Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


george2 # 2012.12.06. 18:42

pocok101#e-mail 2012.12.06. 14:56

MI húszon éves fiatalok vagyunk,akik együtt éreznek azokkal a rokkant betegekkel, akiket megakarnak fosztani az eddigi járandóságuktól, és veletek akarják elvégeztetni azt a munkát, ami törvény szerint minket illetne mert fiatalok vagyunk, dolgozni akarunk és olyan fizetést, amiből megélni tudunk! Ti tudjátok azt, hogy miről beszélek mert a ti fiatalságotok amiben megrokkantatok az a munka világa volt! Sajnos nekünk erre lehetőségünk nincs, hogy megmutassuk, hogy mi is képesek lennénk a munkába megrokkanni, hogy a fiatalságunkban legalább élni tudjunk mert ti a hasonló munka szellemében dolgoztatok, építettétek az országot és ennek lettetek a rokkantjai!!!

Ezért szoktam azt mondani,hogy a rokkantak legyen rokkantak,ne őket hanem a fiatalokat vezessék be a munkaerőpiacra.Az öregek meg legyen nyugdijasok,ne a fiatalok esélyét vegyék el.

tiszavirág69 # 2012.12.06. 18:42

"Szabó Máté ombudsman iránymutatónak, a kiszolgáltatott emberek jogainak gyakorlati védelme szempontjából is jelentősnek tartja, hogy az Alkotmánybíróság (Ab) alaptörvény-ellenesnek találta azt a szabályt, amely minimális jövedelemmel járó keresőtevékenység esetén is kizárta a rehabilitációs ellátás folyósítását - tájékoztatta a biztos hivatala csütörtökön az MTI-t."

Etel57 # 2012.12.06. 18:39

taffika 50 és betegségek 62 nem ajánlot a rehab ugyan azt a pénzt kapom emelést is kaptam 5 száz vettek el

tiszavirág69 # 2012.12.06. 18:37

taffyka!
ez vicc ugye??
szánalmas, nevetséges lenne, ha igaz lenne

george2 # 2012.12.06. 18:36

Mi is volt a te ügyed Aperten,ami megoldódott?

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.12.06. 18:30

aperten#e-mail 2012.12.06. 17:25
Egy-két órája találkoztam két ogy.képviselőnkel, és azt állították, hogy az én ügyem is megoldódott. Meglátjuk...

aperten,
örülök,hogy a Te problémád is megoldódik (bevallom neked, hogy én bíztam abban, hogy a KOMPLEX nyilatkozatod ellenére , minden bányászra egyforma döntés születik).
Én még mindig bízom abban, hogy minden jogfosztott rokkant sorsa is megoldódik!

Ezután a többi rokkant sorsa a tét, vissza kell állítani a 2012.01.01.-i előtti állapotot, visszaadni adni a megszerzett jogokat!!

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.12.06. 18:16

Tabajdi Redinghez fordult a korkedvezményes és a rokkantnyugdíjasok ügyében
Forrás: MTI. 2012. december 06. csütörtök 17:20

A szocialista EP-képviselő szerint az Orbán-kormány semmibe vette a visszamenőleges hatály tilalmának európai alapelvét.

Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti delegációjának vezetője csütörtökön közölte, hogy levélben Viviane Redinghez, az Európai Bizottság igazságügyi és szabadságjogi kérdésekben illetékes alelnökéhez fordult a magyarországi korkedvezményes és rokkantnyugdíjasok ügyében.

Tabajdi Csaba, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) európai parlamenti delegációjának vezetője MTI Fotó: Illyés Tibor

Közleményében Tabajdi emlékeztetett arra, hogy Reding szeptemberben javaslatot tett olyan uniós ellenőrző rendszer felállítására, amely a tagállami igazságügyi rendszerek működését, a demokratikus alapértékek tiszteletét vizsgálja.

"A visszamenőleges hatályú törvénykezés ellenkezik az európai jog alapelveivel, és elfogadhatatlan egy uniós tagállamban. A felállításra kerülő uniós monitoring rendszernek ezért ki kell vizsgálnia, hogy milyen károkat okozott az Orbán-kormány a magyar állampolgároknak azzal, hogy visszamenőlegesen csökkentette, sőt egyes esetekben megszüntette a korkedvezményes és a rokkantnyugdíjakat" - hangsúlyozta Tabajdi Csaba.

Beadványa indoklásában a magyar EP-képviselő kifejtette: az uniós jog egyik alapelve a jogbiztonság követelménye, amelynek része a visszamenőleges hatályú jogalkotás tilalma. Ez megjelenik az Emberi Jogok Európai Egyezményében, valamint a Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmányában, valamint az Európai Unió Bíróságának igazságszolgáltatási gyakorlatában is - tette hozzá.

