A Taylor Wessing nemzetközi ügyvédi iroda képviselte a sennder Technologies GmbH-t, Európa vezető digitális közúti szállítmányozóját, a C.H. Robinson Worldwide, Inc. európai felszíni szállítási (EST) üzletágának felvásárlása során. Dr. Jens Wolf hamburgi M&A-szakértő vezetésével 12 országot felölelő nemzetközi csapat nyújtott jogi támogatást a senndernek a tranzakció során, köztük a Taylor Wessing három budapesti ügyvédje: Dr. Torsten Braner, Dr. Helembai Gábor és Dr. Lenner Zsombor.

A sennder fő fókusza az összes közúti logisztikai folyamat digitalizálása és automatizálása ebben a konzervatívnak számító iparágban. A felvásárolt üzletág integrációjával a sennder Európa egyik legnagyobb teherautó-rakományokat szállító szolgáltatójává válik, 1,4 milliárd eurós együttes forgalommal és több mint 1700 fős, kibővített csapattal, 20 helyszínen.

A C.H. Robinson egy tőzsdén jegyzett globális logisztikai vállalat, amelynek székhelye az Egyesült Államokban, Minnesotában található. Több mint 90 000 ügyféllel és 450 000 szerződéses fuvarozóval a hálózatában a C.H. Robinson évente 22 milliárd USD értékű szállítmányt kezel.

A tranzakció lezárása még a megvásárolni kívánt EST üzletág vállalati struktúrájának befejezésétől, valamint a kötelező munkavállalói konzultációktól és a vonatkozó fúzióellenőrzési eljárásoktól függ, és várhatóan 2024 negyedik negyedévében zárul le.