Kedves Hozzáértő!
Az lenne a kérdésem, hogy nappali tagozatos hallgatóként (állami ösztöndíjas PhD hallgatóként) milyen feltételekkel vállalhatok munkát.
Csak a teljesség kedvéért leírom, miről van szó:
Adódott egy lehetőség, hogy a kutatócsoportomban a kutatásvezető Professzor felajánlotta, hogy egy study-nak, amire pályázaton pénzt nyert a kutatócsoport, lehetnék én lehetnék az asszistense (egyébként is én foglalkozom a témával), megbízási szerződéssel a projekt időtartamáig (1 év).
A fő kérdésem az, hogy csupán részmunkaidős vagy akár teljes munkaidős állásra is bejelenthetek? Magányugdíjpénztári tagságom nincs, (eddig csak tanultam, illetve alkalmi munkát végeztem) felteszem be kell lépnem minimum a foglalkoztatás időtartamáig. A TB járulékot a fizetésből levonják-e? A kérdés azért adja magát, hiszen nappali tagozatos hallgatóként egyébként is biztosított vagyok (vagy ez egy buta kérdés, és aki keres attól mindenképp levonják?). Szabadság, illetve táppénz hogyan jár?
Lehet, hogy ez elsőre kusza, de bízom abban hogy egy szakértőnek ez meg sem kottyan.
A válasz(oka)t köszönöm:
Zibóka