Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


-Rumcájsz- # 2011.10.18. 09:38

Szerintem most mindenki kétségbe van esve, hogy még mindig nem tudunk konkrétumokat a kormány rokkantakkal kapcsolatos terveiről.
Az azért nagyon jó hogy a Doctor lelket tud önteni az emberbe, Spicivas pedig a földön tart bennünket.
Jurisszal sem lenne gondom, ha megírná honnan származik az információja, mert ettől a kormánytól tényleg minden kitelik.
Ami viszont némi reményt adhat (egyelőre persze), hogy a jövő évi költségvetési tervezetben nem számol komoly megtakarítással a rokkantakat illetően.

doctor (törölt felhasználó) # 2011.10.18. 09:39

Még valamit, hogy sajnos vannak olyan kiképzések, amik rosszul és félre sikerülnek! Spicivasnak ezt tanították meg, hogy aki képtelen munkavégzésre, mert tehetetlen, abból is munkás legyen, mert ne vegye el az adófizetők pénzét! Ha törik, ha szakad akkor is annak a húsz embernek tesz szívességet, a többi 80-nal szemben, aki az ellehetetlenülésbe kerül bele! Ki kène nyitnia a szemét, és ki kell menni az utcára, hogy hallja meg a nép szavát, mert sajnos füldugóval nagyon nehéz lesz! Sajnos öt is azok képezték ki, akik ide rángatták az országot, mert azt hiszik, hogy ez így jó és helyes! TÉRLÁTÁSBAN KELL NÉZNI A PROBLÉMÁT, AKKOR TALÁN KÖNNYEBB LESZ NEKI IS, A CSŐLÁTÁS HELYETT!!!

doli # 2011.10.18. 09:41

ÜDV: Kedves Rumcájsz a jövő évi költségvetésben még nem is számolhat mert számít a rengeteg felebezéssel. ÜDV.

aperten # 2011.10.18. 09:50

Tisztelt Spicivas!

Ha nekem el kell dönteni, hogy száz szörnyű történetből melyik húszra tudok energiát, pénzt fordítani, akkor tudnom kell, hogy 80 esetben, csúnyákat fognak gondolni és mondani rólam. Ez egy ilyen szakma. Segíteni pedig én úgy tudok csoportszinten, ha igyekszem a csoport tagjait távol tartani az önhergeléstől, önsajnálattól.

A zsidóegyetemen is ezt adja elő a holokauszttúlélőkkel kapcsolatosan, vagy ez csak nekünk munkában megrokkant gojoknak jár ez a stílus?


# aperten

kiszolgáltatott # 2011.10.18. 09:55

Ez most másjellegű kérdés:Már sokszor hallottam a TV-ben egy készítményről ABEXIN krém,mely a méhcsípésterápiához hasonlóan hat:izületi gyulladásokra reklámozzák.Van esetleg valakinek tapasztalata róla?(ára 15000 Ft)

doctor (törölt felhasználó) # 2011.10.18. 09:56

Aperten, ezt nagyon telibe találta! BRAVÓ!!!

horgászapácban (törölt felhasználó) # 2011.10.18. 09:59

Szerintem pedig az,aki 100-ból 20 embernek segít,az sokkal többet tesz, mint aki 100-ból egynek sem.
Az,aki állítólagos ismerőseitől származó információkat próbál meg valós tényként beállítani,mennyivel hitelesebb annál,aki megjelölt forrás nélkül ír le bármit?
Az,aki a nyelvtant és a nyelvhelyességet kéri számon bárkin is,talán olvassa el a helyesírási hibáktól hemzsegő kommentjeit,mielőtt elküldi azokat.

doctor (törölt felhasználó) # 2011.10.18. 10:04

Na most már mennem kell, minisztériumba van egy meghívásom, majd este jövök, addig is jó chatelést, fórumozást!
Spitzer érintve vagy vissza nem téritendő alapítványi támogatásban? Okosan használjátok fel a pénzt?

-Rumcájsz- # 2011.10.18. 10:26

Kedves Fórumozók!

Ha belekötünk egymásba azzal nem jutunk semmivel előbbre. Szerintem maradjunk meg a fórum eredeti témájánál, sokkal jobban jár mindenki.
Úgyhogy én azt javaslom fejezze be mindenki az egymásnak való beszólogatást, és foglalkozzunk a rokkantakat érintő kérdésekkel!!!

