek!

Ép az a feladatom, hogy segítsek önöknek önállóan és felelősen gondolkodni. Ebbe beletartozik az is. hogy próbálok elmagyarázni olyan dolgokat is, amiről nem szoktak beszélni. Így az egymást erősítő depresszió káros hatásáról. A jogszabályi környezet és a valóság eltéréseiről. Arról amikor nem elég csak az alap jogérvényesítés hanem meg kell támogatni a történetet. Arról, hogy az önök alapvető érdeke a rokkantnyugdíj megszerzése, de ettől még a rehabilitáció tényét el kell fogadni és a ha sértegetnek valakit akkor az felesleges. Egyébként a honlapomat láthatja hogy hányan olvassák. Sok levelet kapok magán email formájában, tehát ebben sincs igaza. Sőt ha figyelt volna Aperten nevű levelezőtárs levelére láthatta volna, hogy ő is megjegyzi, egy speciális ügyre válaszoltam. De kicsire nem mindenki figyel, így Icike42 is elmaradt a bocsánatkéréssel pedig válaszoltam tegnap a személyeskedő levelére. Továbbra is azt gondolom, hogy az a leghasznosabb, hogyha összerakjuk a tudásokat pl. mikor érdemes csak alapdolgokkal menni a bíróságra mikor kell és érdemes akár saját költségen beszerzett iratokkal, szakvéleménnyel megtámasztani a keresetet. Tudom fájó ha leírom, hogy a mentális oldalt is rendbe kell hozni, de nem véletlen, hogy a akinél szerepel a százalékok között annak előbb utóbb csökkentik.
Én elismerem, hogy egyes tagok sokat tesznek, de nem feltétlenül hiszek el mindent. Így azt sem hogy kiadják ki szerepel adott esetben két névvel egy IP számmal. Másrészt ez a tegnapi minisztériumi infó számomra fura, több mint tíz éve forgó véleményeket tartalmaz. Na ma több más konkrét , nem irodai melóm van így majd csak este tudok válaszolni. Talán addigra lehiggadnak a csoportban a kedélyek. Minden jót.

Cuti44 # 2011.10.19. 08:36

Tisztelt Spicivas!
Én nem tartom hergelőnek és rossznak a hozzászólásait,mert így legalább megismerjük a másik oldal gondolkodását is.Igaz ez elég félelmetes számunkra.
Saját ügyemből kiindulva én mindenkinek csak azt tudom javasolni, hogy menjenek ügyvédhez,Nem tudtam és nem mertem egyedül végig csinálni, hiszen meghazudtoltak ,hülyének néztek,kidobtak a rendszerből,nem szabad ezt egyedül végig vinni.
Nem került pénzbe a per!Igaz nekem nem kellett orvos szakértő csak rehabos.Ha meg azt fizetni kellett akkor csak azt sajnálom, hogy nyugdíjbiztosítónak kell fizetni és nem a munkaügynek, ha már ő miattuk volt az egész.

kiszolgáltatott # 2011.10.19. 08:40

Hát nem tudom.Én doktornak hiszek,nekem az empátia mindig többet segített,és én is úgy tudtam többet segíteni, adott esetben ,mint a "felsőbbrendű" kioktatással.

iren55 # 2011.10.19. 08:46

T. Sorstársak! Úgy látom, ez az oldal már nem arról szól, amiről régebben! Vannak 10-15-en, akik egymással jól elvannak ,de ha valaki ritkán ír, azt mintha nem is látnák! Ez a vitatkozás nagyon idegesítő, mindig van , aki újra kezdi! Befejezem az oldal olvasását, itt mindenki csak siránkozik, ha tenni kéne valamit, akkor néma csönd! Hát csak várják tovább a sültgalambot! Üdv: iren55

kázmér58 # 2011.10.19. 09:11

mimoza50
Szerintem itt nincs joga senkit kitiltani.Mindenkinek megvan a saját véleménye, és ezt tiszteletben kellene tartani. Azt sem hiszem hogy valaki sima rosszindulatból irkálna ide.Az hogy valakivel szimpatizálok, nem azt jelenti hogy ha másnak más a véleménye akkor az csak rossz ember lehet.Egy a sorsunk, egy a jövőnk.És most már tényleg véglegesen fejezzük be az egymás mocskolódását.Ha valakinek nem tetszik a hozzászólása, az még nem jelenti azt hogy az az ember csak rosszat akar nekünk.És ez a VÉG.

doctor (törölt felhasználó) # 2011.10.19. 09:32

Jó napot, minden kedves fórumozónak!

