Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


ugribugri # 2011.10.18. 13:47

luck-666: ejnye ejnye te nem bízol a kormányunkban vagy a menyiben...milyen ember vagy te ki hiszel szemeidnek ??
ui: lehet hogy holnapután kibökik hogy ne láss

Túlélő # 2011.10.18. 13:48

kázmér58
Köszönöm a segítséget,de kaptam egy címet egy fórumozó társunktól,ami valóban sikerdíjas.Ingyenes a konzultáció,ahol is eldöntik az iratok alapján,érdemes-e nekivágni.Van orvosszakértőjük is.
A per megnyerése után kérnek csak sikerdíjat.Nekem ez a legjobb,mert pénzem az nincs.Teht ők valóban sikerdíjasok.Mégegyzer köszönöm.

Ica56 # 2011.10.18. 13:51

Spitzer Úr!
Kb. egy hónapja fedeztem fel a Fórumot, azóta rendszeresen nézegetem. Nagyon örültem a sok infónak, amit a Fórumozóktól eljuthatott hozzám is. Nem gondoltam, hogy olyan fórumozó is akad, aki csak azért ír, hogy a frászt hozza az emberekre. Amikor kiderült, hogy kamu hírekkel borzolja az idegeket Spitzer Tibor, azt hittem, egy meggondolatlan, ostoba kis suhanc, aki unalmában nem tud más csinálni, minthogy beteg, létbizonytalanságban élő embereket zaklasson. Amikor megtudtam, hogy többdiplomás, 48 éves, jelenleg Szociális munkás Főiskolai Karon oktató, akkor végképp elszakadt a cérna. Amikor fiatal voltam, csodálkoztam, hogy mama hogy nem látja a tűbe befűzni a cérnát, pedig olyan jól látszik a lyuk a tűn. Most már értem. Értem azt is, miért kellett naponta többször lefeküdnie. Ezeket, és hasonló dolgokat mind értem, mert magamon is megtapasztaltam.
Spitzer úr! Sajnos 48 évesen is vannak sokan betegek. 48 évesen még Én is egészségesebb voltam, a második diplomám épp ebben a korban szereztem. Mellette dolgoztam családot neveltem, pedig már sok jele volt, hogy hamarosan lerobbanok.
Amióta rokkant vagyok, rengeteget küzdök a depresszióval is. Amióta minket betegeket - csak azért mert még nem értük el a folyton emelkedő nyugdíjkorhatárt - álrokkantaknak titulálnak, lusta munkakerülőnek tartanak, akiket vissza kell terelni a munka világába, még sérülékenyebb lettem erre a témára. Gyakran foglalkoztatott az öngyilkosság gondolata. Már most el is döntöttem, ha elvesznek tőlem mindent, a lassú éhhalál helyett azt választom. Interneten is utánanéztem, hogy mely megoldás lenne a legkíméletesebb, amitől legrövidebb ideig szenvedne az ember. Ezt mind az elkeseredettség, a kétségbeesés hozta ki belőlem. És akkor egy ilyen őrültséggel, mint amit Ön írt, megint nagyon rossz passzba kerültem. Nem elég, hogy a kormányunk egy felesleges rossznak tartja a rokkantakat, még egy értelmiséginek tartott 48 éves is így viselkedik. De mindenki lehet még beteg, rokkant. Akkor majd változik a véleménye.

buboka # 2011.10.18. 13:52

Kedves luck-666!

Köszönöm, hogy bemásoltad ezt a levelet, nyilatkozatot, megkeresést. Sajnos azok, akik akkor aláírták, szavatolták,biztosították a nyugdíjasokat, rokkantakat is, most mindenben az ellenkezőjét teszik és ez a legnagyobb probléma. Gyakorlatilag az az igazság, hogy én lassan már azt sem hiszem el, amit kérdeznek. Sajnos akikre vonatkozik, azok nem olvassák ezeket a fórumokat, így nem is tudjuk szembesíteni őket, hacsak nem kezdjük el a különböző újságok fórumoldalain mi küldözgetni, hátha felfigyel valaki erre a levélre is.

luck-666 # 2011.10.18. 13:53

ugribugri!