Mimóka # 2011.10.18. 10:40

Szerintem is maradjunk annál a témánál,ami minket rokkantnyugdíjasokat érint,hisz mindannyian azért izgulunk,hogy még mindig nem tudjuk teljes bizonysággal,hogy mi vár ránk 2012-ben.
Tele vagyunk fájdalmakkal,amit még tetéz az egészségügyben tapasztalt állapot.
Szorongunk,tele vagyunk bizonytalansággal,ha kapunk egy kis információt,ha az kedvező örüljünk együtt,ha nem bízzunk benne,hogy ez még nem végleges.
A remény hal meg utoljára!
A nyomdafestéket nem tűrő hangvételű írásokra szerintem reagálni sem kellene,hisz magára valamit adó ember még akkor sem mond és ír ilyeneket,ha nagyon bosszús!
Ha ilyeneknél tovább lapozunk,és nem teszünk róla említést,szerintem jobban fáj az illetőnek,hogy nem veszünk tudomást ilyen alpári stílusú hozzászólásokról!
Inkább várjuk a híreket,és bízzunk benne,hogy nem sodornak bennünket ettől rosszabb helyzetbe,mint vagyunk!

Cuti44 # 2011.10.18. 11:00

A lényegről nem beszélünk! A rehabilitáció egy ördögi kör.Aki belekerül és nyílván ki van adva, hogy mennyinek kell lenni, ha lejárt nem kap semmit!!!
Akinek van munkája az azért rehabilitálta magát, akit meg tanfolyamra küldtek ,minden esetben "sikeresen "végezték el,( nem baj, hogy azt sem tudja mit végzett) és máris visszavezették a munka világába!Meg volt a leépítés rendesen!
Izomsorvadásos fodrász ismerősőmnek azért van alkalmazottja mert ő már alig tud dolgozni a "szociális
Isten" a felülvizsgálat után azt mondta: Jaaa van üzlete meg alkalmazottja is tudja mit fog kapni???
Mire a válasz: Remélem azért börtönt nem!
Az embert magát nem is nézik ,csak a papirokat és már húzzák is a vonalat, az orvosok meg nem mernek dönteni.
Ez a nagy baj igazán!!!!!
Bízom benne ez lassan letisztul és rend lesz meg átláthatóság és a szocális munkások nem a hatalmukat fogják fitoktatni hanem valóban segítőkészek lesznek!
Én egy ilyennel már találkoztam, remélem nem mondtak fel neki azóta!

-Rumcájsz- # 2011.10.18. 11:16

Szerintem a kormány időzítése is pokoli rossz. Van egy gazdasági recesszió, ami még jó pár évig eltarthat. Aztán több mint 2 millió olyan egészséges ember akinek nincs munkája. (Mint olvashattuk, a kormány lemondott az 1 millió új munkahely megteremtéséről.) Akkor mégis hova szeretnék a beteg embereket visszavezényelni????
A rehabilitáció után a rokkantak nagy része ellátatlan marad, mert munkát nem kap. Akiket meg most alkalmaznak rokkantként, ha megszüntetik a rokkant státuszukat rögtön az utcára tesznek, mert nem jár már utánuk semmi támogatás.

Debra01 # 2011.10.18. 11:27

Túlélő!
A szakértőt annak kell kifizetnie, aki veszíti a pert! A bíróság hatáskörében élhet az illeték felfüggesztési joggal. Az ügyvédek egy része valóban sikerdíjas. Ajánlanám, hogy keress meg jogpontokat és ott kapsz ingyen ügyvédet.
Nekem jogbiztosításom van. Itt jogi tanácsokat kapok. Képviselnek peres ügyekben. Fizetik a perköltségeimet, és az ügyvédi költséget. De ez, neked már késő. Csak a szerződés kötés után keletkezett ügyekben segítenek.
Először a jogpontot keresd meg. Ott vannak valóban ingyen ügyvédek!

buboka # 2011.10.18. 11:53

Kedves -Rumcájsz-!

Ezért is írtam le a véleményemet, nem kekeckedésből. Azért, mert itt beszélgetünk egymással nem jelenti azt, hogy munkát is tudnánk vállalni, hiszen itt nincsenek sem időbeni, sem egyéb elvárások.

mimoza50 (törölt felhasználó) # 2011.10.18. 12:14

ENagyon régóta figyelem és olvasom az oldalt. Soha nem szoltam meg az oldalon, de most teszek! Hogy lehettek ilyen álszentek, mert doki mindig segitett önzetlenül, kin volt a tüntetésen, megvédett bennünket a hazugsággal szemben.biztos valami nagy ember lehet, ha csak ugy bejár a ministeriumba. Spicivas sosem volt egyutterzö, mindig beszólt valakinek, egy nagy nulla! Doktor egy bölcs embernek tartok és kitartok a velemenyem mellett, mert ő megérdemli! Ti mekkora egy sündisznok vagytok, hogy nem véditek meg öt!eddig amit tőle olvastunk, mind igaz és öszinte volt! Ö nem rokkant, mégis segít nekünk lelkidoktorunk! Nem szégyelitek magatokat? Ez is egy magyar mentlitas, hogy ha vitáznak, akkor rögtön igy kell viselkedni értem ezt rátok, szegyen! Viszonlatasra

