Manapság egyre többen döntenek úgy, hogy elindítják a saját vállalkozásukat vagy pedig céget alapítanak. Ez nem is meglepő azt tekintve, hogy mekkora szabadságot tud adni, ha a saját főnökünkké válhatunk ahelyett, hogy valaki alkalmazásában kellene dolgoznunk. (X)

Amennyiben mi is saját cégben gondolkodunk, akkor van néhány dolog, amit alaposan át kell gondolnunk, mielőtt a tettek mezejére lépünk. Ezek közé tartozik többek között az is, hogy melyik országban kívánjuk a cégalapítást véghez vinni, ugyanis nem Magyarország az egyetlen lehetőség.

A cégalapítás Romániában a KFTkreatorral gyors, egyszerű és kényelmes, így akár ez is egy szuper alternatíva lehet számunkra. Ez az ország több szempontból is ideális választás lehet, ha pedig minden támogatást megkapunk a folyamat lebonyolításához, akkor gördülékenyen fog zajlani az ügyintézés.

Mai írásunkban arról fogunk egy kicsit részletesebben is beszélni, hogy miért jó választás Románia, mit kell tudni a helyi adózási törvényekről, illetve hogy miért érdemes szakértők segítségét kérni.

Milyen előnyei vannak a romániai cégalapításnak?

Az ország remek földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően könnyű elérhetőséget biztosít mind a kelet-, mind a nyugat-európai piacokhoz. Ráadásul mivel az Európai Unió tagja, így a vámmentes kereskedelemre is lehetőséget ad.

Románia gazdasága folyamatosan növekszik, és az országban jól képzett, viszont viszonylag alacsony bérigényű munkaerő áll rendelkezésre. Nagyon kedvezőek a helyi adózási törvények is, a társasági adó mértéke mindössze 16%.

Mit érdemes tudni a helyi adózási törvényekről?

A helyi adózási törvények kimondják, hogy a cégeknek sávos adózási rendszert kell alkalmazniuk. Ez azt jelenti, hogy a hatóság attól függően határozza meg az adó mértékét, hogy az adott vállalkozás mekkora bevételt termel.

Az állam kedvezményeket is biztosít, amivel szintén könnyít az adózási terheken. Ha például kft.-t alapítunk, és rendelkezünk legalább egy alkalmazottal, akkor kérhetjük a csökkentett adózást, aminek a mértéke 1-3% között mozog.

Miért érdemes szakértők segítségét kérni?

A szakértők informálnak minket minden fontos tudnivalóval kapcsolatban, így nem történhet meg az, hogy valami elkerüli a figyelmünket, vagy például nem használunk ki egy kedvező lehetőséget.

Amennyiben a kftkreator.hu szakértőinek közreműködését kérjük, akkor a cégalapítás teljes folyamatán átsegítenek minket, beleértve az alapító okirat elkészítését, a román bankszámlanyitást, illetve az alapításhoz szükséges tőke befizetését.

Nem vitás, hogy rengeteg előnye van annak, ha saját céget alapítunk, hiszen ezáltal teljes mértékben a saját főnökünkké válhatunk, és a bevételi lehetőségeinknek nem lesz felső korlátja.

Ami a cégalapítás helyszínét illeti, Románia több szempontból is tökéletes választás lehet, így mindenképpen érdemes komolyan is számításba venni. Ha bővebben szeretnénk tájékozódni, vagy vannak kérdéseink, akkor a fent említett cég szakértővel kell felvennünk a kapcsolatot!