Etel57 # 2012.12.06. 18:14

taffika jó lenne ha megirnád mire lehet számitani mert én már semmit nem értek

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.12.06. 18:10

Dr. Derera Mihály
2012 december 6. (#1882)
Alkotmánybírósági ítélet

Véleményem olvasható a címlapon, ezért ezt itt nem részletezem. Az Alkotmánybíróság még nem tárgyalta a MEOSZ beadványát, mely lényegesen több ponton kifogásolja a törvényt mint az Ombudsman. És természetesen ott a beadványunk a Strassbourgi emberjogi bíróságnál is.

Dr. Derera Mihály
MEOSZ

A vélemény az előzőleg belinkelt cikk.

Etel57 # 2012.12.06. 18:09

taffika már irtam agusztusban 57 töltöttem

sorstárs55 (törölt felhasználó) # 2012.12.06. 18:05

exrokki?

Még nincs vége, a 2012.12-04-i Ab döntéssel!
Van remény, hogy visszakapjuk a megszerzett jogainkat.

Tabajdi Redinghez fordult a korkedvezményes és a rokkantnyugdíjasok ügyében
http://rd.hirkereso.hu/rd/14958360?…

Kis győzelem –nagy kérdőjellel MEOSZ

Kis győzelem –nagy kérdőjellel

Az Alkotmánybíróság az Alapvető Jogok Biztosa beadványát egy pont kivételével visszautasította és helybenhagyta a megváltozott munkaképességűekről szóló, 2012 január 1-től érvényes törvényt. Mindössze azt a rendelkezést törölte el, mely a rehabilitációs támogatásban részesülőket bármilyen csekély jövedelem esetén megfosztja ellátásuktól. Ez egy kicsike győzelem. De van egy súlyos kérdőjel is.
Az Alkotmánybíróság 4 -én meghozott és 5 -én nyilvánosságra került döntése előtt 4 -e reggel a kormány az MTI útján közzétette az alábbi közleményt: „Jövő év elejétől csak abban az esetben szünetelne a rehabilitációs ellátás folyósítása, ha az ellátás mellett az érintettek napi négy vagy heti húsz órát meghaladóan folytatnak kereső tevékenységet - ezt tartalmazza az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) javaslata, amelyet a kormány elé terjesztettek.”

Namármost. Két lehetőség van: Az első, hogy az Alkotmánybíróság döntése előtt konzultált a kormánnyal, így értesültek idejekorán, mi várható. És megelőzték…. Bár nem vagyok jogász, ez alighanem igen súlyos ügy lenne, hiszen a bíró a vádlottal igen ritkán szokta előre megbeszélni, mi is legyen az ítélet.

A második lehetőség, hogy az Alkotmánybíróságnak a kormány mondta meg, miképpen döntsön. Erre gondolni sem merek, mert ez nem más, mint az ötvenes évek, amikor Virág Elvtárs (Bacsó Péter: A tanú c. filmjében) a tanúnak felkért gátőr kezébe véletlenül nem az előre megírt tanúvallomást, hanem a per végén kihirdetendő ítéletet adta.

Bármi is legyen az igazság a kérdőjel hatalmas.

Nem azért, mert a T. Alkotmánybíróság az ombudsmann kifogásait az alaptörvény azon szakaszára hivatkozva utasította el, amit azért írtak bele, hogy ezt a rendelkezést meg lehessen hozni, s figyelmen kívül hagyta az emberi jogokra, a tulajdonjogra és az egyenlőségre vonatkozó szakaszokat, melyekből épp az ellenkező eredményre juthatott volna. Még csak nem is azért, mert a sokkal mélyebb és szélesebb kört kifogásoló MEOSZ indítványt eddíg napirendre sem tűzte.

A kérdőjel azért hatalmas, mert az eset megkérdőjelezi az Alkotmánybíróság működésének létjogosultságát. Mert ha nem független, mit sem ér.

El lehet gondolkodni azon, nem volna e érdemes megspórolni az alkotmánybírákra fordított pénzt. A kisember oldaláról nézve ha védelmet, jogbiztonságot nem remélhet tőle, ablakon kidobott pénz. A Miniszterelnök úrnak is jobb lenne, mert a kormányon kívül nem kéne még az Alkotmánybíróság vezetésével is bajlódnia.

2012 december 6.

Dr. Derera Mihály

Etel57 # 2012.12.06. 17:34

taffika én sorosra várok én is uj belépő vagyok ??????????