ókút # 2011.10.18. 12:28

Kedves Mimoza50!
remélem elég figyelmesen olvasod az oldalt,
én úgy látom,hogy nagyobb részünk köszönetet mondott a doctornak a valóban önzetlen segítségéért,mindenütt vannak furcsa gondolatok,de azért nem kellene mindnyájunkat lehordanod.és bocsi tényleg nembántani akarlak!

ugribugri # 2011.10.18. 12:31

mimoza50: ne haragudj de jobb lett volna ha hallgattál volna továbbra is......"Nem szégyelitek magatokat?" nem szégyenlem magam és nem szórok hamut a fejemre ..ezért remélem meg tudsz bocsájtani mindannyiunknak akik olvassak ezt a fórumot és kikérem a többiek nevében is az ilyen megjegyzéseket van elég bajom nélküled is nem kéne külön bűntudatot ébresztened bennem és másokban.

a viszont látásra

kiszolgáltatott # 2011.10.18. 12:33

Hát ez borzasztó!Most jön az,hogy az egyoldalon állók is marni kezdik egymást.Akkor máris elérte a hatalom a célját.

kiszolgáltatott # 2011.10.18. 12:34

Peti

tüzoltó56 # 2011.10.18. 12:40

Kellő tisztelettel kérdezem miért fajul ide ez a fórum. Egymás segítése helyett összeugrasztanak bennünket./lehet hogy ez is a cél/ Új fórumozó vagyok nem sok előzményt ismerek innen, ezért is lehet hogy könnyebben javasolhatom: térjünk vissza a régi célhoz,
egymás korrekt tájékoztatásához. Egyébként szerintem is köszönet azoknak akik az átlagosnál jobban belementek a témába és következtetéseiket, ismereteiket velünk is megosztják.

kázmér58 # 2011.10.18. 13:16

TúlélőPetrássy Ügyvédi Iroda: 1062 Budapest, Bajza u. 23. mfsz.1.
(kaputelefon a kertkapu mellett - lépcsőházbejárat épület oldalán jobbra - irodaajtó a félemeleten)
További elérhetőség: 2890 Tata, Öveges u.5.

Mobil: +36 30/348-8292,
Tel./fax: +36 1/322-9776

E-mail: iroda@petrassydr.t-online.hu,
ugyved@petrassydr.hu

Ügyfélfogadás előzetes bejelentkezés és időpont-egyeztetés alapján.

Orvosi műhiba ügyek vállalása az ország egész területén.

Az orvosi műhiba ügyek kimenetele - így előzetes megítélése is - jórészt orvosi szakkérdés. Az előzetes orvos-szakmai vizsgálat nélkül megindított műhiba per jelentős (anyagi) kockázatot hordoz. "Magán" orvosszakértő felkérése véleményezésre viszont komoly költséggel jár.
A tanácsért hozzám fordulók ügyeit orvos-szakmai szempontból is értékelem, s csak abban az esetben vállalom fel a műhibaperes képviseletet, amennyiben a perbeli sikerre orvosi- és jogi szempontból egyaránt jó esélyt látok.
Az esetek orvos-szakmai értékelése, az ügy orvosi-jogi megítélése jóval összetettebb feladat és nagyobb felkészültséget igényel annál, semmint e-mailen történő rövid esetleírás alapján vagy telefonos megbeszélés révén felelőségteljesen elvégezhető legyen. Ennek okán orvosi műhiba ügyekben tanácsadás személyes konzultáció alapján, az egészségügyi iratok megismerését követően lehetséges.

Amennyiben a nyilvános ORVOSI MŰHIBA FÓRUMON megosztja a történteket, az értékelés lehetséges szempontjairól a véleményemet a fórumon rövidesen megírom (válaszom jogi tanácsadásnak nem minősül). Fentiekre utalva ismét jelzem, hogy az "érdemes-e műhibapert indítani ?" jellegű kérdések érdemi megválaszolására egy internetes fórum nem alkalmas. ORVOSI MŰHIBA FÓRUM ITT »

Dr. med. et jur. Petrássy Miklós ügyvéd, belgyógyász szakorvos, biztosítási szakjogász

kázmér58 # 2011.10.18. 13:22

Tulélő
Ezt azért másoltam be, mert én már beszéltem velük.Ők csak akkor vállalják el a jogi képviseletet, ha 100% biztosak abban hogy legalább 50% feletti rokkantságit fognak megállapítani. Mivel nem csak jogász, hanem orvos is.Az árakat is kérdeztem szerintem nem magasak.