A látásommal vagyok rokkant,aki a maradékát szeretné elvenni,az megírhatja a végrendeletét is,én meg ellátást kapok a BV-nél

doli # 2011.10.18. 14:00

Kedves Ica56 Sajnálom az elkeseredettségét nekem is vannak néha ilyen gondolataim de utána belegondolok mi lenne a családommal nálam 39 évesen kezdődtek a bajok ennek már 12 éve az életem 180 fokot fordult, de nem a jó irányba nem szabad még ha nehéz is főleg ilyenek miatt. ÜDV.

kázmér58 # 2011.10.18. 14:12

Túlélő
Nincs mit Azért vagyunk hogy egymást segítsük.

doctor (törölt felhasználó) # 2011.10.18. 14:13

Kedves fórumozók, megkaptam az emailt, hogy ki az aki Jurisz néven és még valaki, akinek szintén hasonló az ip címe!
Az illető folyamatosan írja a hozzászólásait, ezért adok neki egy esélyt, hogy vallja be a tettét és kérjen bocsánatot mindenkitől! Adok az illetőnek 2 napot, hogy gondolja át mégegyszer a cselekedetét ès tegye meg a szükséges bocsánat kérését, vagy pedig nyílvánosságra hozom a levelet, vállalva a személyiséghez kötött jog megsértését! Amikor elolvastam a kapott emailt, azt hittem, hogy dobok egy hátast, de megérte!

várom az illető önkéntes bocsánatát!

ókút # 2011.10.18. 14:14

Kedves Ica56!

hát igen a folyton emelkedő nyugdíjkorhatár:
erről az jut eszembe,hogy 2006-ban 3 évem volt a nyugdíjkorhatár eléréséig,most 3 év 2
hónap 13 napom lenne elérni,ha még akkor lesz még nyugdíj,és nem maradunk örökké járadékosok.

kázmér58 # 2011.10.18. 14:18

Túlélő
Még annyit hogy az a jogász akit neked ajánlottak, engem is érdekelne.Köszönöm.

ugribugri # 2011.10.18. 14:21

luck-666 ha esetleg nem jött volna le 100 százalékban egyetértek veled...

doctor: az ip címekkel kapcsolódás nagyon csalóka lehet ,egy lyukas garast sem adnék annak pontosságáért.főleg akkor nem ha elis akarja rejteni valaki. kar ilyesmivel sajat magunkat felizgatni

segal001 # 2011.10.18. 14:48

Tisztelt fórumozók.Szerintem azoknak a legjobb, akik nem olvassák vagy nemtudják olvasni ezt a hozzászólásokat.Meg az is lehet hogy nem is tudnak semmiről hogy átalakul a rendszer.Persze a rokkantakra értem. Ezt azért gondolom így, mert nemtudják hogy mit hoz a jövő de mi akik olvassuk meg hozzászólunk, mi sem tudjuk.Akik nem olvassák csak a tvéből és a rádióból hallanak valamit és talán nem is nagyon érdekli őket, úgyvannak vele hogy majd lessz valahogy, ha pedig eldőlt minden akkor majd lehet aggódni. Mi meg napról napra olvassuk hogy mi lessz velünk, és idegeskedünk , itt őrlődünk, mert nagyon is érdekel minket rokkantakat , hogy mi fog történni velünk.Megmondom őszintén hogy amíg nem olvastam az oldalt sokkal nyugodtabb voltam én is.És most már ha bekapcsolom a gépet az a első hogy ide jövök mert érdekel hogy mik a legújabb hírek.Csak ennyit akartam, és bízzunk istenben hogy ha nem is fog rosszabra fordulni a sorsunk, legalább megmarad így, és akiknek most rossz bízzanak hogy jobb lessz.

kázmér58 # 2011.10.18. 14:49

Doctor
Tisztelettel kérdezném hogy 12.03 kor ezt írta.Na most már mennem kell, minisztériumba van egy meghívásom, majd este jövök, addig is jó chatelést, fórumozást!
Ehhez képest 16.13 kor írt a fórumra.Akkor most volt a Minisztériumba, vagy sem és esetleg mit intézett?.

