Edit ezt olvasd el:
http://www.onyf.hu/?…
Üdvözlettel Veci
Edit ezt olvasd el:
http://www.onyf.hu/?…
Üdvözlettel Veci
Köszi Veci.
Lehet,hogy hülye vagyok,de nem értem.Elolvastam.
1953.jan 21-én született a férjem.Van neki egy KFT-je,tehát meg tudná kötni a szerződést,mert mint munkavállaló is a saját cégébe.Itt írnak különböző életkorokat is amit nem értek.Írd már meg nekem tudatlannak,hogy mehet,vagy nem mehet,és mikor,és mennyit kellene fizetnie .Hálás lennék ha a fejembe férne ez a sok össze-vissza adat.Vagy csak én nem értem?Ja és szakmunkást végzett a tanuló idővel 1967 óta dolgozik 1 év kihagyással 3 év katonasággal
varga edit
Amit válaszolt Topmiett, az konyhanyelven van, mondhatnám a számból vette ki a szót. Ők most benne is vannak a dologban. Annak viszont ti járjatok utána, hogy a férjed, mint vállalkozó (önfoglalkoztató is), miként vehet részt a korengedményes nyugdí megállapodásban. A vállalkozáshoz nem értek. Gondolom a Nyugdíjbiztosítónál is tudnának felvilágosítást adni, ez egy ötlet, vagy jogi ismerettel rendelkező.
Üdvözlettel Veci
Sziasztok !Üdv Sitimaci és Veci!
Köszönöm,hogy reagáltatok,nagyon egyformán jön le ez nekünk.
Egyébként ez is benne van a csomagban:
2011. december 31.
11. A nyugdíjrendszer újraszabályozása eddig megtörténik.
12. Az NGM megteszi azokat a lépéseket, amik a vállalkozások adósságterhének további csökkentéséhez kellenek.
13. Kidolgozzák a MÁV adósságrendezésének tervét (a vasút tartozása jelenleg 300 milliárd forint).
14. Elkészülnak a végrehajtási és felszámolási eljárások gyorsításának szabályai.
15. Ekkora felülvizsgálják a korábbi rokkantsági minősítéseket.
üdv.
Ági
Kedves Fórumozók!A Facebookon volt olyan hozzászólás,hogy a Matolcsyt ha meglátják kirázza őket a hideg,annyira ellenszenves.Nők irták és igazuk van,a Varga Misi sokkal szimpatikusabb,de szerintem Ő komolyabb annál mint hogy az ilyen ámokfutás szerü idióta dolgokaban bejelentéseket tegyen! Ezt is irták és én is igy látom:
..... Mivel a számonkérés elmaradt,ki van csukva,az hogy itt komoly felelősségrevonás legyen,holló a hollónak nem vája ki a szemét valamint a sok-sok ezer-százezermilliárdokat amiket elloptak,a különféle hülye üzleteléssel elcsesztek állami szinten és saját zsebbe téve,/ az előzö kormányok is a húsz év alatt /nem tudják visszaszerezni,ezért itt vannak ezek az idióta,átgondolatlan,embertelen intézkedések,kezdve a sok kamuzástól! Kezdődött a magánnyugdijpénztár elvételével a nyugdijba készülők kicseszéséig!Mit akarnak még csökkenteni a táppénzen,igy is kevés,ha meg meghalunk mert a munkába beledöglünk olyan fáradtak vagyunk,az özvegynek adni kel a járadékot.Persze még ezt is elvehetik! Pofátlanság amit a 2/3 függvényében meg mernek tenni,hiszen a rengeteg szavazó nem ezért szavazott rájuk,de már ezt is sokan visszacsinálnák!!! Na majd 2014-ben,ha még élünk!!!
Lehet, hogy egy kicsit jobban át kellett volna gondolni, amikor a X-et kitették a 2/3-hoz! Mostmár mindenki (a felső réteg kivételével) benne vagyunk a kakiban. A váltás már várható volt, de a tejhatalom túlzás volt. Időnként nemcsak nézni, hanem látni is kellene, és nemcsak fülelni, hanem hallani is.
Üdvözlettel Veci
Sziasztok,
mi a véleményetek ez az új nyugdíjrendszer amit igérnek az előrehozott, csökkentett nyugdíjat is eltörli.