Etel57 # 2012.12.06. 17:23

Mindenki kapott papirt ,a hugom 53 éves ő Debrecenhez tartozik de ő még semmit nem kapott de az ismerősöm Pesti,a hugom is végleges te hány éves vagy

exrokki? # 2012.12.06. 17:23

Gondoljátok az AB nem áttekintő a beadványokkal kapcsolatba és nem tudja mi áll a többi be???Tudják jól mi áll a többibe is és már arra is megvannak az indokok,miért utasítják el.Szerintem hogy nem együtt tárgyalják az csak formalitás.Ki találták ezt a törvényt,hogy ne legyen fogás rajt,nekem ez a véleményem,hiszen kértek norma kontrolt megelőzően az AB-töl.


Sziasztok!

aperten # 2012.12.06. 17:15

melyben azzal fenyegetett, ha nem küldöm vissza, május1-el minden megvonnak tőlem

Nem, szerintem neked is azt írták, hogy a "rehabilitációs ellátást" vonják el. De hogy mi lesz a jogerős bírósági ítélettel megállapított rokkansági nyugdíjjogosultsággal, arról gondolom nálad is hallgattak. A fenyegetés egyébként valós volt, nekem hét hónapja nem fizetik a rokkantsági nyugdíjam, pedig én nem kértem a "rehabilitációs ellátást", ragaszkodtam a nyugdíjamhoz.


# aperten

aperten # 2012.12.06. 17:09

Ezzel az AB határozattal szerintetek,minden esélyünk kudarcba fulladt?Mert ezzel azt gondolom lezártnak tekinthető az ügy

Nem. Még több beadvány is benn van, és azokban remélhetőleg komolyabban fel van vetve a tulajdonhoz való jog, és a jogbiztonság kérdése. A MEOSZ-t sem ártana piszkálni, hogy tegye már nyilvánossá a beadványát, abból már lehetne a komolyságára következtetni.


# aperten

szuicid # 2012.12.06. 17:07

aperten

köszönöm válaszod, de én úgy érzem, hogy engem akkor csúnyán megtévesztett a Kormány, mert valóban küldött egy levelet, melyben azzal fenyegetett, ha nem küldöm vissza, május1-el minden megvonnak tőlem


a Beteg ember nem selejtes árú

aperten # 2012.12.06. 17:04

De azért nagy valószínűséggel téged nem fognak piszkálni.


# aperten

exrokki? # 2012.12.06. 17:03

Ezzel az AB határozattal szerintetek,minden esélyünk kudarcba fulladt?Mert ezzel azt gondolom lezártnak tekinthető az ügy.A MEOSZ által inditványózott,ügyvéden keresztül beadott AB panaszról mit tudtok?????????De ha az alapvető jogok biztosa beadványára sem lett számunkra pozítiv ítélet,akkor nincs már esélyünk semmi jóra.

Sziasztok!


Sziasztok!

szuicid # 2012.12.06. 17:03

tehát akkor engem is hívni fognak,ebből azt veszem ki
köszönöm az infot Etel57


a Beteg ember nem selejtes árú

aperten # 2012.12.06. 17:03

Szuicid

A bíróság ítélete rokkantsági nyugdíjra való jogosultságot állapított meg neked véglegesen sejtésem szerint. Ha az 57. évedet nem töltötted be december 31.-ig, akkor felajánlottak egy új fajta ellátást, amire való jogosultságod megállapítása céljából úgy sejtem, te "önkéntes" jognyilatkozattal kérted a 2011. évi CXCI. törvény ismeretében a új, szigorúbb jogosultsági feltételek szerinti komplex felülvizsgálatodat.
Ez kb olyan, hogy a bíróág megítél jogerősen az elvált nőnek havi 20 ezer forint asszonytartást, és később a nő megállapodást köt a volt férjjel, hogy az felülvizsgálhassa és eldönthesse indokolt-e fizetnie a 20 ezret vagy megfelezheti azt. Ha ezt a megállapodást saját szabad akaratából kötötte, azzal felülírta a jogerős ítéletet. De ha bizonyítja, hogy a volt férje jogellenes fenyegetéssel kényszerítette erre, akkor nem.


# aperten

Etel57 # 2012.12.06. 17:02

lemaradt 53 éves

Etel57 # 2012.12.06. 17:00

Ha valakit érdekel egy ismerősöm 23 éve végleges ,2hó kapott papirt most a napokban egy másikat .Irták mosmár szedje össze a leleteket mert fogják hivni Ugye nem járt orvoshoz,az orvos orditott vele milyen papirt akar,sirva jött ki

szuicid # 2012.12.06. 16:47

Etel57

semmi gond :)


a Beteg ember nem selejtes árú

Etel57 # 2012.12.06. 16:38

elnézést mindenkitől nem tudtam hogy ez kiabállás , most mondta az unokám bocs mindenkitől.