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.10.18. 14:53

Kedves Ica !

Nem szokás válaszolni a segítő egészségi állapotát feszegető kérdésre. De ha ez önnek megnyugvást okoz. Az én betegségem végzetesebb és kellemetlenebb tünetekkel jár mint az átlagé. Ilyenkor választani a permanens depresszió és a kijutott sorsot emelt fővel viselés között. Ha megengedi én azok közé sorolom magam akik ez utóbbi utat járták. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy akinek valamiért nem adatott meg a belső vagy környezeti támogatás ehhez, ne őrölje fel magát, hanem fogadja el a segítők segítségét. Még ha elsőre kényelmetlennek és ridegnek tűnik is. És részemről ezzel zárom kívül vagy belül lévő történetet, mert nem ez kell hogy legyen a fórum központi kérdése.
Üdvözlettel.

doli # 2011.10.18. 14:54

ÜDV: Réthelyi Miklós Magyarország alaptörvénye is rögzíti, hogy segíti a fogyatékossággal élők esélyegyenlőségét.

doctor (törölt felhasználó) # 2011.10.18. 15:08

Kázmér, voltam! Egy óra alatt végeztem, nna most számoljon!
Vannak infóim, de sajnos nem túl jók! Sajnos úgy néz ki, hogy bele csapnak a lecsóba. Nem részletezem, majd időben képben lesznek.
Nem a rokkant téma miatt voltam bent, hanem más miatt.

Nekem olyan a hivatásom, hogy sajnos minisztérumba is kell járkálnom, de ez nem fontos!

doctor (törölt felhasználó) # 2011.10.18. 15:10

Ja és még volt időm közben ebédelni egyet, ezt is számolja hozzá Kázmér!

Ica56 # 2011.10.18. 15:16

Kedves Doctor!
Ne csigázzon bennünket. A rossz hír is jobb a semminél. Ha van olyan híre, amit megoszthat velünk, szeretném, ha megtenné.

ugribugri # 2011.10.18. 15:18

doctor én becsülöm a fórumon eltöltött idejét de sajnos az előbbi hozza szólása a lehető legrosszabb fajtából volt.
minket ill sokunkat az itt megjelenő infók tartják a reményt, és szerintem a legrosszabb a bizonytalanság.

ha tud valamit ossza meg velünk ha nem akkor ne mondja legalább hogy hallót valamit./mi mar mindnyájan olyanok vagyunk mint a vénasszonyok szomjazunk a legkisebb infó morzsákra is. a lehető legrosszabb a bizonytalanság/

kérem ne a személye elleni támadásnak élje meg reagálásomat

be be be nekem van csokim de nem adok :):):)

kázmér58 # 2011.10.18. 15:20

Doctor
Elnézést én nem sértegetni akartam csak érdeklődni. Ugyan is nagyon figyelek a hozzászólásai, és érdekelnek. Erre ön elkezd kostólgatní. Nem ezt vártam öntől.

macobácsi # 2011.10.18. 15:22

Kedves Doctor!
Nem lehetne velünk valamit megoszantani az infóból.

