Az otthon levegőjének tisztasága, frissessége és megfelelő minősége az egész család érdeke. Ezt mennyire könnyű feladat megteremteni és fenntartani, az számos körülménytől függ. (X)

A központi szellőztetőrendszerek a Fó-Ka Plussz Bt. kínálatában gondoskodnak az Ön és családja egészségéről.

A szellőztetés fontossága

Zárt térben a levegő cseréje minden esetben elengedhetetlen, ugyanis a benti levegő idővel „elfárad”. A bent tartózkodók szén-dioxid-termelése miatt annak összetétele egyre kedvezőtlenebb lesz, ami negatívan hat az általános közérzetre és egészségre. Erre a legegyszerűbb megoldás a „hagyományos” szellőztetés, vagyis a nyílászárók kinyitása, ezzel a kinti levegő beengedése, a benti felfrissítése.

Milyen nehézségek léphetnek fel a szellőztetés során?

A szellőztetés tehát kézenfekvő megoldás ugyan, de nem minden esetben célravezető, és sokszor kellemetlen mellékhatásokkal kell számolni. 

Amennyiben valaki a belvárosban lakik, az ottani kinti levegő sajnos benzingőzzel és szmoggal van tele, így az elvárt minőségjavulás nem feltétlenül áll be a benti térben. Ezenkívül az utcáról beszűrődő zaj szintén olyan kellemetlenség, amivel meg kell küzdeni a szellőztetés ideje alatt.

Természetközeli helyen ezek nem okoznak problémát, így az ott lakók könnyebb helyzetben vannak. Ez persze nem jelenti azt, hogy a szellőztetés minden esetben kellemetlenségek nélkül kivitelezhető. A forró nyári hónapokban a hűvös lakás nyújt védelmet a perzselő napsugarakkal és a tikkasztó meleggel szemben, télen pedig éppen az otthon melege az, amit kívánatos megőrizni. Szellőztetés során sajnos mindkét esetben a benti hőmérséklet nem kívánt megváltozásával kell számolni.

Létezik-e tökéletes megoldás a problémára?

Létezik-e olyan megoldás, amivel minden kellemetlenség kiküszöbölhető? Szerencsére a modern technológiának köszönhetően a válasz igen. A központi szellőztetőkészülékek úgy lettek megtervezve és kialakítva, hogy a lehető legjobb minőségű levegőt biztosítsák a lakások és minden egyéb belső zárt tér számára.

A modern, szinte tökéletes szigetelést biztosító nyílászárók megjelenése miatt égetően fontossá vált ezeknek a rendszereknek az alkalmazása. A tökéletes szigetelés ugyanis amellett, hogy gazdaságos megoldást jelent a hűtés és fűtés problematikájára, teljesen megszünteti a lakások természetes levegőcseréjét.

A szellőztetőrendszerek úgy képesek folyamatosan frissen tartani a belső terek levegőjét, hogy nem kell a zavaró utcazajtól, sem a szennyezett levegőtől, sem a túl meleg vagy túl hideg légtömegektől tartani, ugyanis nincs szükség hagyományos szellőztetésre. A berendezés szűrőkkel és hőcserélővel rendelkezik, így a kintről érkező levegőt megszűri, a hőcserélő pedig gondoskodik arról, hogy a bentről kiáramló levegő hőjét átadja a beáramló levegőnek, ezzel fenntartva a kellemes hőmérsékletet.

A megfelelő teljesítményű szellőztetőrendszerrel könnyedén gondoskodhat a tökéletes minőségű levegőről otthonában.