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.10.18. 13:39

Na lépjünk túl helyzeteken. Ma felhívott valaki és örömmel újságolta, hogy az általa megírt beadványvázlat az én -szenvtelen javításaimmal - jó eredménnyel szerepelt a bíróságon. És ez a lényeg. Bármennyire is feszült ideges valaki a jövendő sorsát illetően adott helyzetben , bíróságon, vagy pedig orvosi bizottság előtt jól kell szerepelnie. A segítőnek meg kell tanítania az indulatok szabályozását, mert ez az ügyfél érdeke. Soha nem lehet megmenteni az egész világot, óriási tévedésben van aki így indul neki a feladatnak. Itt is lesz akinek eredményes lesz a fellebbezése és lesz olyan is, hogy elbukik az illető. A reális cél az lehet, hogy minél többen a lehető legjobban képviseljék a saját ügyüket. Volt egy kérdés. A bíróság rendszerint a felperessel előlegezteti meg a szakértői és egyéb díjakat, és csak a végén fizet a vesztes fél. A másik előforduló kérdés a komplex rehabilitáció. Ez két módon is történhet, nappali vagy bentlakásos intézményben, a bentlakásosok gyakorlatilag dugig vannak, a nappali intézmények rendszere pedig nem kiépült. És persze gyerekcipőben jár a képezhető szakmák/munkák tekintetében. Ezt érdemes feszegetni, hogy addig amíg nincs rehabilitációs lehetőség addig a mulasztó állam fizessen az illetőnek. Ez a rehabilitálható, de komplex intézményi rehabilitációja valojában azt jelenti, hogy orvosi és szociális szemszögből lehetne mit kezdeni az egyénnel, de szakemberek és forrás hiányában ezt nem lehet megtenni. Csúnyán hangzik ? Persze, de ez a valóság.Inkább erre építsenek a rehabilitációra "ítéltek" mint általános politikai nyilatkozatokat tegyenek. Mert a bíró is személytelenül kell hogy ítéljen a teremben. Végignézve az itteni levelezést jól nyomon követhető az érzelmi hullámzás. Ha valaki tudja magáról hogy kiszolgáltatott a jó rossz híreknek az a realitások talaján készítsen magának A, B? C terveket. A vége szólammal nem lehet sokat kezdeni.Ezzel megviseli a családját, pedig elég kemény a rokkantság maga is a családnak.

luck-666 # 2011.10.18. 13:40

a kezembe került egy elfelejtett levél:
Tisztelt Nyugdíjas!

Azért keresem fel levelemmel Önt, mert úgy látom, hogy Magyarországon komoly veszélybe kerültek a nyugdíjak. Miután az MSZP kormány elvette a nyugdíjasoktól a 13. havi nyugdíjat, Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila immár nyíltan arra készülnek, hogy privatizálják a nyugdíjakat. Egy új törvénnyel magánkézbe akarják adni a nyugdíjpénztárakat. Ha ez megtörténik, a nyugdíjasok akár a nyugdíjuk felét is elveszíthetik, mivel a privatizáció révén külföldi cégekhez vándorolhat a befizetett nyugdíjjárulékok jelentős része.

A Fidesz szerint a nyugdíjasoknak garanciára van szükségük. Biztosítanunk kell, hogy mindenki, aki ma nyugdíjat kap, a jövőben is hiánytalanul megkapja a nyugdíját. Meg kell akadályoznunk a nyugdíjpénztárak privatizációját, és minden körülmények között meg kell őriznünk a nyugdíjak értékét. Szeretném Önt is tájékoztatni, hogy a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség, kormányra kerülése esetén, mindezeket garantálja a nyugdíjasok számára. Az erről szóló Fidesz nyilatkozatot alul olvashatja. Kérem, vágja le, és őrizze meg garancia-nyilatkozatunkat!

Itt az idő, hogy lezárjuk a Gyurcsány-korszakot.
Itt az idő, hogy megvédjük az MSZP-től a nyugdíjasokat!

Tisztelettel:
Schmitt Pál
A Fidesz európai parlamenti képviselője,
az Európai Parlament alelnöke

Garancialevél

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség minden magyar nyugdíjas biztonsága érdekében garantálja a következőket:

1: Garanciát vállalunk arra, hogy kormányzásunk alatt megvédjük a nyugdíjakat.

2: Garanciát vállalunk arra, hogy törvényben fogjuk megtiltani a nyugdíjpénztárak privatizációját.

3: Garanciát vállalunk arra, hogy kormányzásunk alatt a nyugdíjak reálértékét megőrizzük.
(fidesz.hu)

luck-666 # 2011.10.18. 13:43

Úgy látszik csak azok felejtették el akik írták!

pedig még mindig olvasható náluk:

http://www.fidesz.hu/index.php?…