Köszönöm, hogy a vita során és azon kivül is sokan megkeresnek levélben, bíztatnak! Elnézést kérek, hogy így nyíltan válaszolok, mert így egyszerűbb pár emberenek válaszolni, mint külön-külön. En sem vagyok híve a vitáknak, de vannak dolgok, amik néha kiverik nálam is a biztosítékot!
Volt alkalmam vissza olvasni a hozzászólásokat, főleg a vitapartnerét és levontam bizonyos konzekvenciákat. Segitség nyújtása a részéről, olyan szagot és megérzést áraszt, hogy leakarja beszélni a rokkantakat arról, hogy jogilag fellépjen a saját ügye érdekében. Rájöttem, hogy spitzernek komoly küldetése van. Mégpediglen, hogy beteg embereket elbizonytalanítson, ötleteléseivel rombolja, amúgy is önbizalom-hiánytól szenvedő betegeket. Sokszor a nyilatkozataiban azt érzem, hogy itt minden rokkant csaló! Kérem, nem én találom ki, vessék össze a nyilatkozatait és döntsék el, hogy igazam van e? Sajnos a munkám során, nagyon sokszor tapasztaltam, hogy vannak olyan esetek, amikor egy bizonyos megrendelő azért fizet valakinek, hogy elbizonytalanítson, összezavarjon
embereket, mert neki, mint megbízottnak, ez a dolga és feladata! Nagyon okosan csinálja, mert oda simul valakihez, hogy így segítsen, közben diplomatikusan, zavart kelt. Nálam emberére akadt, mert hála, elég nagy pozícióban vagyok ahhoz, hogy tevékenykedésemmel figyeljek és zavaró körülményeket kiiktassam. Nekem ez a küldetésem! Ne hagyják magukat becsapni, átverni, mert sajnos nem minden nick név mögött az van, akinek vallja magát! Vannak itt okos, tanult emberek, akiknek az volna a feladatuk, hogy ha észlelnek hasonló esetet, akkor igen is, a többieket tessék megnyugtatni, mert sok a naiv ember, sajnos mindent elhisznek!
Nem akarok senkit megsérteni, de nem sokan vannak, akik mernek okosat szólni, mint pl. Aperten, mert lehet így is! Remélem nem bántottam meg senkit, de így is olyan védtelenek a politika erőivel szemben, legalább ezen a fórumon nyissák ki a szemüket! Komolyan kérdezek valamit, (nem vagyok rasszista, se fajgyűlölő) maguk komolyan gondolják, hogy egy zsidó ember segíteni akar?

üdv. Doctor

keke1 # 2011.10.19. 09:40

Irén55!

Ez jellemzően egy segitő,pártfogoló fórum.

A tevés-vevést hagyjuk Orbánékra,mindenki láthatja mi lett az eredménye,arról már nem is beszélve hogy ha mint betegek meg tudjuk győzni a kormányt-ami eddig még senkinek sem sikerült-akkor az olyan megmaradt,mondhatnám kiemelkedő képességeket sejtet,ami alapján valóban jogosak a munkaerőpiacra való visszavezetés tervezetei.

keke1 # 2011.10.19. 09:48

Az előzőekben természetesen nem azt akartam mondani hogy mint Irén55 irta,tétlenül várjuk a sült galambot,de éppenséggel futkározni se érdemes utána.

A fórum épp azért van hogy amit meg tudunk tenni azt valóban meglépjük.

doli # 2011.10.19. 09:55

ÜDV: és mit lehet tenni? Mert nekik lehet le nyuggerezni minket meg csalóknak nevezni.

keke1 # 2011.10.19. 10:12

Sajnos a világ alapvetően ilyen,és nem csak velünk szemben.
Mindig ez van ha kevés az elosztandó jövedelem,ráadásul arra is egy szűk réteg teszi rá a mancsait.
Megosztás,figyelemelterelés van,mint annó a 2. világháboruban a Zsidók deportálását is mindenki kényszermunkának hitte,jóval később derült ki a szörnyű valóság.

Azt hogy mit lehet tenni,én sem tudom,de abban biztos vagyok hogy biznyos erők,ha késve is felélednek a jelenlegi tetszhalott állapotukból,és azt cselekszik amit történelmük alapján tenniük kell.

Vannak már jelek,nem véletlenül puhult az eredeti brutális terv.