Sükösd Péter vezető versenyjogi ügyvédként csatlakozott a DLA Piper magyarországi ügyvédi irodájához. Péter korábban a METRO Kereskedelmi Kft.-nél jogi és compliance vezetőként tevékenykedett, jelenleg a DLA Pipernél betöltött pozíciója mellett az Országos Kereskedelmi Szövetség társelnöke, valamint a Magyar Vállalati Compliance Társaság alelnöke és egyben alapító tagja. Pétert tavaly ‘az Év Jogászának’ választották compliance kategóriában a Wolters Kluwer Jogászdíj gáláján.

Sükösd Péter 2019 szeptember 18-án csatlakozott a DLA Piper magyarországi ügyvédi irodájához mint vezető versenyjogi ügyvéd. A szakember korábban közel négy évet töltött a METRO Kereskedelmi Kft.-nél jogi és compliance vezetői pozícióban, ahol többek között a társaság versenyjogi és peres ügyeivel is foglalkozott.

Sükösd Péter közel 17 év tapasztalattal rendelkezik versenyjogi területen, karrierútja során több nagyvállalat hazai jogi és compliance osztályán is dolgozott vezetőként, illetve nemzetközi munkatapasztalattal is rendelkezik. Karrierjét 2002-ben kezdte meg a Gazdasági Versenyhivatalnál, ahol közel egy évtizedet töltött, ez idő alatt az Európai Bizottság Verseny Főigazgatóságának nemzeti szakértői pozícióját is elfoglalta, illetve 2007 szeptemberétől 2009 áprilisáig az OECD Versenyügyi Divízióján dolgozott mint versenypolitikai elemző. 2012 és 2015 között a British American Tobacco vállalatcsoport magyar és horvát leányvállalatainak versenyjogi és vállalatirányítási ügyeiért felelős senior jogi vezetője volt.

Sükösd Péter 2017-ben társalapítóként létrehozta a Magyar Vállalati Compliance Társaságot, ahol a mai napig alelnöki pozíciót képvisel. Emellett az Országos Kereskedelmi Szövetség társelnöke. A 2018-as Wolters Kluwer Jogászdíj gáláján elnyerte „Az év jogásza” díjat compliance kategóriában, amely kiemelt elismerésének számít a jogász szakmában.

„A DLA Piper magyarországi csapata egy kiváló és tapasztalt ügyvéddel gazdagodik szeptembertől. Ezúton is kívánjuk, hogy szakértelmét az iroda minőségi és értékteremtő tevékenysége mentén sikeresen kamatoztassa” – nyilatkozta Posztl András, a DLA Piper Hungary irodavezető partnere.

„A DLA Piper egy elismert és kiemelkedő szaktudással rendelkező versenyjogi csapattal rendelkezik. Biztos vagyok abban, hogy a kollégákkal és ügyfelekkel közös munkánk gyümölcsöző lesz” – tette hozzá Sükösd Péter, a DLA Piper Hungary vezető versenyjogi ügyvédje.