Ani2085 (törölt felhasználó) # 2011.10.18. 15:39

Kedves sorstársak!
Ma voltam a II. fokú vizsgálaton. Tudta valaki közületek, hogy ezt a vizsgálatot maga a bizottság végzi? Mert én nem. Még a legelején a leszázalékolásomnak, mikor II. fokon voltam, ugyanúgy zajlott gyakorlatilag minden, mint az I. fokon, csak más volt a szoba, személyzet. Most maga a bizottság szobája, vizsgálata.
Tény, hogy a főorvos asszony nagyon korrekt volt, alaposan kikérdezett, megvizsgált. Igaz, voltak dolgok, amiket elfelejtettem elmondani, pl. hogy a lábaim, és a térdeim is fájnak, nagyon nehezen tudok lépcsőn felmenni, és hagyományos tömegközlekedési eszközre felszállni.
Igaz, cseppet mérges voltam,mert nem engedték be a lányomat, annak ellenére, hogy ki van írva, minden beteggel max. 1 kísérő jöhet az épületbe. A biztonsági őr azt mondta, szigorodtak az előírások. Akkor szedjék le a táblát...Végül bejött, nagyon hideg volt odakinn. Bent viszont mindenki kísérővel volt.
No, a lényeg, hogy miközben öltöztem, diktálta a főorvos asszony az eredményeket, státuszt, diagnózist, stb., közben megkérdezte az adminisztrátortól, hogy: Most hol tartunk? Válasz 43-nál. Jó, mondta a doktornő. Ekkor picit megállt bennem az ütő, meg fel is voltam öltözve, így kijöhettem. Itt fel kellett sorolni a szedett gyógyszereimet, a legtöbbet a szakorvosi leletekről keresték ki, mert azokat tudom fejből, amit a háziorvos ír fel. Végül is összejött az összes gyógyszer, mert visszaolvasták, nem maradt-e ki valami.
Most abban reménykedek, hogy nem a 43% lesz a végleges döntés, mert a 45% miatt fellebbeztem. Itt nem felejtették ki az alapbetegségemet, és hozzávették az évek folyamán keletkezett károsodást, betegséget is. Furcsa lenne, ha kevesebb %-ot állapítanának meg, mint a I. fokú végzésben. Akkor a többszörös gerincsérvemet "felejtették" ki a státuszból, diagnózisból. Majd postán megkapom a nyugdíjintézettől a határozatot.
Csak a remény maradt, de a lányom is azzal vigasztal, hogy biztos, nem a 43 a végleges döntés. Előtte sorolta a betegségeim BNO számaira, hogy ez ennyi, az annyi %. Remélem, nem ért a végére, mikor kijöttem. Drukkoljatok nekem. Ahogy megkapom a határozatot, megírom.
Nem mellékesen, a két nap alatt kialakult vitának nem látom értelmét, ne hergeljétek magatokat, a provokatív, rosszízű hozzászólásokat figyelmen kívül kell hagyni. Én azt tartom, nem mindenki lehet vitapartner. Ostoba emberrel nem lehet vitába szállni, mert nem partner. Ilyen az egyik szomszédom, akin átnézek, mert buta, mint a tök. Zavarja, hogy a kazán kéménye füstöl ha be van gyújtva, főleg, ha a szél esetleg feléjük fújja. Na, ilyen embernek meg lehet magyarázni, hogy a kémény azért van, hogy a füst eltávozzon, a szél irányát meg nem tudom befolyásolni? Aki csökött, azt észérvekkel sem lehet meggyőzni.
Akinek nem inge, ne vegye magára, akinek meg az, öltözzön fel.

kázmér58 # 2011.10.18. 15:44

ugribugri. Teljesen igazad van a doctorral kapcsolatosan.Ö most bedobott valamit a köztudatba, mindenki sík ideg. Ö meg jót röhög a markába. Ez a valóban a csoki szisztéma.Szerintem semmi infója nincs.Ha volna becsülettel megosztaná velünk, és nem játszaná a sértődöttet.

ókút # 2011.10.18. 15:47

Kedves Ani2085!
akkor most drukkolunk neked!

doli # 2011.10.18. 16:03

ÜDV: nyugalom mindenkinek ATV. 18ó 25 Fórum vagy egyenesbeszéd lehet , hogy lesz valami ami minket érint megnézem azután majd vissza jövök addig a Doctor is eldönti van vagy nincs infója számunkra.