A férjem 1952. októberben született, abban reménykedtünk, hogy 2012-ben elmehet előrehozott nyugdíjba. Szolgálati ideje már 43 év, mivel a szakmunkásképző is beleszámít.
Sajnos a korengedményes nyugdíj nem sikerült, a cége nem vállalta a költségeket.
Mit hallottatok volt errő szó?
Kedves Veci! Minden igy igaz,de ha ezeket a programokat a választás előtt ismertetik,mert igy lett volna korrekt /mindent az ég világon/ akkor a parlament közelébe sem jutottak volna!Csak sajnos a választási beszédekben mindig csak a szép,fellengzős dumák voltak, / elszámoltatás,lopott pénzek visszaszerzése,a nyugdijpénztárak meghagyása,stb.,stb./,magyarul átlettünk vágva és ez nagyon,nagyon csúnya dolog,de a fehér ember,nem felejt,ahogy a közmondás is mondja!Hát sok ember ezért ikszelt rájuk,remélve,hogy jobb életük fog lenni!Sokan már a 2014-et várják,itt tartunk most!!!!
Sajnos az emberek többsége a mese és illúzió világában él. Azt az egyszerű, tanulatlan ember is tudja, ha nincs a kamrája tömve minden földi jóval, a péztárcája nincs degeszre tömve, akkor hiába akar égi mannát igérni a gyereknek, hiába igér kacsalábon forgó várat, TUDJA hogy nem tud összejönni.
A "nemigéret" pedig akár gyanús is lehetett volna, ha gondolkodunk is. Sajnos a ZEMBEREK 2/3-ot "akartak", nem lett elég akár 55-60 %, hát ez lett, kimondatlan megszorítás.
Jaaa!, hogy a 2/3 a választók 51-52%-a! Az kit érdekel!
Üdvözlettel Veci
sztaga54
Nagyon nincs véleményem, lehet, hogy jobb is! Egyenlőre még ne temessétek a dolgot, majd ha kidolgozzák az új nyugdíjrendszert, akkor meglátjuk.
Üdvözlettel Veci
Kedves Veci
1952.01.23-án születtem/férfi/.
2010.05.24-én 44 év 19 nap elismert szolgálati időm /melyben az ipari tanuló idő és katonaság is benne/van.
Terveimbe az szerepelt, hogy 2012.05.24 megyek el előrehozott öregségi nyugdíjba, de a tegnap bejelentett nyugdíjterv módosítások után feltettem a kérdést, hogy érdemes-e várnom 2012.05.24-ig vagy próbáljam a munkáltatómmal megbeszélni a korengedményes nyugdíjazást
hátha belemennének.Ha belemennének a korengedményes nyugdíjaztatásomba akkor mikortól, hogy a cégnek minél kevesebbe kerüljön.
A kérdésem az, hogy feleségem 52-es, idén előrehozott nyugdíjba mehet, de meg van a tényleges 40 éve is már (tavaly betöltötte), érné-e valami hátrány, ha most elmenne nyugdíjba és nem várná meg az 59. éve betöltését (szerintem nem, de valaki biztos jobban ért ehhez).
Köszönöm!
Segítséget szeretnék kérni.
Apukám 1950. december 31-én született. Jelenleg betegállományban van, valószínű, hogy műtét után megszűnik a munkahelye. Talán meg van a 37 éves munkaviszonya. Elmehet-e nyugdíjba? Köszönöm a választ.
TibiDh
Próbálj a munkáltatóddal beszélni, neked max. 1 hónapot kellene előre befizetniük. Kell hozzá a szolgálati idő elismerés is. Ha emberséges a munkáltatód, akkor segít neked, nagyon szorítok neked. A lényeg, hogy a megállapodás dec. 31-ig megkötésre kerüljön. Mindent tudjatok meg a Nyugdíjbiztosítótól.
Az ügymenetet nem tudom, de olvassátok el a tájékoztatót: http://www.onyf.hu/?…
Oskolas
Semmi hátránya nem lenne, ha biztos megvan a 40 év jogosultsági ideje (a hírek szerint ez nem változna). Szerintem az idén semmi változás nem lesz, bár ki tudja. Figyelni kell a híreket.
Ha esetleg a +2% induló nyugdíj motiválja, akkor esetleg maradjon addig munkaviszonyban, amíg meglesz a 41 éve (inkább 5 nappal több, mint 1 nappal kevesebb).
