A kárpátaljai magyarság és az anyaország közötti kapcsolatok ápolása, valamint a kisebbségek jogainak védelme érdekében végzett kiemelkedő, példaártékű és áldozatos munkája elismeréseként Magyar Érdemrend parancsnoki keresztje kitüntetésben részesült Tóth Mihály nemzetközi jogász, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség volt alelnökéne, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség volt elnöke, az Ukrán Nemzeti Tudományos Akadémia Volodimir Koreckij Állam- és Jogtudományi Intézete nyugalmazott tudományos főmunkatársa, volt parlamenti képviselő. Szívből gratulálunk!

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és dr. Tóth Mihály kárpátaljai magyar kisebbségi politikus, nemzetközi jogász. – Forrás: KISZó

“Magyarország évezredes történelme bizonyítja, hogy a háború nem érdekünk. Magyarország nem a hódításaira büszke, hanem a szabadságharcaira” – hangsúlyozta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az államalapítás napja alkalmából tartott, kitüntetések átadásával egybekötött ünnepségen Budapesten.

A tárcavezető úgy fogalmazott: ezer esztendő alatt a magyarok látták a béke évszázadait, háborúkat és testvérharcokat, „államiságunk második fél ezrede pedig a megmaradásért vívott küzdelem volt.” Szent István óta „szilárd alap és mozdíthatatlan cél” az, hogy Magyarország sorsáról Magyarországon döntsenek.

A miniszter szavai szerint fontos megemlékezni arról, hogy egy ország életminőségét az emberi teljesítmények határozzák meg. Olyan embereké, akik az államtudomány, a művészet, az egyház, a tehetséggondozás vagy éppen a történelmi emlékezet megőrzésének szolgálatában állnak, és “tesznek naponta nagyon sokakért nagyon sokat” – mondta.

Gulyás Gergely kiemelte: augusztus 20-a a legjobb alkalom arra, hogy köszönetet mondjanak azoknak az embereknek, akik a közösséget, ezáltal az országot és a nemzetet gazdagítják.

A rendezvényen magyar állami elismerésben részesült dr. Tóth Mihály kárpátaljai magyar kisebbségi politikus, nemzetközi jogász, aki a Magyar Érdemrend parancsnoki keresztjét kapta.

Forrás: kiszo.net