De akár dönthet úgy is, hogy a kedvezményes nyugdíjat választja.
Avarka
Ha megvan a 37 éve, akkor elmehet nyugdíjba, de arra figyeljetek, hogy legkésőbb dec. 31-én már nyugdíjas legyen. Gondolom a 37 éve nincs még meg neki, mert az életkori feltétellel rendelkezik. Neki csökkentett előrehozott nyugdíja lesz.
Üdvözlettel Veci
Kedves Veci!
Bocsánat, hogy nem egyszerre teszem fel a kérdéseimet, de tegnap óta többet gondolkodom a nyugdíjjal kapcsolatban. A kérdésem a következő. Ez év őszén kell mennem az ORSZI-hoz felülvizsgálatra. Márciusban töltöm az 59 évet. Nő vagyok. Előbb nem intézhetem az előrehozott nyugdíjat, csak az ősszel?
Köszönöm
Álom 52
álom 52
Kérheted az előrehozott nyugdíjat az 59. szülinapodtól a K02-es nyomtatványon. Akár már holnap beadhatod a papírjaidat. A férjem ugyan átmeneti járadékos volt, beadtuk a szülinap előtt 3 héttel a nyomtatványt, alkalmi munkavállalóin volt neki még 40 napja, és 22 munkanapon belül megkapta a végzést, és februárban megkapta a járadékot. Vagyis nincs az ellátásban megszakítás.
Gondolom ez lenne a rokkantnyugdíj esetén is, de kérdezd meg az ügyintéződet. Jaa! megvan a rokkantsági idejével a minimum 37 éved? Ha igen és nincs 40 év szolgálati időd, akkor csökkentett nyugdíj lesz.
De azért még egy próbaszámítást elvégeznék, mert ha hosszabb ideje van a rokkantnyugdíj, akkor nem biztos, hogy előnyös lenne egy 2011-es újraszámítás. Beszélj az ügyintézővel.
Üdvözlettel Veci
Kedves Veci!
Nagyon köszönöm a gyors választ, Most egy kicsit jobban érzem magam.,megnyugodtam. Egyébként 2006 ősze óta vagyok 67%-os. Akkor 39 év 123 nap volt a szolg. időm, A rokkantsági évek számával lassacskán 44 év a szolgálati időm. Remélem, hogy nem sokkal lesz kevesebb a pénzem.
Köszönöm
Álom 52
álom 52
Március végén már lesz 2011-es kalkulátor is, akkor tájékozódhatsz is.
Üdvözlettel Veci
Kedves Veci!
Köszönöm szépen a választ. Ha jól értem az életkora számít (60 év) a 37 év munkaviszony nem feltétlenül. 2005-ben 33 éve volt. Most még várok egy papírt a munkanélküliből és újból megkérem a szolgálati idő megállapítását. A jelenlegi változások érinthetik apukám nyugdíjba vonulását? Érdemes várni a munkaviszony megszűnésével vagy inkább most intézkedjek?
Avarka
Őt már a változás nem érinti, szerintem. Ha a munkáltató mondana fel neki, akkor még végkielégítés is járhatna (+3 hav), de ha ő mond fel, akkor nem.
Az legyen számára megnyugvás, hogy mehet nyugdíjba, és most az egészége a fontos, nem kell idegeskednetek a nyugdíj miatt (60. szülinaptól előrehozott nyugdíjra jogosult).
Üdvözlettel Veci
Köszönöm szépen a választ.
Kedves Veci
Köszönöm szépen a választ
Kedves Veci!már írtam Neked korábban,de a mai hírek hallatára újra megteszem.ez év ápr.21-én töltöm be az 59 évet,nő vagyok,és 2009.ápr.8.-ig van 41 év 125 napom,azóta munkanélküli járulákot kapok,azt,ami nyugdíjig jár.Mik a kilátásaim?Köszönettel várom válaszod
nkmaria
Tökéletesek a kilátásaid, már készítheted a pezsgőt, mert az 59. szülinptól nyugdíjas lehetsz.
Ennyire gyorsan nem lesz változás szerintem, hogy már izgulnod kellene.
Üdvözlettel Veci
Köszönöm megnyugtató válaszod.Csak az aggaszt,amit remélem nem jól értelmeztem,hogy 2 héten belül az országgyűlés megszavazza az új nyugdíjkérelmek befagyasztását.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |